SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
rozdiel v tych cerpadlach je citit - napr. CADDY TIG zvaracky od ESABU maju vibracne cerpadla > je to pocut (ako ked varim kavu v kavovare) aj citit (horakom pri zvarani doslova trasie)
proste des
dospelejsi model od ESABU - ORIGO TIG - uz touto chorobou netrpi
mal som moznost dlhsiu dobu pracovat s oboma > dakujem, neprosim......
Editoval rcp (14-09-2020 22:09:57)
vyrobca napsal(a):
Peho - aku mas dlzku tej hadicky? A aka je hlucnost toho cerpadielka?
Horák ma 4m a vrči to podľa mna dosť, možno tam ešte skúsim dat potenciometer.
Potenciometr na nastavení napětí ze zdroje?
Famater napsal(a):
Potenciometr na nastavení napětí ze zdroje?
Áno, možno to potom bude aj menej vrcat, to čerpadlo sa rozbehlo aj na 3,7v baterke 😀
Editoval Peho (15-09-2020 15:46:47)
ale viac sa bude trapit ze ano .... preto som ti ponukol tu rozbocku kde si nastavis prietok a nie znizenie napatia.
co si pamatam na YT co to robili dopadli rovnako ako ty najprv kupili vodotrysk a potom kupili 2 model
ktory im stacil s vyrazne nizsim prietokom...
Editoval ihlan (15-09-2020 15:59:01)
Nevím jak tady kolegové ,ale já bych chtěl mít vodotrysk na dílně u svařováni.Mám ale strach či se mi nebude rosit kukla.
ihlan napsal(a):
ale viac sa bude trapit ze ano .... preto som ti ponukol tu rozbocku kde si nastavis prietok a nie znizenie napatia.
co si pamatam na YT co to robili dopadli rovnako ako ty najprv kupili vodotrysk a potom kupili 2 model
ktory im stacil s vyrazne nizsim prietokom...
No ešte není ani odbočka zavrhnuta, čerpadlo mi prišlo len včera tak som skúšal ci to vôbec pretlaci cez ten horák,inak každá rada dobrá
Nastavním napětí ze zdroje jsem myslel nastavní napětí na výstupu ze zdroje. Peho, snížení napětí se neboj. Ono nebude moc velké. Protože nepř. Hořáky Binzel mají dovolený max. tlak 3,5Bar, stačí snížit otáčky čerpadla tak, aby při připojeném hořáku a chladiče byl tlak o něco nižší. Průtok si pak jen zkontroluješ. Další možnost je na výtlaku čerpadla dát škrtící ventilek. Ten by ale byl velmi malé dimenze. To ostatně platí také při regulaci přepouštěním. Ihlanem doporučeným ventilkem by byl problém nastavit tak malá množství.
Doplněno v 18,03:
Jako použitelný by byl na př. Ventil Heimaier Mikrotherm DN10, nastavení by bylo 2.
Editoval Famater (15-09-2020 18:04:22)