SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,
chci se zeptat zkusenych, jak spravne nastavit down-slope, aby to nedelalo kratery ve svaru.
KITina umi nastavit nejnizsi koncovy proud 10A a dobeh do koncoveho proudu od 0,1 - 5s.
Jak tedy tyto dve hodnoty sladit?
dik
xlibor napsal(a):
Zdravim,
chci se zeptat zkusenych, jak spravne nastavit down-slope, aby to nedelalo kratery ve svaru.
KITina umi nastavit nejnizsi koncovy proud 10A a dobeh do koncoveho proudu od 0,1 - 5s.
Jak tedy tyto dve hodnoty sladit?
dik
Odpovim si tedy sam...dobeh musi byt min. 1s, osvedsil se mi jako optimalni 1,5s a koncovy proud 10 - 15A, u KITina TIG LA vidim trochu problem s detekci down-slope tj. oddaleni (natazeni) oblouku 8 - 10mm. Stane se totiz ze napoprve to nedetekuje, musim tedy oddalit vice a to je dost neprijemne u koutovych svaru ze to chytne oblouk o nejakou ostrejsi hranu uplne mimo svar. Vetsi prinos by tedy videl ukoncovat svareni napr. pomoci slapky nez detekci oddalenim.
Otazka mimo temu.
Ako zvara KITin 150 TIG LA bazickou elektrodou 2.5 mm na dlhy predlžovák napr. 50 metrov?
H150 napsal(a):
Otazka mimo temu.
Ako zvara KITin 150 TIG LA bazickou elektrodou 2.5 mm na dlhy predlžovák napr. 50 metrov?
Zkousel jsem to s prodluzkou 25m a 1.5mm2 kablem a nebyl problem. Akorad, ze jsem to zkousel s 2,5 rutilkami ... bazicke nemam. Hrubym odhadem, pokud pouzijes 50m a 2,5mm2 kabel tak to bude taky v pohode.
Ďakujem
Ako ma byt nastavena frekvencia?na Al.Pulse frequency a Pulse Duty.
Mal som problem s nastavenim parametrov na hlinik,potom som to vyladil ako tak,ale stale to neni ono.Ked zváram cca 2mm plech,tak zvar ostava začiernený,neni to pekne na pohlad.Prietok plynu mam asi 6-7 L/min.Wolfram zelena elektroda pr.2
Argon mam z Polska.Nerez to zvara krasne cisto,tak asi plynom to nebude si myslim.
Diky za vsetky rady
Nečistota ve sváru, buď z materiálu, elektrody, plynu...nastavení zkus na základ 50hz, bez pulzu, balance trochu do plusu kvůli čištění, očistit dobře materiál, případně zkusit jiný
Skusal som vela materialov-teda AL zliatin a trafil som sa asi na jednej s pridavnym materialom co sa to pekne zlievalo.Ale aj tak je ten zvar na povrchu troska cierny.Ked som skusal u kamarata zvaracku,tak to bola nadhera krasne husenky bez cierneho oparu,krasa.
Ako pisem nerez je v pohode,ale AL je problem.Som ani netusil,ze budem mat take problemy s tym.Neni to take jednoduche nastavit to vsetko ako sa to zda:) asi zozenem niekde zvaraca origos na Hlinik a nech ma troska zauci co sa tyka aj nastavovania zvaracky.