SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chlapi mate nekdo zkusenost s timhle CO? Potreboval bych to predelat na hlinik ale nikde jsem nenasel kladky s u drazkou
Co tak koukám, tak originál se nedělá, nejspíš kvůli tomu, že ten stroj není určenej pro svařování hliníku. Pokud trváš na tom, že to vyzkoušíš, tak esab má kladky 14/30 mm. K mání jsou kladky 22/30. Jedině koupit tu a vyrobit si střed a nalisovat dovnitř. Ale jestli to půjde, to asi zjistíš až v okamžiku, až budeš mít tu 22/30 v ruce. Třeba tady https://www.svarecky-obchod.cz/prisluse … i-kladky/4
Editoval pafik1605 (26-03-2020 09:00:46)
Než se pustíš do této akce tak uvaž, jestli výkon svářečky bude na svařování Al slitin stačit. 150 A/ 20% znamená, že budeš 2 minuty svařovat a 8 minut čekat na vychladnutí stroje, jinak brzy vypadne tepelná ochrana.
Jinak zkus kontaktovat Technickou podporu firmy ESAB, kde ti řeknou jestli se kladky pro tuto mašinku vyrábějí, nebo jaké řešení by nabídli. Mám s nimi dobré zkušenosti.
Objednavacie cislo na Al kladku je: 0349 311 443.
150 je na hliník poměrně málo. Samozřejmě to na něco může stačit, ale obecně to chce více výkonu než ocel.
ESAB primo v navodu tvrdi ze se tim da svarovat hlinik a ma to na sobe i tabulku na svarovani hlinikem.
@jirkati ten zatezovatel je tam desne poddimenzovany moje zkusenost je 40-50% na max
@alienbarbar dekuju jdu to zkusit