SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
podla mna ich je na bazosi tolko.lebo ludia čo ju kupovali su skrátka uplný začiatočníci a očakávali,že to bude zvárat lepšie,respektíve očakávali,že bude jednoduchšie sa s nou naučit zvárat. A tu je kamen urázu,tá zváračka je pre amatérov,profík čo zvára denne a vie zvárat s čímkolvek si ju nekupi. Amatér,čo zvára raz za rok sa na nej nikdy nenaučí zvárat.
2. : to,že k nej nie flaška CO,by malo byt jednoznačne uvedené. Ten,kto o zváraní vie málo asi očakáva kompletnu dodávku príslušenstva-ked k nej už daju i zváraciu kuklu. A ked ju kupi a zistí,že sa s MIGom može rozlučit,ju skrátka radšej predá-s tými flašami a ich cenami to až také veselé nie je. Ked ju kupi a zistí,že tam skrátka polovica vecí nie je,ktoré bude musiet ešte splašit a dokupovat,tak sa jej radšej vzdá. Toto je jednoznačne podlý krok od Lidla,nalákat haldu zákazníkov a skutek utek. To je niečo,ako by ste si kupili auto,no nemalo by sedadlá a kolesá. Takto zákazníkov stratí. Ale zrejme im nejde o trvalých zákazníkov,len skrátka rýchlo predat .
Editoval Brembo (17-06-2020 13:24:53)
Ještě jsem neviděl ve prodejně se svářecími potřebami u COčka flašku, pokud to nebyl nějaký výhodný paket. A i kdyby dali lahev CO, zákazník by chtěl směsku, dají směsku, zákazník bude chtí argon, dají argon, zákazník chce CO. K ledničce také nedostaneš plnou tašku žrádla a k pračce špinavé prádlo.
Brembo - Mňa vždy pobaví, ak sa k nejakému produktu - teraz konkrétne k tejto zváračke z Lídla - vyjadruje niekto, kto ju ani len nevidel, nie to ešte držal v ruke a mal možnosť s ňou zvárať. Pri kúpe som moc od nej neočakával a ako som už raz napísal, za 199€ nebolo treba o nej moc uvažovať. Odkedy ju mám doma, tak aj moje céočko, ktoré som doteraz používal a aj môj invertor zapadá prachom a s radosťou používam len túto zváračku, nakoľko vysoko prekračuje to, šo som od nej očakával.
Píšeš o tom, že v balení je kukla na zváranie. Vieš prečo tam je? Lebo tá zváračka, pokiaľ to nevieš je určená aj na zváranie obyľovaných elektród metódou MMA, ktoré sú mimochodom k zváračke dodávané aj s potrebnými káblami. Takže ani v tomto smere nie je čo vytknúť dodávanému príslušenstvu.
V ostatnom by som sa opakoval, lebo to zahajskej presne napísal.
zahajskej napsal(a):
Ještě jsem neviděl ve prodejně se svářecími potřebami u COčka flašku, pokud to nebyl nějaký výhodný paket.....
To máš pravdu, a i je to tak dobře. Jenže Lídl není prodejna svářečských potřeb; Lídl je to, co by amíci označili za "general store". Do Lídlu profík, nebo ani ne profík, ale člověk, který o svařování něco ví, nepůjde kupovat svářečku. Tam půjde kupovat svářečku totální amatér, kterej o tom nic neví, a očekává, že v tom balíku bude všechno, co potřebuje, aby mohl svařovat. Kromě šikovnejch (a nebo levejch, to je kus od kusu) rukou, ty musí dodat vlastní. Když udává prodejce mig/mag/mma, tak bych v tomto případě čekal aspoň pár elektrod, a trubičkovej drát. Pak nebude prodejce lhát a hrát na zákazníka betla. Tohle myslím obecně, to by mělo platit i pro baubau, i když u těch by se mohlo diskutovat, protože to nejsou general store, ale hardware store. Tam už by šlo očekávat zákazníka aspoň trochu znalého.
Brembo má možná pravdu v tom, že jelikož je to pro amatéry, vůbec by neškodilo, kdyby tam bylo uvedené, že pro plnohodnotné svařování mag musí ještě zákazník dokoupit lahev s co2 a redukčák a já nevím co ještě tam chybí. Rozhodně by to prospělo serioznosti prodejce.
Juraj: tým chcem povedať, že mínusy jsou mínusy a plusy jsou plusy. A celkové hodnocení je součtem obého. Když něco dotyčný nepovažuje za mínus, tak ať to tam nepíše. To je jako by napsal, že baba nevaří, chlastá, nešuká, nekouří, ale jinak je to stoprocentní boží baba.
To bys ten rozpor možná pochopil i ty, ne?
Editoval pafik1605 (17-06-2020 14:46:02)
No ono ta svářečka stojí necelé 3 tisíce. Ale jak psal Brembo, laik potom smutný neví co dál. Láhev jestli mu stačí čisté CO2 z hasičáku kolem 1000,- kč na inzerát, redukční ventil nejméně 500,- kč a hadičku i kdyby 100,- kč. Najednou jste na skoro 4500,- kč.
pafik1605: Do Lídlu profík, nebo ani ne profík, ale člověk, který o svařování něco ví, nepůjde kupovat svářečku.
