SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Samozřejmě to nechci zadarmo. Potřeboval bych si v první fázi svařit terasu z jeklů. Udělat hezké svary.
Našel jsem svářečskou školu, ale ti se ani neobtěžovali s odpovědí.
Potřeboval bych ukázat základní metody, poradit s výběrem svářečky a tak...
našel by se někdo, kdo by mi věnoval pár dní?
L.
kdybys byl holka ujal bych se toho, takhle bohužel
Na Kladně je několik firem co prodávaj svařovací aparáty a taky je opravujou, měl jsem tam v opravě plasmu Hypertherm.
Kontak nemám nyní po ruce, než školu - skusil bych se poptat tady...
Editoval bourač (21-08-2020 16:19:06)
První seznámení se svařováním a hned terasa?Máte nějaké strojařské nebo stavařské povědomí/vzdělání?Tohle už je na někoho svařováním nepolíbeného celkem slušná porce.Tak hlavně ať vám to dobře dopadne a nikdo nepřijde k újmě.
Ládes má pravdu.
Zkus si sehnat z okolí nějakého důchodce (zámečník, svářeč), ty mu budeš zajišťovat všechno pod ruku, aby se ti neunavil a s druhou
kuklou mu budeš koukat do ruky.
Ještě když jsem dělal za komára ve fabrice, tak jednomu zámečníkovi zaplatila fabrika školení na TIG a potom všici ostatní zámečníci
se po jednom střídali, tak že mu po jednom koukali do oblouku.
OT
Co je zajimavé, že u nás mohl být svářeč pouze vyučený zámečník, nebo strojní mechanik, jako že by přišel někdo mimo obor (strojní)
tak neměl šanci si udělat (tehdy) státní zkoušku. Toto výsadní právo měli pouze zámečníci z výroby, nebo z údržby.
Tak Kladno? Že by RCP ,čas má trochu svařovat také umí. Tak mu dej šanci na nějakou tu brigošku.
Assembler - můžeš napsat, na co jsi se vlastně Svářečské školy ptal? A která to byla? Docela bych se divil, že by některá Svářečská škola neměla zájem o vyškolení, nebo aspoň zaškolení, dalšího svářeče. Pak se podívám na stránky té školy, případně vznesu dotaz, proč ti neodpověděli.
Vzhledem k tomu že se dneska registroval ,tak tuším kulišárnu. dneska se přihásil a samozřejmě to nechce zadarmo. Ale už ví ,že bude vařit terasu
bourac> urcite myslis https://holar-hokr.cz/kontakt/
dokonca maju aj nejaku vyrobu - nejaky zvarac u nich by sa mozno toho ujal.....
pat> neblazni - neviem, ked mi hlava stoji - dohaname 3mesiace, co som na jar vegetoval doma...
assembler> nejaka zvaracia skola je tu blizko https://www.zlatestranky.cz/profil/H434013
cca 10 rokov naspat som mal tu cest - Mr. Kucera si dava zalezat dost na teorii, ale nevynechava ani prax
zatial jedina skola, kde som zazil, ze nas pri testoch rozsadili na preskacku - korona ale vtedy nebola
Editoval rcp (21-08-2020 19:25:00)
RCP Mně je to jasný ale jako forek dobrý ne?
Stále hledám toho nejlepšího svářeče z Kladenska, který by mi za úplatu předal své vědomosti Pokud by se někdo našel -> 724 085 607 nebo email. Dík
Terasu nějak zbastlím. Na tom prd záleží. Ale chystám projekt, který si žádá toho nejlepšího.. Budou na tom záviset životy, hlavně ten můj
Nejlepší je tady Bořivoj, bohužel není z Kladenska. Pak unihero, ten byl druhej na mistrovství světa ve sváření v Japonsku.
Assembler, to ti Svářečská škola nestačí? Za tu dáš max. 10 000 Kč. Špičkovému svářeči dáš minimálně 500 Kč/hod. + nějaké cestování, přídavný materiál, základní materiál. Otázkou pak je co se za třeba 10 či 20 hodin naučíš, jak ti ti půjde. Ale je to tvoje volba. Ale dobrý svářeč se z tebe po třeba dvaceti hodinách svařování určitě nestane.
Jo, a tu Svářečskou školu, kde tě odmítli jsi sem nenapsal. Proč?
Dobrý svářeč s tebou taky po dvou hodinách školení může ztratit trpělivost, vezme tisíc plus režii a už ho neuvidíš. A ještě budeš rád, že tě nepraštil po hlavě
Editoval pafik1605 (26-12-2020 19:41:26)
tak existují technicky nadaní lidé, mají cit pro materiál i pro možnosti nářadí.
Jednoho jsem objevil. V 18letech ho vykopli z dětcáku. Vpodstatě bez jakéhokoliv vzdělání.
Začal u mě na pozici odklízeče. Brzy jsem zjistil jaký je to genius. Cokoliv stačí jednou ukázat, vysvětlit a je možné ho nechat o samotě.
Nic nezničí, s vercajkem zachází tak jak je potřeba.
Ty nejsložitější operace který jsem dřív musel sám mu nyní bez obav přenechávám.
Nadstandardně ho platím aby mi neutek, bez něj to tady můžu zavřít.
bourač napsal(a):
tak existují technicky nadaní lidé, mají cit pro materiál i pro možnosti nářadí.
Jednoho jsem objevil. V 18letech ho vykopli z dětcáku. Vpodstatě bez jakéhokoliv vzdělání.
Začal u mě na pozici odklízeče. Brzy jsem zjistil jaký je to genius. Cokoliv stačí jednou ukázat, vysvětlit a je možné ho nechat o samotě.
Ty nejsložitější operace který jsem dřív musel sám mu nyní bez obav přenechávám.
Nadstandardně ho platím aby mi neutek, bez něj to tady můžu zavřít.
tak toto je dnes fakt vzacne.
Sikovna mlada pracovna sila je dnes nedostatkova vec.
bourač napsal(a):
.... V 18letech ho vykopli z dětcáku. Vpodstatě bez jakéhokoliv vzdělání.
Ty nejsložitější operace který jsem dřív musel sám mu nyní bez obav přenechávám....
Seš si jistej, že to není emzák?
nemluv tady řečí pražských neumětelů,
nevím co emzák...
bourač napsal(a):
nemluv tady řečí pražských neumětelů,
nevím co emzák...
doufám, že jsem to nespletl, ale je to v angličtině zkratka pro mimozemskou civilizaci ....
aha nemělo to být ET? (extrateresteriální)
bourač napsal(a):
aha nemělo to být ET? (extrateresteriální)
Já nevím, pro mě je ET ten podivnej z filmu. Kdyby ten tvůj vypadal podobně, to bys asi poznal, ne?
Já mám dojem, že emzák (MZ) není z angličtiny, ale je to už počeštěný výraz, je hodně používaný.
Stránky: 1