SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
vyrobca : Super design i provedeni
dede, a este sa lepsie pozri na ten slzovy plech.. kazdy je zvrtnuty o par stupnov... vsak masochizmus...
dede napsal(a):
vyrobca: To nevypadá špatně. Já bych sice nedal jako výplň plech, ale zase je to zajímavější konstrukce, než ten klasický jekl pořád dokola. Taky to asi "ztiguju". Než kupovat cočko, tak radši koupím flašku Argonu, protože ten můj vergl tig umí. MMA se mi to moc svařovat nechce...ty 2mm už jsou na hraně a jedna chyba zkazí celou práci.
nie je to take tragicke s MMA, potrebuješ to mať iba presne narezane, male, idealne žiadne medzery a na 55A s dvojkou to ide dobre. tak som pozvaral celu šopu.
vyrobca: To vypadá dobře a navíc to není běžně vidět. To že sis s tím vyhrál, to je jasný, ale neděláš to na rok, ale pokud možno na pořád. Tak je potřeba vždycky uvažovat; na čím delší dobu se to dělá, tím více času (a peněz) je efektivní do toho investovat.
Editoval pafik1605 (17-07-2020 12:24:24)
vyrobca napsal(a):
... vsak masochizmus...
Kolik má tloušťku ta slza?
Hezká práce!
Dede, s tím otevíráním brány bys mohl popřemýšlet o vyložených pantech. To jsou takové, které ti odnesou při otevírání bránu až třeba za roh, kde nepřekáží.
To je hodně dobrej nápad, už jsem někde viděl u zákazníka !!
davor, ta slza ma 3 + 1 jokle su 50x50x3
Dede - panty na tej brane su taketo... vynasaju branu do priestoru asi o 15 cm
Editoval vyrobca (17-07-2020 20:52:18)
Kridlova brana v pohode, sloupky jsou jasny ale klasicky pistovy motor to na 140 stupnu neotevre (jde to ale nedela mu to dobre). Pak je nutne pouzit pakove ktere jsou na sade o cca 10t. Drazssi
Nekdo mi tu kdysi poradil podzemní pohon pro křídlovou bránu. Sice je to 30 litrů, ale už mám větší bolehlav právě z těch pantů. Mrknu na ty vyložené...díky moc.
podzemní pohon? Mám lepší nápad, rozvádět ho nebudu, technici pochopí: Vratové sloupy průměr 180, uvnitř pístnice (dole ukotvená) nahoře v pístní tyči čep.
Do roury 180 zasunutá trubka průměr 160, ta má drážky - velmi hrubé stoupání - v drážkách je čep s pístnicí. Vršek menší roury s osazením, zároveň jako horní pant.
Dolní pant kroužek navléknutý na sloup. Někde v baráku hydraulickou jednotku. Hadice zakopat. Dálkové ovládání. Nikdo nebude vědět jak se to otvírá.
Když bude blackout - nedostaneš se domů
eeee, má to chybu - kdo pozná jakou a navrhne řešení?
Editoval bourač (17-07-2020 23:21:37)
Bourači, jedna podstatná chyba tvého řešení je ta, že mám barák 60m od brány. Jo a taky nechci výrobou pohonu strávit rok.
Bouraci, tam by si musel dat axialne lozisko v cene komercneho pohonu , ale jak teoreticke cvicenie dobry napad. Si fanda steyer 1912, alebo blazeru?
Ono se dá vymyslet spousta věcí... když je dost peněz.
Co takhle skládací vrata? V otevřeném stavu by se složily na třeba 3 - 4 x v šířce nad metr, v zavřeném stavu by to byly klasická vrata.
Bourači, pokud v tom hydropístu nemáš oboustranný pracovní prostor, jak bys vracel vrata zpět? Mimo pořádně těžké závaží nebo velmi silné pero?
bourač napsal(a):
podzemní pohon? Mám lepší nápad, rozvádět ho nebudu, technici pochopí: Vratové sloupy průměr 180, uvnitř pístnice (dole ukotvená) nahoře v pístní tyči čep.
Do roury 180 zasunutá trubka průměr 160, ta má drážky - velmi hrubé stoupání - v drážkách je čep s pístnicí. Vršek menší roury s osazením, zároveň jako horní pant.
Dolní pant kroužek navléknutý na sloup. Někde v baráku hydraulickou jednotku. Hadice zakopat. Dálkové ovládání. Nikdo nebude vědět jak se to otvírá.
Když bude blackout - nedostaneš se domů
eeee, má to chybu - kdo pozná jakou a navrhne řešení?
Zřejmě máš na mysli hydraulický válec (ne pístnici) a v trubce 160 dvě protilehlé drážky ve šroubovici o stoupání řekněme Sx=2000 (0.5m vysunutí by otočilo o 1/4 otáčky).
Ta chyba bude asi to, že pístnice s pístem se ve válci volně protáčí, takže to nic neotevře...
Navrhuji pod sloupek zakopat orbitrol!
Blackout neřeš, existují i ruční hydraulické pumpy. Šlo by ji zamaskovat jako pumpu na vodu, co bývaly na studních. A nemusela by být 60m daleko...
Už mi to připomíná vedlejší diskuzi o stavebních kozách... Tam už to rcp taky nervově nevydržel.
