SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Objavil si ameriku ....
Inak pošta ti tie fľaše nevezme.
WsQ napsal(a):
Lidi,
nasel jsem levnej zdroj argónu (a corgonu, oxidu uhliciteho, rajčáku (na ten se vy*erte:)), vse v legal flaškách, polsky aukro..
viz:
http://www.allegro.pl/show_user_auction … d=14820112
Uz se to tu trochu resilo, nicmene napsal jsem jim mail a jde to poslat do ČR .. paleta se 40 flaškami cca 150 eur, takze hledam dalsi zajemce, pokud by bylo dost lidi, cena je směšná, do tisicovky za flasku i s dovozem az pod nos!
zajemci napiste mail, přehlednou formou, kolik by eventuelne kdo čeho chtěl.. At se da udelat nejaka tabulka. Pak bude problem se domluvit s penezi, platba bude zrejme predem, nikdo mi nebude chtit dat prachy bez zaruky a ja sam nemam 150 eur na dovoz a x stovek eur za x flašek. To by se ale resilo posléze.
Wildenbury.sq@gmail.com
nabidka vypada zajimave, ale kdo mi to doveze na stredni moravu?
Nevím co jsou to za láhve, ale když se podívate na pracovní tlak tak je uvedeno 150 bar. Plná flaška argonu se plní na 200 bar.
jo akolika litrove ty flašky jsou? hodila by se mi tak 20L
Zda se, ze 8l nebo 10l .. Jestli ma vic druhu bomb, to by se muselo tomu chlapikovi zase napsat..
skuste to pak mi muzete napsat na email mam ho tam v zahlavi.
Podle fotek to jsou flašky od hasičáků 6kg CO2, takže mají objem 8l. Tlak 150/225Bar to potvrzuje (max. provozní/zkušební). Na hasičáky se taky používají 250/320Bar.
Jinak fajn nápad, ale zítra si jedu pro dvacítku argonu a dvacítku kyslíku... Kdyby to nevyšlo, tak bych se taky připojil k objednávce.
mrazivec: pokud je flaška na 150Barů, je plná při 150, pokud na 200Bar je plná při 200 dokonce jsou i flašky 300/450Bar.
jj...nekdo tady objevil Ameriku
staci se podivat vyse na moje prispevky, tak to napisu jeste jenou. Cena tech flasek je 190zl jsou to 8l a jsou naplneny 150atm, pokud flasku menite cena je 40zl.
Poslat Vam to samozrejme muzou ale jinak oplati se pro to si tam zajet. Staci trochu pogooglovat na www.google.pl
Napr. u me v Ostrave jsou uz nejblizsi "gazy techniczne" uz 3km od hranic, jinak jsou tam skoro na kazdem rohu.
Koupil jsem si hned 2 a zatim spokojenost. Jinak maji i velke lahve. Uvazuji prave o te velke, tak tu jednu malou asi pustim dale, jenze uz jsem ji slibil
taktez se pripojim k obednavce 2 flašek argonu pak se dohodnem po emailu.
ALOFOK: Cena je víc než skvělá, jen jsem koukal na svou flašku a mám tam pracovní tlak 300bar / zkušební 450 bar. Plněná u Linde na standartních 200 bar. Doba kdy se u nás plnilo na 150 bar je už dávno pryč. Jen aby tam někdo nenarval 200 bar. Samozdřejmě když budu mít polskou flašku tak budu jezdit k nim pro náplň.
Mám to k hranicím jen kousek tak se tam budu muset kouknout na ty jejich gazy techniczne. Řekněte mi proč v polsku to jde takhle jednoduše získat a u nás plniči dělají takové problémy. V polsku si s papírama moc hlavu nelámou jenom u nás musiš mít papír na papír , 3 x potvrzený a hlavně zaplacený.
tKOVE FIRMY JAKO LINDE, SIAD AJINE MAJI UNAS NA TOM ZALOZENU ZIVNOST PRONĚ NENI OBYČEJNEJ KITIL ZAKAZNIK KDYBY CHTEL TROCHU ARGONU TO JE NENI KŠEFT. ALE POLACI JSOU OD NAROZENI OBCHODNICI PORODAJI COKOLI KOMUKOLI PRONE STAČÍ I DROBNE _STAČÍ JEN KDYŽ KAPE... NEJAK LINDE A PODOBNI TEM MUSÍ VYLOŽENE PRŠET ABY MELI KŠEFT.
nemate nekdo tip na nejakeho prodejce v polsku co nejbliz Hradce Kralove kde by se daly poridit 3 lahve argonu ? abych tam nejel zbytecne naslepo ...
