SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
JJ chápu co jsi měl na mysli
Mě tak napadlo mrknout na Ali a našel jsem tohle:
https://a.aliexpress.com/_mL2mQLJ
Nerezový servírovací vozík, všechna kolečka rejdovací.. Odeslání z ČR, celková cena asi 1500,-Kč. Nahoru by přišlo co2 a kabely pak omotat okolo předního madla. Jen teda na bombu by se musel dozadu přišroubovat nějaký samodomo stojánek a zřejmě posunout kolečka, aby se to nepřevážilo. 😀
Editoval PedroKV (29-11-2020 08:50:30)
K tomu Idealu se bude hodit .....
Jasný, Čína k Číně, aby se tu Ideál necítil cizí... 😁
tak panove, jake mate z dlouhodobejsiho hlediska napady na vylepseni voziku? mam trosku dilema, mam invertor ideal a bergland bwig, 2 lahve - jednu velikou 20l argon a hasicak CO a nevim, jestli to vsechno nabastlit na jeden vozik nebo udelat dva, kazda masina svuj ...jake jsou vase poznatky a rady, co a jak? argon obcas (ale zatim zridka) pouziju i u mig/mag na hlinik (ale na to moje smrkani si to dystak privezu oba voziky k sobe), zatim jsem vycmuchal, ze bych tam chtel nejaky suplatko na prislusestvi a spotrebak, dale me nic nenapada...je tech verzi spousta
Ja mam vyrobeneho takoveho trosku hybrida se stolkem. Bohuzel je to ted zaskladane, tak to nejde rozumne vyfotit.
Ale vpodstate nahore "deska" z jeklu tusim 20x60, v kazdem rohu kousek trubky na zahaknuti horaku, po stranach kousky jeklu na vyndavaci haky na namotani kabelu.
Pod deskou nizky plechovy suplik na chytani bordelu (chybka se vloudila, takze se vysouva smerem k flasce).
Pod tim nizka europrepravka - magnety, sprej,...
pod tim policka se svareckou.
Pod tim vysoka europrepravka - kukla, kabel na elektrodu....
Flaska klasicky u uzke strany.
Sirka je tak, aby se vedle sebe vesel MIG a TIG (az bude) - ale je to vpodstate dane obestavenim te europrepravky (40x60?).
Jen priste bych to udelal o par cm nizsi, ta deska stolu je o 5-10cm vys nez by byl ideal. Ale pouzivat se to da.
Já jsem teď kvůli místu udělal vozík, kde mám v 1.patře lahve, nad tím ve 2.patře tig+mig a nad tím ve 3.patře ještě jeden stroj a místo na příslušenství, je to zhruba 50x50cm na větších otočných kolech z vozíku jaké má např. Makro. Je to kupodivu na hladké podlaze stabilní, není to určené na ježdění ven, takže stabilita do terénu není zapotřebí
@Ondras83: Tak prece jen jsem fotku udelal. Bordel kolem ignoruj, jsou to dve mistnosti nastehovane do jedne. Pro se fotka (ne)otocila nevim a resit se mi nechce
Já to asi udělám oboje do jednoho. Nevidím důvod, proč mít vozíky dva a zabírat s tím místo. Potřebuju s tím občas vyjet i ven a tak musím udělat trošku teréni verzi...
Antihero ..... Dorý tak nějak by mohl vypadát vozík na dílnu.
To je Omega? Také dobrá volba
Ne, ne PI250,
stará ale zachovalá.
neotravuje mě přemírou možností nastavení, takže spokojenost.
Máš to moc pěkný S těmahle mašinama jsem dělal 10 let,sic ne 8 hodin denně,ale kvalitní mašiny.Fakt hezký....
Paradny.S tymi koleckami mozes aj po schodoch.
davidma napsal(a):
Tak už jsem taky víceméně dokončil svůj svařovací vozík...
Je vidět, že jsi si udělal radost. Kdo si hraje, ten nezlobí!
Ten demižón vzadu slouží jako vyvíječ ochranného plynu?
Jo, jo...stavba byla zabavna a zase me to hodne posunulo ve vsech smerech .
Ano, spravne - v demizonu vyvijim CO2 z jablecnyho mostu...akorat k tome teda nemam zadnej MAG, kde bych ho spotreboval 😀.
Moc se o tom demižónu nešiřte nebo se toho chytí v Bruseli a předepíšou vinařským firmám a pivovarům povinné využívání emitovaného CO2 v přidružené svařovně.