Editoval davor (18-07-2020 12:58:46)
Pokud to chceš otevírací těch 140° a nechat starou bránu tak to udělej tím vyloženým pantem jak ti radí jirkati nebo i někdo další. Starou bránu (žlutá) nastav v podobném duchu na kraji a přidělej to vyložení a zesílení. Pant dáš zevnitř a tím pádem půjde otevírat zcela. (alespoň tak jsem pochopil že asi bude betonový sloupek)
Editoval Krupp (18-07-2020 19:30:05)
Krupp: Díky za nákres. Já už na nějaké komerční mimoosé panty koukal, ale všechny počítají s montáží "na roh" sloupku a to nemůžu u cihelného použít. Nosný je tam pouze probetonovaný, armovaný střed. Každopádně, už to vypadá jako reálné řešení toho marasmu, co tu mám.
davor napsal(a):
máš na mysli hydraulický válec (ne pístnici)
výborně pane davor, (musím si na tebe dávat pozor )
Posunul sem tě na přední místo mého seznamu fachmanů a mistrů.
to otáčení pístu ve válci mi došlo hned po napsání příspěvku, byl to jen takový rychlý nápad. Řešit by to šlo.
také pan jean, -odhalil nutnost axiálního ložiska, přišel bych na to ve fázi vážného záměru něco stavět.
Ten orbitrol může klidně být v baráku, tlakové hydraulické hadice jsou zdarma k dostání u každého šroťáka.
Jen zakopat a nemusí to bejt nezámrzná hloubka.
Chlopi já můžu mít klidně takové nápady - přece víte čím se živím, mám tudíž trvalý přísun různých materiálů a komponentů.
Někdy úplné poklady.
dede napsal(a):
na nějaké komerční mimoosé panty koukal, ale všechny počítají s montáží "na roh" sloupku a to nemůžu u cihelného použít.
však řešení je na fotce od pana vyrobca
zvláštní kolik lidí shání a řeší nějakou věc místo aby vzal vercajk a vyrobil si jí
Není zač. Akorát tohleto, pokud budeš chtít dělat z trubek, budeš asi muset na každý pant zdvojiit (nad a pod, a spojit) aby to mělo dostatečnou tuhost. A to bude dost práce. Nebo alespoň to vyložení za roh z vysokého jeklu, třeba 120x60. Nebo "box" z plechu. Nebo možná nejlíp. udělat tak loemnou celou bránu a ty šikmé nahoře a dole..
Motory ktere tady popisuje bourac existuji nejsou tak slozity a jsou i s nouzovym odblokem pro pripad vypadku proudu navic jsou na 24 v a je k tomu doobjednatelny i zalozni zdroj. Dokonce i solar kdyz neni v dosahu proud. Jak ale kdosi vyse zminil je to o financich tyhle motory maj cenovku 44 + rizeni a dalsi blbiny. Pant je otazkou par drobnych a provedeni na roh neni tezky prece udelat tomu trochu zeleza na ktery se pant navari.
Osobne bych udelal pakovy motor nikoli pist a nebo kombinaci. Podzemak je fajn ale drahej a na montaz pracnej a pri spatny drenazi umre. Pokud se tam dostanou mysky tak to samy.
Jinak jeste ta trubka bude u tohoto pantu vyhodou: https://www.umakov.cz/pant-pro-tezke-br … 15-c-2274/
Otaci se dobre a v kombinaci s igeou od bft a thalii je to asi nejlepsi a zaroven nejjednodussi reseni celeho problemu.
Jeste jsem zapomel dodat ze u podzemnich motoru je soucast kastliku i nosny spodni cep cili dole se pant nedela - sedi to na kastliku a o to je slozitejsi jeho umisteni tak aby udelal 140 stupnu. Dale klasicke prepakovani umi jen 90 tak je treba domoupit sadu (paka, rozeta, retez, dorazy) na 180 stupnu a pak to teprve jde. Nejake vareni konstrukce jestli trubka nebo jekl je uz banalita proti tomu co jste tady rozjeli. Hydraulicke podzemni motory existuji taky a dokonce jsem jich nekolik taky delal ale zas to je vse dost komplikovane drahe a na privatni ucely zbytecne. Ideal je to videt, slyset pozadavky a zhodnotit nejvyhodnejsi a nejtrvanlivejsi reseni ona ta kridlova brana ma furt dost nevyhod (kridla prekazi, nejde zajistit 100% bezpecnost, vitr a dalsi) a zohlednit i narocnost provedeni s prihlednutim k cene.
Bourači, troška som nad tým tvojim nápadom rozmýšľal, jak to cenovo dostať dolu - brána by mala stlp kruhového prierezu, dolné uloženie v osi v kuželikovom ložisku z náboja napr. felicie, to stojí prd. Hore zase v osi nejaké klzné so silonovým puzdrom, to znese moc. Miesto piestnice elektromotor, použiť by šiel komerčný na pohon brán, napr. niečo podobné https://lh3.googleusercontent.com/proxy … d_Qqd6EYdg
a ten záver, čo si popísal, by sa spravil inverzne, takže vnútri stlpa by nič nebolo. Tým odpadá problém s fixáciou vodiacej objímky a pohon je dostupný pre servis. Navyše by sa miesto čapu do tej šrobovice dalo dať ložisko, tým by odpadlo zaťaženie materiálov trením a stačili by bežné hutné materiály. Kua, nemám doma notebook so solidom, by som sem hodil 3d model
Inak, ak by tá šrobovica končila kolmou dráhou, tak je zároven vyriešené aj zamykanie brány. Samozrejme, to by moc nevydržalo, lebo je tam 2m páka na relatívne tenký kolík
Editoval jean (19-07-2020 08:26:18)
bourač napsal(a):
...Ten orbitrol může klidně být v baráku...
Jo, v baráku být může, ale s bránou venku ti na dálku nepohne...