SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte,
chcem sa spýtať ako úplný amatér - lepič, prečo pri zváraní ostáva struska vo zvare až do úplnej hĺbky zvaru? Čo robím zle?
Elektródy esab, zváračka transpocket, materiál oceľ. Vložil by som sem aj foto, ale žiaľ nejako mi to nejde.
Pouzi bazicke elektrody. Napr eb121, evb50
Čau ake elektrody ? Aký zvar ? Ale asi ideš prilis rýchlo, fotku pridas hore moje obrázku a skopirujes potom odkaz čo to vytvory do prispevku
Ve Svarinfu nahoře je návod jak na elektrody http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007010801 a pak další přímo o výběru elektrody atd., stačí přečíst
Elektrický oblouk musí kov svaru dobře nahřát a pořádně roztavit, aby byl dobře tekutý. Potom po posunutí elektrody struska stihne vyplavat nahoru dříve, než kov ztuhne.
Vedle velké rychlosti pohybu elektrody to potom může být příliš malý nastavený proud. Potom to ještě může ovlivnit nesprávný sklon elektrody.
Co se týká elektrody, dělají to méně elektrody , které produkují tekutější svarový kov. Ze starých typů to jsou kyselé elektrody, z rutilových elektrod to jsou rutilcelulózové elektrody.
to nie je prasklina ale neprevareny koren zvaru, a zvar si podla mna odbrusil, pridaj prud, urob si vzorky s inym nastavenim a rozrež ich uvidiš prievar jed si mal medzi profilmi medzeru. s 2,5 tušim na 3mm nepotrebuješ nechavať medzeru
Atlan napsal(a):
Pouzi bazicke elektrody. Napr eb121, evb50
toto ale nie je riešenie, iba vyhnutie sa problemu, niekde robi chybu a nevie prečo, rovnako to bude paliť aj s bazickou, struska ostane na povrchu ale kvalita zostane rovnaka. Rutilky bazicke, je to zmenou polarity, ked ale nevytvoriš dostatočny plynule tavenie, dodržana medzera medzi zvarencami, čistota zvaraneho miesta a rýchlosť zvarania a náklon elektrody. Je to pripad od prípadu.
Ja ked zvaram na stole kde si možem natočiť zvarenec ako potrebujem tak mi to je jedno čím zvaram, radsej rutilkou kvoli lahsiemu zapaleniu obluka, ked zvaram na mieste s tažšou dostupnostou a polohou tak to zvaram bazickymi
Vyskusal som to dnes s rutilkou co mam doma, treba drzak kratky obluk a truska sa vyplavuje na povrch
Ten svár na tupo vypadá slušně, ale ten kouťák....
varok napsal(a):
išiel som pomaly na to že to bola dvojka profil, iba som skušal sposoby kedy sa tvori truska vo zvare a ako treba zvarať aby sa vyplavovala na vrch. BTW natupo sa asi zvára jednoduchšie než kútové zvary.
varok napsal(a):
Asi už blbě vidím, ale ten kouťák je prosím kde?
Zdenek11 napsal(a):
varok napsal(a):
Asi už blbě vidím, ale ten kouťák je prosím kde?
dobre vidíš, spravny názov ma byť preplatovaný zvar pretože je to o hrubku materiálu
To v příspěvku 10 není kouťák neboli svár PB?
Uff oba svary vypadaji dobre a proti vytvoru autora tohoto vlakna jsou v pohode a drzi. Teorie je moc hezka vec ale pokud to drzi ucel splnuje je mi fuk jak svar vypada.
Adamw140 napsal(a):
Uff oba svary vypadaji dobre a proti vytvoru autora tohoto vlakna jsou v pohode a drzi. Teorie je moc hezka vec ale pokud to drzi ucel splnuje je mi fuk jak svar vypada.
myslím že, ono ked to vyzera tak ako to ma vyzerat je 90% uspechu že to drží, ked su v tom jamy prskanice, zatavena struska alebo póry je to dovod na podozrenie/preverenie kvality zvaru, ked to vyzera dobre aj tak niektore vady nie sú vidieť, napr vodíková krehkosť póry vo vnútri zvaru ako aj nečostoty vo vnútri zvaru. Na pohľad OK ale reálne prúser. Preto sa to dôležité kontroluje röntgenom, niečo aj 100%
Editoval AndyS (20-07-2020 12:07:34)
Tady ale nejde o atomovou fyziku nikdo tady nechce v domacich podminkach svaret takto jakostni svary a mam pocit ze slo spis o spoj jakehosi ramu ktery pokud nebude mit nektere svary vubec bude i tak drzet vic nez k je k danemu ucelu treba. V polsku delaji na branky jeden kout a na zbytek jebou.