SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim jdu si pro radu k vam...mam doma starsi elektrody vamberk bazicke 123,121 jeste z tovarny a zkousel sem je po delsi dobe...nektere dob re vari zatim a nektere se pri zapaleni za tepla ohly a svaroova lazen ne byla taka jaka ma byt?(jinak jsou uz v kosi ty spatne)...dekuji za radu
Také mám staré elektrody Vamberk 121 na práci okolo baráku bohate stačí.Elektrody které se přehřívaji jsou jsou pravděpodobně elektrody na nerez,stačí ubrat proud.
Bazické elektrody mají tendenci časem vlhnout (obal). Takže před svařováním přesušit. Někdy se ale stane, že se vlhko dostane obalem až k jádru a to začne reznout. To už je pak zralý na vyhození, pokud má být výsledek práce k něčemu.
pafik1605 napsal(a):
Bazické elektrody mají tendenci časem vlhnout (obal). Takže před svařováním přesušit. Někdy se ale stane, že se vlhko dostane obalem až k jádru a to začne reznout. To už je pak zralý na vyhození, pokud má být výsledek práce k něčemu.
dimky moc za info...a co rutilky?
Jestli s rutilkami neumíš vařit , tak je nekupuj . A jestli ji chceš vyvařit celou bez rozžhavení , tak tam nesmíš narvat 80A a víc .
bobobo napsal(a):
Jestli s rutilkami neumíš vařit , tak je nekupuj . A jestli ji chceš vyvařit celou bez rozžhavení , tak tam nesmíš narvat 80A a víc .
S. Rutilkama umím vařit ale měl sem tam narvano méně než 80A čili 60A bo to jsou 2.0 tak mě zajímá jen obyčejný názor ne kritika
R2JTB napsal(a):
dimky moc za info...a co rutilky?
Nevím, nevařím s nima. Ale neměly by být tak choulostivé.
Editoval pafik1605 (12-09-2020 09:14:11)
Nějak jsem u požadavku #4 nepochopil, co básníka zajímá. Jestli navlhají, nebo jak a kde je používat?
Nenavlhají, resp. jen zanedbatelně.
Používat tam, kde to umíš - v polohách, při požadavku na průvar.
Běžně je používám (doma) na místa s horším přístupem, protože se snadněji zapalují. Pro pohledový svár použiju radši bazickou, má hezčí kresbu, nemusím třeba zabrušovat.