SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
zdraim ma nekdo udelany zvedak na drevo ke koze udelany na ulehceni prace?nebo kde tak hledat pro inspiraci...premyslim protoze to je jedno co mi chybi k usnadneni prace z drevem dekuji
urob si na to nejaku trubkovu konstrukciu, spoje trubiek mozes jednoducho urobit pripravkom, ktory uz mas urcite hotovy.....
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 14&p=1
Editoval rcp (26-09-2020 21:50:52)
to rcp -> Následovat bude dotaz na držák na pilu, k usnadnění práce...
a není to zbytečné?
Do kozy dávám to co unesu, tedy mám držák na více polen a prořezávám je zaráz.
Zbytek řežu rovnou na zemi.
Jinak asi použij žirafu.
davor napsal(a):
a niekedy na jar 2021 bude mozno aj drzak na drzak na pilu.....
Editoval rcp (26-09-2020 21:57:06)
mal napsal(a):
a není to zbytečné?
Do kozy dávám to co unesu, tedy mám držák na více polen a prořezávám je zaráz.
Zbytek řežu rovnou na zemi.
Jinak asi použij žirafu.
myslis?co ostatni na to?
rcp napsal(a):
davor napsal(a):
a niekedy na jar 2021 bude mozno aj drzak na drzak na pilu.....
nerozumim reci tveho kmene jako tvemu komentari vzdy...tady se ptam a normalni vec druhych...odborniku...
kozy zelezne,
kozy na drevo,
zdvihak,
stolicka,
drziak na kolo,
drziak pistole,
rampa,
susicka,
rezanie trubiek
prepac, si ma spatne pochopil - ja len ze na take mnozstvo vybavenia, ktore si si v poslednej dobe vyrobil budes potrebovat hodne drziakov
inak nejake foto by sa hodilo - kazdy z nas obcas potrebuje nejaku tu kozu, drziak, stolicku - velmi radi by sme sa inspirovali....
nahanbi sa! - ja mam tiez rozne kozy:
hlinikove
nerezove
cierne
ihlan> sorry, vykradol som ti prispevok, ale uz sa nedalo.....
Editoval rcp (26-09-2020 22:32:50)
RCP: Si mi vykradol zoznam R2JTB tem! Ty plagiator ! (inokedy citujes ako prasa teda ako koza..)
tak som ten list prerobil na tabulku ta sa ti bude kradnut horsie
asi si zariaduje dielnu na tom nieje nic zle len nedodal rozmer dielne a foto! aby sme mu vedeli poradit!
napr Rellik dodal rozmery a foto a potom bural
inak ja by som ho podla toho co zverejni ake ma vysledky toho co uz vyraba dal tip
a) made in polland ten vyrabal aj zverak
b) make It Extreme - iny level kutenia
najde na youtube tam je to to aj obrazom zvukom a zvinovacim metrom.
Editoval ihlan (27-09-2020 07:45:58)
rcp napsal(a):
kozy zelezne,
kozy na drevo,
zdvihak,
stolicka,
drziak na kolo,
drziak pistole,
rampa,
susicka,
rezanie trubiek
prepac, si ma spatne pochopil - ja len ze na take mnozstvo vybavenia, ktore si si v poslednej dobe vyrobil budes potrebovat hodne drziakov
inak nejake foto by sa hodilo - kazdy z nas obcas potrebuje nejaku tu kozu, drziak, stolicku - velmi radi by sme sa inspirovali....
nahanbi sa! - ja mam tiez rozne kozy:
hlinikove
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 003_68.jpg
nerezove
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 008_23.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 013_10.jpg
cierne
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 019_49.jpg
ihlan> sorry, vykradol som ti prispevok, ale uz sa nedalo.....
parada ! to zted ziram a nedivim se... na co pouzivas ty nerezove kozy s 3 nohama treba ? a ty pod nimi?
Je to svarforum, takze vsetko co ma na obrazkoch pouziva na pracu s drevom... vsak ano...
No a teraz sa pochval ty a hod nejake fotky z tvojej produkcie...
rcp ten stůl z pororoštu je geniální
přesně to bych na barák potřeboval. Je to zinek? Schválně jsem koukal a dělají se černé nebo z hliníku, to by tež mohlo jít. Zdá se mi to o dost lepší než ty spešl svařovací za těžké peníze.
Ten stol z pororostu to bola taka improvizacia na montazi - aby to bol relativne lahke, aspon trosku tuhe a aby to slo jednoducho zbalit do kontajnera.
