SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
chtěl bych poprosit o radu zkušené odborníky dostal jsem se k otestování hliníku MIGem ... s tigem jakž takž už hliník zvládám, ale s migem jsem v koncích, do ted jsem měl jednoduché stroje einhell 190 a omi 206
takže na mig/mag jsem zvyklý nastavit odbočku na trafu a posun drátu. Ted jsem si ale pořidil cloos a už jen se základním migem jsem dlouho bojoval protože to má spustu nastavení tlumivky V/A charakteristiky atd
Tam se to dá ještě celkem odladit zkoušením, ale u toho pulzu je toho strašné množství takže i po spustě hodin laborování mi přijde, že jsem na začátku.
Z elektrikářského hlediska rozumím tomu co ty parametry jsou a jak by se to mělo chovat ale aplikovat a skloubit nějaké rozumné nastavení se mi nedaří.
Kromě základního nastavení má stroj ještě režim ALU PLUS a ten do toho vnáší ještě další nastavení.
Zkoušel jsem vařit kusy C profilu 3mm bez pulzu to zavařím ale s pulzem je to boj.
Ještě doplním, že mám bohužel drát ALSI5 1mm chtěl jsem MG5 který všichni doporučují na učení, ale bohužel v obchodě udělali chybu a poslali ten s křemíkem.
Chápu, že je to takhle težké na dálku, ale budu vděčný za jaké koliv nasměrování.
Díky
Nevím, kdo doporučuje drát Almg5 pro začátečníky. Drát AlSI5 má mnohem širší použití a stabilnější, klidnější oblouk. Proto je lepší použít AlSi5. Almg5 se hodí jen pro specifické případy, typicky pro svařování tvrdých a polotvrdých AL slzičkových plechů.
ZDENÁL napsal(a):
Nevím, kdo doporučuje drát Almg5 pro začátečníky. Drát AlSI5 má mnohem širší použití a stabilnější, klidnější oblouk. Proto je lepší použít AlSi5. Almg5 se hodí jen pro specifické případy, typicky pro svařování tvrdých a polotvrdých AL slzičkových plechů.
Drot AlMg5 doporucuje kazdy, kto zacal zvarat s drotom AlSi5 a polovicu spulky pokrkval kned za podavacom...
Originál MIG na hliník má v rukoväti horáku ešte jeden mini podávač drôtu a potenciometer pre nastavenie napätia .
Bez problémov to zvláda všetky typy drôtov vrátane AL99,5 , ktorý je veľmi ohybný .
Zvárač nieje obmedzený tým , že si musí kupovať drôt , ktorý mu jeho klasická zváračka nepohužve .
Jedna věc je mechanika posuvu a vyřešení kvalitního podávání drátu a druhá věc je chemická shoda přídavného a základního materiálu. Co je to platné, když se drát nemuchlá, ale svařuje špatně, proto, že si nesedne s hliníkem na svařenci.
ZDENÁL :
Súhlasím.
Veľa ľudí vraví: kúp si drôt AlMg5 alebo AlSi5 a máš to univerzálne.
Ale nieje to celkom pravda .
Nedá sa s tým napríklad zvárať plech z čistého hliníku Al99,5 .
Zvary pri tejto kombinácii praskajú .
m.evil napsal(a):
ZDENÁL :
Súhlasím.
Veľa ľudí vraví: kúp si drôt AlMg5 alebo AlSi5 a máš to univerzálne.
Ale nieje to celkom pravda .
Nedá sa s tým napríklad zvárať plech z čistého hliníku Al99,5 .
Zvary pri tejto kombinácii praskajú .
Súhlas a potvrdenie ohladom praskania ... V práci sa viac nituje hliník ako zvára , kde reworkujem ...