SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
potřebuji poradit od Vás zkušených svářečů,
chci si koupitt invertor na domácí svařování (traktory,vlečky, zahrada, kůlna, dílna, auto, atd...).
Můžete mi prosím poradit jaký koupit? Se kterým máte zkušenosti a který doporučujete??
Osobně sem se díval do české značky Kühtreiber a výrobek KUTIL 149.
Chtěl bych poměr cena-kvalita-výkon do 7 tisíc bez příslušenství.
Předem děkuji za všechny rady a poznámky.
http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/sva%F8ov … bezomezeni
Zde máš pár stránek ze kterých si snad vybereš.
Děkuji,ale tohle zrovna nepotřebuji, najít si to umím také. Invertorů je strašně moc v této cenové relaci..
Jde mi o výrobce, s čím máte zkušenosti. Reklamace, servis, atd...
Firmu GAMA neznám, je to kvalitní značka?
ano bezvadny vyrobce inventoru a jinych svařeček.
Třeba ale KITin taky není špatnej, já sem se třeba s gammou na delšim prodlužováku lepil jak moucha na bombón.
Zdar, nechcem opakovať, ale budem musieť, Chcel by som takisto kúpiť invertor ale neviem si z toho množstva vybrať. Pozeral som na tu stránku http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/sva%F8ov … bezomezeni ale je tam toho vééééééľmi veľa. Takže prosím tých najskúsenejších poradte invertor do 5000-max. 5300 Kč. Alebo je "naj" tá "skladačková" GAMA 165 tu zo svarfora? Bol by som vám vďačný keby ste mi poradili konkrétny stroj práve z tej stránky... ĎAKUJEM MNOHOKRÁT
kupte gamu a mate to.
alll napsal(a):
kupte gamu a mate to.
ale teraz ktorú? Túto zo stranky Svarin Gama 165 alebo tú Gamu 160 (žltú)???????
Ja bych vzal tu stavebnici, alespoň pro dobrý pocit, že jsem si to postavil. Jinak pozor na ,,unavené" kondenzátory...Stalo se teď v jedné firmě, že u 4ks gama xxxx byly nafouklé elektrolyty...Stačí je pak vyměnit, neříkám, že se to stane
Gama 160 je oficiálně hobby, G165 standard (profi), řízení a výkonové součástky jsou prakticky totožné, občas kondenzátory odejdou, to je jedna z mála věcí, na kterých může ještě výrobce ušetřit, ale odešly třeba i u G1900D, životnost kondenzátorů je někde kolem 2000 hodin u těch levnějších, samozřejmě jsou i lepší a horší.
Já hlasuju pro Gama 160 (kdo ví proč? )
Umí svářet i 3,15tkou a je celá kovová !, plastům nevěřím.
Svářečku jsem sehnal za 4000Kč a kabely za 700Kč, ceny jsou z loňského podzimu.
Ja bych sel do KITin LA bud 150 nebo 170, umi to plnotucny TIG (kdybyste se v budoucnu rozhodl), ta gama proste oproti tomu neumi nic a cenove jsou oba stroje skoro srovnatelne (gama je spis drazsi ), pokud se dobre podivate po eshopech. Stavebnice Svarin je, s prominutim, jen pro ten pocit, ze si to slozite sam, jinak cenove (pomer vykon-cena) je to drahy spas. A to proti stavebnicim nic nemam. Svarin by zacal byt pro me zajimavy kdyby byl tak o 1000,- levnejsi.
Tig bez HF je spíš polotučný .
wim napsal(a):
Tig bez HF je spíš polotučný .
jj...zapomel jsem dodat ze KITin LA ma i pulz a down slope, a to Gama 160 nema, a toho si cenim podstatne vice, nez nejake HF
Buď rád, že ho nemá. HF made in Kuhtreiber dokáže přidělat pár vrásek na čele a 600 km od servisáka i infarkt, pokud není při ruce železná palice
wim napsal(a):
Buď rád, že ho nemá. HF made in Kuhtreiber dokáže přidělat pár vrásek na čele a 600 km od servisáka i infarkt, pokud není při ruce železná palice
A co to mas? 1500HF nebo 1700HF?
Puvodne jsem uvazoval taky o techto, ale dat o 6000,- vic oproti TIG LA jen proto, ze to ma HF se mi nechtelo, presto, ze jsem se svareni tigem nemel absolutne zadne zkusenosti a vsichni na foru to HF vychvaluji do nebes. Za ty usetrene prachy jsem poridil vse ostatni, kabely, horak,reducak, samostmivacku a 2 ks argon lahvi
Toto asi nie však? http://aukro.surf.sk/item906744854-wtl- … -160a.html
A nemáš klávesnici taky z Číny? Nějak se ti zasekl CapsLock....
Všichni máme kávesnici z Číny, pač se to jinde nevyrábí: :-)
Blbost IQ 151 nemá čínskou klaviaturu
Editoval cipisek32 (10-02-2010 16:41:44)
Trošku offtopic
Surfovat po internetu s osmibitovým IQ151 bude asi podobný výkon jako chtít na traktoru Zetor vyhrát Dakar.
IQ151 je z doby železné opony, takže klávesnici bude mít místní československou, asi Zbrojovka Brno?
Editoval Radim (12-02-2010 12:04:13)
Radim napsal(a):
Surfovat po internetu s osmibitovým IQ151 bude asi podobný výkon jako chtít na traktoru Zetor vyhrát Dakar.
IQ151 je z doby železné opony, takže klávesnici bude mít místní československou, asi Zbrojovka Brno?
IQ151 byl 8bit mikropocitac vyraben v letech 1984 v ZPA (Zavody Prumyslove Automatizace) v Novem Boru, takze zadna Zbrojovka Brno , to si pletete s Consulem a tim bych zakoncil tuhle offtopic diskuzi.
Chudák šílený max, on tu prosí o radu a nakonec se tu diskuze končí didaktika :-D Za mě kup si kit-ina je lepčí. Za ty prachy určitě