SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, prosím vás, nemá někdo schéma zapojení ř. desky a ovládacího trafa. Děkuji nešika
mirakoci - jsi hodný, ale tohle je ETP compact 230. Hodně dobrá!!! svářečka ze Slovenska. Možná by jsi mohl internetu věnovat více než 5 minut. Sháním ESAB a to je Švédka..., ale i tak děkuji. nešika
A co potřebujete? Nejedevám to pomocné trafko?
varok. Mám tu mašinku chvilku, trafo je spálené, předchozí majitel se v tom vrtal, některé dráty upadlé z fastonů a navíc všechny černé. Samé plusy:-)
Aha, ono někdy tak ani nejde o barvy vodičů. Už jsem viděl více takových zapojení. A asi to nebude plus, ale střídavina z holého trafa, ne? Tam je potom jedno jakou dají barvu vodičů, jenom aby měli stejnou barvu. Zkoušel jsem taky chvíli hledat ale nic. Tak jedině zkusit nějaké zahraniční weby nebo nevím.
varok. Jo kouknu. Šel jsem nejdřív tady, snad něco najdu. Jinak všechny černé dráty sek./prim. jdou na to trafo v jednom svazku. Ani podle délky nelze zcela jasně určit, který kam patří. Po dovolené to v práci odpáskuju, odbalím a snad i opravím. Když ne tak KTC 112 od omicronu to jistí. Trafo mám. Ať se daří "sousede".
Vy jste někde z okolí? Děkuji a vám taky hodně štěstí.
varok-jsem kousek od Orlové
Aha, tak to je kousek.
nešika: V práci máme jednu starou ESAB mašinu, ale už nevím přesný typ a mám zrovna nemocenskou. Ale určitě se někdo najde kdo má alespoň nějaký ESAB, kde by to mohlo být podobné.
varok- ono je to vždy "podobné". Dokonce i ten odkaz co poslal mirakoci na toho compacta je podobný.
Dneska jsem na to jen tak zběžně koukal a je to zapojené vcelku jednoduše. Ze sek. je napájená deska jako taková, napájení relé posuvu drátu je ze sekundáru vedené přez tepelky. Samože nějaký ten grec, regulace aj. Deska i dráty jsou očíslované - myslím, že to sprvím:-)
Zdravím nemáte někdo manuál v češtině od POWER COMPACT 400w