Po skonceni montaze som to odviezol domov aj s nerezovymi kozami (na fotke este s "ciernymi" kozami, ktore zostali "za odmenu" sefmonterovi )
2x1m bol najvacsi, ktory sa dal vtedy jednoducho zohnat
Editoval rcp (27-09-2020 23:10:32)
R2JTB napsal(a):
parada ! to zted ziram a nedivim se... na co pouzivas ty nerezove kozy s 3 nohama treba ? a ty pod nimi?
Na husle! Normalne si strcim husle pod bradu, do druhej ruky slak - na tu trojnozku dam noty a idem - bethoven, bach, mozart, chopin, jelinek, becher, ... - co pride.
Mam 4 - sme huslove kvarteto - len tak po sichte si na dielni zabrnkame na struny....
Editoval rcp (27-09-2020 22:55:35)
rcp napsal(a):
R2JTB napsal(a):
Na husle! Normalne si strcim husle pod bradu, do druhej ruky slak - na tu trojnozku dam noty a idem - bethoven, bach, mozart - co pride....
Jasne! Este dnes si idem urobit titanovu aj kozu - taku este nemam...
Však taky šroubované kozy u svařeče , fuj !
rcp napsal(a):
Jasne! Este dnes si idem urobit titanovu aj kozu - taku este nemam...
Stohovatelna aby tie hlinikove mohli ist do "trojky" na seba....
(stale premyslam preco si ich nespravil stohovatelne. Miesta tam mas malo, jahody zaberaju vela fleku .... )
Ked uz sme pri tych kozach a ovciach.
Viete aka je to poloha na korytnacku ?
podstate taka ista ako na barana,
ale s vanou na chrbte....
rcp: Tento obrazok sa mi velmi pacil. Premyslam ze ci je to ceska alebo slovenska nosna raketa
Skoda ze ten tvoj fronius nema merac dlzky zvaru, bolo by zaujimave vediet kolko metrov das za rok.
Editoval ihlan (28-09-2020 09:34:44)
Ked Elon Musk zbada ako pekne RCP s kolektivom zvaraju antikoru, presunie vyrobu tej jeho pokrkvanej STARSHIP na Slovensko...
Ale to sme uz pri "zvedaku na drevo" v teme niekde uplne inde..
Editoval vyrobca (28-09-2020 09:41:47)
Ziadna nosna raketa > silo na susene mlieko (sunar, detska vyziva, ....) - objem 40m3
Nie je to len o zvarani - to uz je len taka ceresnicka na konci - ale cele to poskladat! Poskruzovat plechy na skruze a kuzely, pospajat, vyvody, a nakoniec to musia chalani komplet zvnutra vybrusit a zvonku nejaku "stabnu kulturu"
Ps: tie rury na trojnozkach pred tou "raketou" su vibracne dopravniky na to susene mlieko - len, aby si vedel
Editoval rcp (28-09-2020 10:04:32)
RCP Při přípežitosti těchto koz jsem si vzpoměl, že jsem kdysi slíbil, že u dám fotku pacholete, pásovce. Tak tady to je:
Vidím, že to je naležato a musíš si k tomu lehnout. Mě se to PC zobrazuje normálně.
Editoval Famater (28-09-2020 10:05:06)
To je ono! kazdy mame nejake kozy - konecne sa to tu nejak rozbieha
Editoval rcp (28-09-2020 10:06:15)
RCP - kecas, ziadne silo na susene mlieko... Vidim ze zverejnujes na nete TAJNY SLOVENSKY RAKETOVY PROGRAM....
Editoval vyrobca (28-09-2020 10:20:28)
vyrobca napsal(a):
Je to svarforum, takze vsetko co ma na obrazkoch pouziva na pracu s drevom... vsak ano...
No a teraz sa pochval ty a hod nejake fotky z tvojej produkcie...
ok taky se pochvalim ted jak si me zminil
tady to je :
file:///C:/Users/Dell/Desktop/R2JTB/Fotky/Fotky/Work/IMG_20180707_192051_HDR.jpg 2 kusy pro svagra a pak dalši 2 kusy ted nedavno sem delal pro znameho ale trochu jine rozmery kvuli vysce zajemce...
dalši ze dreva sem delal takove :
file:///C:/Users/Dell/Desktop/R2JTB/Fotky/Fotky/Mobil/IMG_20180913_192435_HDR.jpg
a prvni kozy co sem delal byli z tycek zeleznych a flahajzu(tyc rovnomerna)
pak mam jeste zeleznou kozu udelanou co je v mountfieldu ale seriditelna na konci s retezem a dve stelovaci stojky co jezdi po poloze aby drevo nespadlo a a zajistene je tyci na pruzine
a misto sroubu co drzi pokope tak tam mam cepy....viz odkaz
https://www.mountfield.cz/skladaci-koza-1zst9001
Obrázky - návod: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=12407
Stránky: 1 2