SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
varok napsal(a):
Takové elektrody neznam. V práci chlapi někdy používají přechodový drát MAG a taky má označení 309.
Ale už to je hotové. Příště si dvakrát rozmyslím než půjdu do takových prací.
ony mají označení"FOX CN23/12Mo-a,ale"po staru" je to přechodová 309.
Jak je rez, barva a zinek tak je lepsi utect pryc. A moje obvykla prupovidka: to melo byt nachystane a neni- mame 2 moznosti bud jedu domu s domluvenou cenou a prijedu az to bude pripravene znovu a nebo to bude hodne drahe😀😀😀
Ládes napsal(a):
Klackem v pravém slova smyslu(D5 l400-220A)
njn, tady už lze hovořit o svařování
Ty kovátaka by nešly drátem? Mám tady kousek spřátelenýho kováře a ten dělá klidně nějaký kouťáky a20. Jakej průměr drátu netuším ale koukal sem na něj. Byl to fofr klackem neproveditelný.
Adamw140 napsal(a):
Jak je rez, barva a zinek tak je lepsi utect pryc. A moje obvykla prupovidka: to melo byt nachystane a neni- mame 2 moznosti bud jedu domu s domluvenou cenou a prijedu az to bude pripravene znovu a nebo to bude hodne drahe😀😀😀
Příště to tak udělám. Barvu jsem tak na rychlo obrousil, ale byla tam tak 1,5mm vrstva. Rez kdyby to byla jen povrchovka, tak obrousím a je to OK, ale jak už je místy materiál asi 4mm korozí ztenčený asi na 1,5mm a celé hodně hluboká rez, tak svařování je spíše trápením.
Nejhorsi je ze oblouk v takovych podminkach zhasina moc se mu nechce a jinak slusnej svarec je za blba co to tam nablemcal za hnus.... ja to mam jeste vetsinou v takovych pripadech na zemi tak u toho ruzne lezim nebo klecolezosedozkrouceno jsem v kreci neb se tam jinak dostat neda. A co je zvlas libovy je vareni v krovi ktery nechteji odstranit protoze je krasny - fuj
Plně s vámi souhlasím. Místy nešlo udržet slušně hořící oblouk, semtam to pěnilo, podobně jako když svařujete MAGem a nemáte plyn. Ale sváry až na vyjímky nevypadaly zase zak hrozně. Svařoval jsem normálně v sedě.
Adamw140 napsal(a):
Nejhorsi je ze oblouk v takovych podminkach zhasina moc se mu nechce a jinak slusnej svarec je za blba co to tam nablemcal za hnus.... ja to mam jeste vetsinou v takovych pripadech na zemi tak u toho ruzne lezim nebo klecolezosedozkrouceno jsem v kreci neb se tam jinak dostat neda. A co je zvlas libovy je vareni v krovi ktery nechteji odstranit protoze je krasny - fuj
Do kamene tesat(rez vypárat až na zdravý.
bourač: Drátem by to asi opravit šlo,ovšem pevnost potažmo tvrdost svárového kovu nic moc(při drátech co mám v daném d-1,0mm předělávat celou sestavu na 1,2mm drát se mi nechtělo).PM 75.75 s návarem 511 na hranách na tom bude asi přec jen kapku lépe.Nicméně tohle je na úplně druhé straně tloušťkového spektra.Čas odhalí bude li to držet.
Editoval Ládes (26-07-2020 14:38:47)
tak v bucharu ten čas moc dlouhý nebude buď to rupne hned nebo nikdy.
Sem nasr.anej na tvý město, jel sem sem okolo, chtěl zhlédnout orloj a oni ho vykuchali a renovujou??
Tak nikdy by bylo moc pěkný,ale žel bohu tohle u rázů asi nejde,ale když vydrží několik desítek tisíc cyklů bude to pěkný a stačit.
Vidíš měl jsem za to že už je to hotový.Nicméně je to taková místní klasika o prázdninách "rozjebat" a pozavírat celý město.Do toho most přes Moravu,k tomu několik let se táhnoucí budování protipovodňových opatření,po pravdě mně to sere tak že do města až na nejnutnější případy nechodím
V olomouci je orloj? My jsme byli na sumave a tam maji orloj taky.
No v Olomouci je už několik set let, ale že je na Šumavě to je pro mě novinka. Pán je frajer a má můj obdiv!
http://www.orloj-sumava-hojsovastraz.cz/
Jsem orloj viděl taky zatím jen v Praze a v Olomouci. Na Šumavě je kde?
vidíš ten odkaz co jsem postnul? Ptám se vážně - W10, Chrome, Explorer, Edge atd.
Aha, už jsem to pochopil.
Spicacke sedlo - hojsova straz na kole cca 8 km i s detma krasny vylet a na 12 hodinu ocekavani ceske hymny a...... orloj potichu cinknul a nic. Jinak skvele tam vari (v kuchyni na varici) tak jsme se bavili v sobotu. Do olomouce mirime pristi tyden
Stránky: 1 2