SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim jaky doporučite mi tlouštku plechu k svařovani obalenou elektrodou?jedna se o to ze bych si rad udelal stul mensi pracovni ..tak vaham.. dekuji?jestli mate vy inspirace nebo co doporucite sem s tim..s cim jste vy popr. delali a pouzili k necemu podobnemu.dekuji
*MMA zvárat plesh-tak minimálne 2 mm,tenšie je možné len bodovat.Na pracovný stol b som ale dal 4mm.
Já bych řekl, že kdo nesvařuje třeba kamna neb těžké litinové kusy či nějaké větší výrobky z kolejnic aspoň jedenkrát za 14 dní, stačí mu lehký stůl a na desku třeba 12 nebo 24 mm silnou vodovzdornou překližku nebo něco podobného.
ja som reagoval na hrubku materiálu. Najlepšie su dosky,ale ked chce zvárat na stole,tak potom ocelovy plech. Ja ale uprednostnujem drevo,nerobý nehorázny rámus,ked sa po stole niečo mláti kladivom.
Editoval Brembo (21-05-2020 17:06:38)
Radim napsal(a):
Já bych řekl, že kdo nesvařuje třeba kamna neb těžké litinové kusy či nějaké větší výrobky z kolejnic aspoň jedenkrát za 14 dní, stačí mu lehký stůl a na desku třeba 12 nebo 24 mm silnou vodovzdornou překližku nebo něco podobného.
Nejakou inspiraci prosim s fotkou nebo podobne? dekuji
Brembo napsal(a):
ja som reagoval na hrubku materiálu. Najlepšie su dosky,ale ked chce zvárat na stole,tak potom ocelovy plech. Ja ale uprednostnujem drevo,nerobý nehorázny rámus,ked sa po stole niečo mláti kladivom.
mohu poprosit foto toho stolu vaseho pro inspiraci?dekuji
Na větší věci nemám stůl . Svářím na zámkovce . Zase mne to bude čekat . Budu svářet rám , který je větší než můj svářecí stůl .
R2JTB napsal(a):
Radim napsal(a):
Nejakou inspiraci prosim s fotkou nebo podobne? dekuji
Bohužel foto není, protože není ani stůl. Je jen deska z vodovzdorné překližky coby zbytek kdysi z výroby přívěsného vozíku položený na konvích na med ( bývalých mlékárenských konvích), co mi dělá odkládací plochu ve špajzu.
Před nějakou dobou, pár měsíci jsem viděl kdesi v akci levné výškově nastavitelné kovové kozy, tak jsem se tak trochu relaxačně zamýšlel nad venkovním stolem pro takovéhle účely. Kozy coby stojany, na tom deska vodovzdorné překližky chycená na horní vzpěry, aby to nejezdilo, nějakým šroubovaným bazmekem zespodu a skrz překližku třeba vratovými šrouby.
Tam se mi líbilo to, že když se skončí práce, deska se odšroubuje a uloží dovnitř někde ke stěně a kozy taky, takže to zabírá minimální potřebný prostor.
Možná, až nebude sezóna a (bude čas) takové nářadí tak bude v nějaké slevě, koupím a zrealizuji.
bobobo napsal(a):
Na větší věci nemám stůl . Svářím na zámkovce . Zase mne to bude čekat . Budu svářet rám , který je větší než můj svářecí stůl .
A foto stolu mohu poprosit?pripadne info
foto stolu? foto stolu na sváření?? nechceš raději začít fotkou jak vypadá svářečka???
Mám 5dveřový auto, zadní dveře dělený vodorovně. Když je zoufalá situace, použiju ten otevřený spodní díl dveří jako stůl.
Když je situace méně zoufalá, vařím jako pan bobobo - na zemi.
Mám stoly s deskou 30mm, 15mm, 6mm. Jsou zavaleny bordelem, nářadím a zbytky materiálu z předešlé činnosti.
Není na nich místo pro svařování, na uklízení není čas.
Yes.