SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
hrmil napsal(a):
mspacil napsal(a):
Jsem slaboproudař, vždy jsem si vystačil s fázovkou.
Fáze na stykači jsou všechny 3, ale koupím si tedy vadasku a zkusím to proti nule.
DěkujiVadaskou proti nule nezistíte či je to prvá druhá alebo tretia fáza.Kludne to môže byť súhlasná fáza.Proti nule je vždy len 230V.Merať medzi fázami musí tam byť 400V.
Koupil jsem vadasku a zkusím to, ale to nevím co by tohle zapříčinilo - svářečka je téměř nová elektroinstalace také a vše do včerejška fungovalo bez problémů.
Mluvil jsem z technikem z Omicronu, tenříkal že to vypadá na to trafo.
Děkuji
Jak už jsem psal někde na začátkuventilátor nemá nic společného s tím trafem. Měl by se rozběhnout hned po zapnutí hlavního vypínače, je zapojený paralelně k tomu menšímu trafku. A nebo jestli není přerušen nulák. Jestli to měříte jen na dotyk prstu na plošku zkoušečky, tak by to mělo ukazovat i když tam nulák nebude, ne?
Editoval varok (17-04-2020 14:03:33)
Varoku, nepíšeš už zase blbiny?
varok napsal(a):
Jak už jsem psal někde na začátkuventilátor nemá nic společného s tím trafem. Měl by se rozběhnout hned po zapnutí hlavního vypínače, je zapojený paralelně k tomu menšímu trafku. A nebo jestli není přerušen nulák. Jestli to měříte jen na dotyk prstu na plošku zkoušečky, tak by to mělo ukazovat i když tam nulák nebude, ne?
Když se dívám do schema, tak ventilátor je přes vinutí trafa.
Takže pokud je vinutí přerušeno nerozběhne se.
Samozřejmě. A pokud schéma sedí, nulák taky nikde není.
mspacil napsal(a):
Takže pokud je vinutí přerušeno nerozběhne se.
No sláva,už to len pomerať.
hrmil napsal(a):
mspacil napsal(a):
Takže pokud je vinutí přerušeno nerozběhne se.No sláva,už to len pomerať.
:-) Já to měl ve špatné kvalitě na mobilu, teď už to vidím na PC tak je mi to jasné.
jak přijdu z práce, proměřím napřed ty fáze, ale zřejmě bude KO to vinutí na primáru.
Díky
Zdenek11 napsal(a):
Varoku, nepíšeš už zase blbiny?
Asi ano, omlouvám se. Koukal jsem do schématu a vidím, že to menší trafko má 400V, 230V a 0V. Myslel jsem ten vodič co vede všude na vývody 0V. A ventilátor i deska s elektronikou jsou připojeny na 230V a na 0V. Už mlčím.
Děkuji všem kdo poradili.
Opraveno.
Dopadlo to nejlíp jak mohlo.
Špatně nalisované dutinky na přívodu z výroby.
Dráty byly odizolované asi jen 3 milimetry a časem se to prostě vytřepalo.
Na pohled to nebylo vidět a ta fáze se tam přes něco vracela.
Takže hrmil měl pravdu a tímto mu dekuji.
Editoval mspacil (17-04-2020 21:21:09)