SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
zdravim ma nekdo neco na inspiraci co tu jeste nebylo v dilne nebo v garazi za vychytavku nebo podobne neco co mu pomaha pri praci atp?info,foto
No, nevím, jestli je to vychytávka, nerad bych se dostal na úroveň V.H. z jedné nejmenované televizní stanice
Spíš takovej postřeh. Potřeboval jsem něco na broušení nebo pilování hliníku (obrousit převýšené sváry do placata), klidně hrubé, hlavně aby to odsejpalo. Smirkové nebo brusné kotouče do fričky se okamžitě ucpou. Ruční pilník je ojeb. Takže jsem si koupil rotační rašpli: https://www.promistry.cz/rotacni-rasple … el-1-5mm/.
V jednom nejmenovaném baubau dokonce o stovku levněji. Sice upozorňují, že to není na kovy, jen na měkké materiály, ale já jsem hliník vyhodnotil jako dostatečně měkký . Bere to nádherně, dobrá kontrola úběru, zanáší se to nepatrně a většina se dá lehce vyčistit z druhé strany kotouče (rukavicí!). Když na to člověk tlačí moc, což jsem taky vyzkoušel, tak se některý ty díry napěchujou a pak jdou vyčistit blbě. Takže netlačit. Trvanlivost netuším, zatím je to nové, málo použité, ale ostré je to furt .
Editoval pafik1605 (07-06-2020 17:08:34)
Rasplovy kotuc lahko streknut petrolejom alebo WD-ckom a nic sa nebude zanasat.
kinedryl napsal(a):
Rasplovy kotuc lahko streknut petrolejom alebo WD-ckom a nic sa nebude zanasat.
Máš recht, namazat je to dobrý, ale zaprvé při 12000 otáčkách tam toho moc nezbude a pokud na to budeš tlačit, tak ti nic nepomůže, protože tam ten hliník napěchuješ. Možná by se tam udržel a fungoval lůj. Chce to vyzkoušet.
Editoval pafik1605 (09-06-2020 20:38:32)
Já používám lojovou pastu, i na pilníky.
R2JTB - takato tema na svarfore uz bola zalozena a ma neskutocne vela prispevkov, zial je stale bloknuta administratorom tejto stranky s inymi vlaknami..
lojovu pastu na pilnik...to by ma nenapadlo ale je dobra na mazanie zavitnikov ked sa ide do duralu a podobnych materialov
Na pilníku sice trochu sníží úběr, ale netrhá povrch a setřu z pilíku piliny hadrem.
Stránky: 1