pripadne kdyby tam nekdo jezdil a byl ochotnej vzit a nebo naopak kdyby mel nekdo zajem taky o flasku tak ze bysme se domluvili a vzalo se to pri jednom
radek111 napsal(a):
nemate nekdo tip na nejakeho prodejce v polsku co nejbliz Hradce Kralove kde by se daly poridit 3 lahve argonu ? abych tam nejel zbytecne naslepo ...
pripadne kdyby tam nekdo jezdil a byl ochotnej vzit a nebo naopak kdyby mel nekdo zajem taky o flasku tak ze bysme se domluvili a vzalo se to pri jednom
Gazy techniczne (plnírna pro okolí Ostrava, Bohumín) je Fa TOMAR, Czyźowice, ul. Nowa 28i, tel.: 004832 4553828. Je to v blízkosti města Wodzislaw. Jedná se o Messer. Lagalizace kyslík 48,80 Pzl, acetylen 70,00 Pzl. Plnění kyslík 23 Pzl, acetylen 7 kg 154 Pzl. Za legalizaci kyslíku nemusíte platit pokud mate redukci na 3/4 " (polský ventil). Rovněž tam plní argon a PB, kromě acetylenu, ten se plní jinde.
jacek993 napsal(a):
Gazy techniczne (plnírna pro okolí Ostrava, Bohumín) je Fa TOMAR, Czyźowice, ul. Nowa 28i, tel.: 004832 4553828. Je to v blízkosti města Wodzislaw. Jedná se o Messer. Lagalizace kyslík 48,80 Pzl, acetylen 70,00 Pzl. Plnění kyslík 23 Pzl, acetylen 7 kg 154 Pzl. Za legalizaci kyslíku nemusíte platit pokud mate redukci na 3/4 " (polský ventil). Rovněž tam plní argon a PB, kromě acetylenu, ten se plní jinde.
jj...o teto firme vim a chystam se tam,je to asi 3km za hranicemi hned za Chalupkami,meli by mit otevreno i v sobotu do 13hod.
Editoval xlibor (07-02-2010 16:56:25)
Myslel jsem si, že když mám autogen,tak budu mít problém s náplní acetylenu a taky s tou cenou. Pořídil jsem si tig a taky ho raději prodám a zůstanu u autogenu, protože cenově ten acetylen je levnější a udělám s ním více práce než se svařováním tigem.
Čo narobime , argón patri medzy vzácne plyny a pri destilácii vzduchu pri výrobe plynov ho ostane najmenej....
xlibor napsal(a):
jacek993 napsal(a):
jj...o teto firme vim a chystam se tam,je to asi 3km za hranicemi hned za Chalupkami,meli by mit otevreno i v sobotu do 13hod.
K tomu uz jen dodam, ze ta firma nebo jejich provozovna nesidli na teto adrese ale pravdepodobne na Marklowicka 6. Wodzisław Śląski
Nasel jsem jeste jinou provozovnu, Henkas gaz
http://www.pkt.pl/henkas_gazy_techniczn … 77ec6.html
otevreno maji po-pa 7 - 15hod., cena 8l lahve 200zl + napln 30zl, vymena 8l lahve 30zl, chtel jsem koupit velkou 20l ale meli s tim problem, pry pouze na vymenu. Pani (slecna) mi nabidla vymenu napr. za prazdnou kyslikovou (a tu stejne nemam ), ale s 8 litrovkama neni problem a maji jich tam celkem dost. Je to asi 35km z Ostravy. Edit: Jeste dodam,pokud byste se vydali do Polska,nezapomente,ze v Polsku plati povinost mit v aute hasici pristroj.
Editoval xlibor (12-02-2010 18:34:48)
Všimol som si , že aj v poľsku je linde.
Myslíte si , že aj tam plati nájom?
Ja auto nemam tak byc si do polska dojel vlakem do nejakeho přihraničního mesta kde bych flašky vymenil ty 8L prvni kusy asi koupim pres aukro.
Pokud by nekdo chtel 8l polskou argonovou flasku se 150atm argonu, tak mam jednu k mani, za 1600,-, mozno vyzvednout v Ostrave. Vymenit se pak da kdekoliv v Polsku, prip. se da idealne pouzit k prepusteni.
Dobrý den,
docela mě zaujal nákup technických plynů v polsku, do Wodzisław to nemám tak daleko. Je tam možné kromě Argonu stjně jednoduše zakoupit i směs Ar+CO2 (Corgon)? Dá se s nimi domluvit i česky? Posky se dá sice leccos pochytit, ale reprodukovat (v mém případě) už ne .
Děkuji Honza
Dá se v ČR koupit argon bez pronájmu láhve? Vím, že je to na svarforu x-krát řešený, kdyby měl někdo aktuální info, poraďte prosím.
v čr ne, ale v polsku ano..
O tom jsem se už dočetl. Zajímá mě, jestli se někde v plnírně dá dohodnout na naplnění mojí láhve.