SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chci usměrnit výstup mé svářečky(MEZ Brumov-150A) a tak hledám,zda je to možné.
Našel jsem usměrňovač firmy OMICRON 165A-1F (http://www.gamasvar.cz/10347-usmernovace/),
pracovník jejich servisu mi tvrdil,že tento usměrňovač je pro mě dostačující (bez tlumivky?)a mám si ho
zapojit na výstup.Nedokázal mi však odpovědět zda a na kolik klesne výkonost svářečky.
Byl bych rád,kdyby usměrnění vyšlo do 1000(max 1500)Kč a aby součástky byly uvnitř
svářečky-nerad bych tahal ještě jednu krabici .
Znáte-li někdo rozumné řešení,poraďte.
Děkuji Miroslav
Téma o usmerňovači už bola založená.
Pokračuj prosim tu : http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1644
Dobrý večer.Prosím o radu a zaroven o pochopenie ak sa nebudem vyjadrovat odborne pretože som len kutil. Pred časom som si postavil za pomoci kamaráta trafo zváračku na striedaví prúd.Na výstupe naprázdno to dáva 58V 66V a76V. Teraz som si postavil usmernovač podľa pláníku podľa ZVARFORA len som to prispôsobil súčiastkam ake som zohnal. Po usmernený to dáva 80V 95V a 115V. Na striedavý prúd varí rutilky aj podľa odborníka dobre.Na usmernený prúd to ide dobre keď to má v rukách odborník. Prosím o radu či sú tieto napätia dobré a správne. Zároven prosím o radu či je nutné dávat priamo na zváračku ističe alebo poistky a aké. Zatial len tieto otázky.Verím že sa nájde dobrá duša čo pomôže.Srdečne zdraví Qtinka.
Napeti je urcite dostatecne. Ja tam mam po usmerneni tusim 80V a zapaluje to perfekt. Myslim ale, ze zapalovani
je hlavne o tlumivce.
Na usmerneny to nejak zlobi ? Nejak jsem z Vasho prispevku nevycetl v cem mate problem.
Ďakujem za odpoved ale ako lajkovi sa mi zdálo 115V moc. Potreboval som názor odborníka ktorý má skúsenosť. Čo sa tíka zapalovania tak s rutikami nemám problem, ale s bazikími kde treba hlavne suché elektrody to bolo horšie. Tlmivku som použíl podľa časopisu UROB SI SAM. Prosím ešte názor na ističe a poistky. Srdečne zdraví Qtinka.
zadne pojistky tam nedavat jedině pokud chceš použít jistič jako vypínač je.Snad jen tepelnou pojistku na trafo.
To napětí je na hranici norem ale aspoň to lepe zapaluje oblouk
poistky to urcite nie,istic by sa mohol dat na vstup transformatora ale kazda zasuvka je istena takze je to zbytocne
Ďakujem všetkým. Qtinka.
Jen jsi nenapsal , které zapojení jsi použil . Pokud jen usměrnění bez velké tlumivky , tak to žádná sláva nebude .
Zdravím bobobo. Zapojenie som použil zo SVARFORA Prídavný usmerňovač k trafozváračke - III. Tlmivku som navinul na jadro o priereze 16 cm štvorcových drátom Cul.16mm štvorcových. Dá sa to ešte nejak zlepšit? Je možné zapojit dve tmivky paralelne? Srdečne zdravý Qtinka.
Předpokládám, že jste si na zdejším fóru pročetl desítky příspěvků na dané téma. Ale kdyby náhodou ne, tak na SVAR INFO jsou toho tuny. Jeden příklad:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007042601
v zostaveni usmernovaca problem nevidim akurat ma zaujima k comu sluzi vinutie na vistupe trafa na obr. je to vinutie uplne vpravo a je navinute vedla primarneho vinutia ...mozno som malo hladal ale podobne trafo som tu nenasiel a len chcem vediet ci by sa usmernovac nedal zaradit pred toto vinutie...vyuzit ho ako tlmivku moc o tom neviem,preto pisem se s malou dusickou ze poradi niekto kto do toho vidi
Jestli nemáš diody můžu nabídnout čtyři kusy i s chladiči - ČKD 160A Jinak se zapojením neporadím...