SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
Mám možnost koupě invertoru Gama 1750 za 2500,-. Je lepší si připlatit a koupit 1500A s funkcí PFC pro stabilnější vaření při použití prodlužovacího kabelu .Svarecku bych primárně používal v dílně. Jde mi o zkušenost zdali i s tou 1750 budu schopný něco svarit i s prodluzkou.
Předem děkuji za radu.
Jak dlouhý prolužovák chceš používat ? jakým proudem svářet cez prodloužku , prumer elektrody ? Jinak GAMA1750 se nevýrábí už 5 let ... Je to nový za tech 2500 ?
Jsem začátečník, takže elektrody cca 2-3mm na takové to domácí bastleni. Prodluzovak max 25m. Invertor je samozřejmě používaný. Jde mi spíš o to jestli má cenu kupovat nový a připlatit za funkci PFC nebo mi bude stačit ta 1750. Zkrátka jestli vůbec poznám rozdíl....
Pouzivanu gamu by som nekupoval
Taky bych asi nešel do použité. Použítý bych bral maximálně trafo, ale dneska si nikdo nebude kupovat trafo na obalovanou elektrodu. Invertor fakt radši novej, byť si budeš muset připlatit.
Podle mně záleží, jak je opravitelný vnitřek invertoru. Ne mikroprocesor s programem, na který nejde sehnat dokumentaci, ne těžkosehnatelné speciální součástky, nerozložitelně spojeny desky plošňáků atd.
Ondrakej napsal(a):
Jsem začátečník, takže elektrody cca 2-3mm na takové to domácí bastleni. Prodluzovak max 25m. Invertor je samozřejmě používaný. Jde mi spíš o to jestli má cenu kupovat nový a připlatit za funkci PFC nebo mi bude stačit ta 1750. Zkrátka jestli vůbec poznám rozdíl....
Prodlužka 3x2,5mm2 je max na 25Metr použitelný . Pokud to vyvaří po sebe 5 elektrod , tak Kondenzáry ješte mají ESR po zahraátí ... Cena je optiomální , pokud to nebylo používano u živnostníka , od firmy bych nebral ...
Když chcete Omicron, kupte třeba novou Gamu 1550. Je myslím trošku levnější než 1500A a pro potřeby kutila myslím vyhoví.
Varoku ,GAMA 1550 se nevyábí už 4 let , je náhrada procesorem GAMA 1550A ...
G1550A je jako G1500A PFC ... jen rozdíl napájením pri podpetí , jak prodloužka ...
A není trošku jedno jestli to je 1550 nebo 1550A? Nebo jestli to A je důležité? S Gamou 1550 jsem několikrát svařoval a slušná mašinka. Dá se koupit už kolem 4600,- kč.
Stránky: 1