DELL byl svého času jednička v prodeji stolních počítačů. On je neprofíkům prodával v papindeklové krabici v obchoďákách a ti ostatní si je mohli u něj nakonfigurovat po síti. Přičemž ty první vůbec nebyly zlé. Prostě byly zacílené na určitou skupinu lidí a ukázalo se že to byl dobrý odhad. Podobně to vidím se švajskama a jiným sortimentem.
Editoval Welda (17-06-2020 17:19:37)
Dell byl špička nejen ve stolních počítačích, ale i v notebookách a serverech. Ale to jsem byl ještě mladej a hezkej
Nicméně Dell je obrácenej příklad. To je jako kdyby Fronius udělal lidovou mašinu pro Lídl. Ale tak, aby si nezkazil pověst.
Editoval pafik1605 (17-06-2020 18:01:04)
Ano. To je otázka pohledu na věc. Každopádně se prodává. Každá řada má už nějaké to vylepšení. Kdo ví kdo stojí za vývojem. Je otázka času, kdy některé oblíbené bedny dostanou zelený kabátek a objeví se v Lídlu. Tedy není otázka jestli vůbec, ale za jak dlouho.
Brembo napsal(a):
podla mna ich je na bazosi tolko.lebo ludia čo ju kupovali ....
Stačila by i jenom jediná... Dal jsem si fakt práci a pokušel jsem ji tam hledat.
A nic, počet nalezených Lídlovských CéOček byl prostě NULA
Je to sice mimo téma, ale tohle se mi zamlouvá... mám sice Makitu ovšem ta kompatibilita mě fascinuje:) mala flexa XTLine a vibračka s aku Parkside. Na drobnosti nebo broušení W elektrod báječné a kupodivu flexa ma sílu, i když to není bezúhlikový motor.
Jinak xtline má bezúhlikovou aku vrtačku a ta strčí do kapsy i Lidl performance.
Editoval Discovera (22-06-2020 20:38:42)
V Lídlu mají plný regál drátu 0,6 0,8 0,9 a 1,0 mm za 4,99 EUR. Vyzkoušel to někdo?
Welda napsal(a):
V Lídlu mají plný regál drátu 0,6 0,8 0,9 a 1,0 mm za 4,99 EUR. Vyzkoušel to někdo?
Nemělo to být : "V Lídlu mají plný regál plněného drátu"?
0,6ku jsem ještě plněný neviděl.
Editoval varok (05-08-2020 20:52:20)
varok - Tak najvyšší čas ísť sa pozrieť do Lidla. Ale pravdu povediac, aj ja som ho videl v Lidli prvýkrát. Do teraz som používal len 0,9 plnený drôt.
Welda - ja som kúpil z každého priemeru jednu cievku na skúšku, ale ešte som ich nevyskúšal.
varok - Tak najvyšší čas ísť sa pozrieť do Lidla. Ale pravdu povediac, aj ja som ho videl v Lidli prvýkrát. Do teraz som používal len 0,9 plnený drôt.
Welda - ja som kúpil z každého priemeru jednu cievku na skúšku, ale ešte som ich nevyskúšal.
Tie plnené drôty predávajú také priemery, ako sú aj špičky k horáku dodávané k zváračke. 0,6mm, 0,8mm, 0,9mm a 1,0mm
Už zítra na prodejnách
Nedalo mne to a kouknul jsem se ke všem sousedům jak do letáků tak do e-shopů, aktuálně je v nabídce v CZ za původní cenu a pak v DE, kde cenu v eurech konečně srovnaly adekvátně té české nabídce na 223,23 €
https://www.lidl.de/de/parkside-multisc … el/p336876
Tak co kdo ji koupil pod nazvem Multisvarecka? Ja nasel v obchode uz jen cedulku na 6 litru a spoustu plazmovek ktery tam zjevne lezely bez zajmu
Tu 0,6 s PMSG 200 testoval asi před 14-ti dny, a na rozdíl od neplněné 0,6 je to použitelné.
prave ze to je kulervouci,,,,
Ono to fakt vari pekne svary 0.8 pod cistym CO2. Tohle delal Lukis Patt potom co sem mu ji sesteloval na miru
CIJOML napsal(a):
Ono to fakt vari pekne svary 0.8 pod cistym CO2. Tohle delal Lukis Patt potom co sem mu ji sesteloval na miru
https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/ … e=5F742418
Konečne sa našiel niekto, kto prizná, že aj zváračka za 199€ môže pekne zvárať a netreba ju hneď zatracovať aj s tým, čo si ju kúpil. )
Práve som si prerábal zvárací vozík (inakšie tiež kupovaný v Lídli) tak, aby sa mi tam zmestili nielen dve zváračky, ale aj dve fľaše. Jedna čistý Argón a druhá Argon-mix. Ešte dokončím dielňu, zavriem sa do nej a budem zvárať, zvárať, zvárať...
Editoval Juraj.A (02-09-2020 16:25:12)
Sváry vypadají docela pěkně. To je ta synergická mašinka?
Takovej svár není problém udělat ani Powermatem, Jasicem, Sharksem a myslím že každým invertorem.
autocross napsal(a):
Takovej svár není problém udělat ani Powermatem, Jasicem, Sharksem a myslím že každým invertorem.
Len koľko tie Tebou menované zváračky stoja, to už nepíšeš...
Powermat 5 890 Kč, Sharks už se neprodává, ale stejná svářečka s názvem WF Twinmig 200-IG 6 990 Kč