SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nabídka určuje poptávku, před 10 lety tu padaly otázky zda je lepší omi küh nebo alfa s cenama přes 15 tis. Vesměs byly odpovědi, to je jednorázový připlat si, kup si balderku a budeš si chrochtat dnes se v tom odpadu už nevyznám. Tak schválně chlapi, kdo má doma na takový to domácí žvýkání 3f svarecku vyrobenou v EU s kuklou třeba ten balder? Myslím fakt na doma ne na profi, moc nás tady nebude
@gondis: otazka je spis, jestli je to "EU 3f" pro domaci pouziti treba. Teda v pripade, ze to neni tvuj konicek, do ktereho jsi ochotny nastrkat "neomezene" mnozstvi penez (neco jako hobby foceni na plnoformat, jezdeni autem o jednu nulu drazsim nez je treba...).
Pokud zrovna nejsem nekdo, kdo ve volnem case vari traverzy, tak primereny 1f cinan podle me v 99% pripadu staci a za zbylych 50k (rozdilu mezi cervenym idealem a cervenym froniem) pojedu nekam na dovolenou (az to pujde).
Ihlan: Ale vždyť to není o tom. Já jsem nikdy nepopíral že takový Fronius nebo Lincoln jsou špičky na trhu. EWM jsem ještě nikdy nezkoušel, tak nedokážu posoudit. Ale s mašinami od Lincolnu i Froniusu jsem už svařoval, opravdu super mašiny. Já jen že pro domácí dílničku zbytečně drahé. I kdyby ty mašinky od Omicronu byly vyráběné v číně, pořád jsou na hodně vysoké úrovni. Jak svařovacími vlastnostmi, tak i zpracováním. Samozřejmě mají své mušky, ale oproti jiným mašinám luxus. Stačí si tady přečíst pár příspěvků o levných mašinách z číny, tak asi kromě toho Idealu 200 to stojí všechno za ho..o. Dokonce i bratříčci od Kuhtreiberu nejsou nic moc. A nebo jen náhoda že jsem od nich neviděl nic slušného?
Ale asi se není čemu divit, když tady lidi vychvalují i sra..u z Lídlu.
Gondis: Balder kuklu mám v garáži, ale jen klasickou nestmívací Beta 90. To mám jen na tig. Svářečku 3f už dnes moc lidí nechce, většinou velké krávy. Vyrobené v eu už jich moc není, dnes je moderní vergl z číny za 5000,- kč.
varok napsal(a):
Gondis: Balder kuklu mám v garáži, ale jen klasickou nestmívací Beta 90. To mám jen na tig. Svářečku 3f už dnes moc lidí nechce, většinou velké krávy. Vyrobené v eu už jich moc není, dnes je moderní vergl z číny za 5000,- kč.
Je to pryč, ale vzpomínáš na tu dobu taky? a jako co si budem povídat kolik to asi tak vydrží... Med, železo něco stojí čím je to menší, tím min to vydrží. Však se na bazaru sem tam něco sehnat da za rozumné peníze.
Editoval gondis (06-10-2020 17:45:53)
No ty větší 3f odbočkové mašiny snad jen někdo kdo pravidelně vyrábí něco většího.