SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Je to volaaké zmatené . No a co tři dráty od jističe ???? Je to na štítku rozmazané , ale mohlo by to být 3x380V . Ale údaje z e-baye :
Napájecí napětí (V): 220V/60Hz
Jmenovitá vstupní kapacita: 7.9KVA
No-zatížení napětí: 230V
Rozsah výstupního proudu: 20 - 60A
Jmenovité výstupní napětí: 104V
Pilotní letecký model: HF oscilace
Clo - cyklus: 60%
Bez ztráty zatížení: 50W
Účinnost: 85%
Účiník (cos) 0,93
Třída izolace: F
Třída ochrany: IP21S
Maximální tloušťka řezu: 20 mm
Následování vzduchu (m/min) 0,25
Tak jsem si to překreslil a také našel na fotce připojení fází 2, 3. 1 je asi to modré. Tak to je skutečně 3f. Použili 2ks jednofázových můstků. Mate to, ale je to tak. Přeji aby to splnilo očekávání. Já mám 1f 55A, ale na 230 si na těch 55A moc nepořežu.Brzy vypadne jistič. Dnes bych už jinou než 3f nekoupil.
Ano, údaje se liší. Možná je to informační šum prodejců, co ani neví, co prodávají, možná existuje více verzí s jinou zdrojovou deskou, zbytek stejný....kdo ví. Tady ta má tento štítek, což odpovídá 3x380V
Barva připojovacích vodičů je hnědá, zelená, modrá.
Když se pozorně dívám na ty fotky z e-baye, co jsem dával na začátku vlákna, tak tam na zdrojové desce chybí to relé a v předu dole je nějaká velká tlumivka nebo trafo. Je to trochu jiné...
Takže už jsem z toho opravdu jelen. Fotka kabelu na předchozím příspěvku je z ebaye, nebo tvé svářečky? Jestli tvé svářečky, takže při 3f to nemá PE vodič? Tak jak to opravdu je s těmi třemi fázemi.
Jak jsou ty tři vodiče ve svářečce zapojeny. Přestává to být jedno, protože při neexistenci PE vodiče by to bylo hoodně nebezpečné zařízení!
Všechny fotky nahrané na zdejší server jsou z této konkrétní plazmové řezačky. V china provedení má připojovací kabel pouze 3 žilový (3x380V). Ochranný vodič (PE) se připojuje samostatně na svorku "zem" (má být značeno PE). Asi je to pro dílenský provoz, kde plazma stojí někde v koutě a nepřenáší se. Je to holt čínské provedení, včetně těch barev vodičů. Už tam je 4 žilový U,V,W+PE. Ještě pro jistotu dodělám vodivé pospojování krytů. Myslím, že v číně mají asi TN-C a PEN, proto to mají takto.
Ta vnější svorka nenahrazuje PE. Asi v PRC došel kabel 4žilový, tak tam dali co našli. Tak už se konečně všechno vysvětlilo a mohu klidně spát.
Chcem sa spýtať mam tuto plazmu len 50A zapojenie skoro totožné len je to na 1F.. ale nemá pilotný oblúk, HF zapalovanie tam je, chcem vymeniť horák za 60A SG60 a dorobiť pilotný oblúk. Teraz otázka mám schému, dosku, rozpis súčiastok na originál zapojenie prekreslenu s anglického fóra.. ale nieje tam rezistor na zníženie prúdu pri pilotnom oblúku ktorý teda podľa mňa síce vypne ked sa zapáli hlavný oblúk ale do vtedy tam tečie plny prud v horaku a opaluje sa tryska, takže nechať pôvodne zapojenie a doplniť rezistor alebo sa vykašľať na výrobu dosky a dat tam len jedno maličké jazickove rele ktoré bude reagovať na pretekajúci prud a tým vypne hlavne 24V rele cez ktoré pojde prud v sérii s rezistor na pilotný oblúk
Rezistor by mal byť 2.2ohm a cca 100w na začiatok potom asi tantalovy drat 1.5mm ak tento prehory lebo neviem kde by som tam vopchal minimálne 500 až 1000w rezistor ktorý by tam mal zrejme byť plazma je Cut50 vyzerá byt všetko poriadku len prívodná snura 1m ani nie, zemniaca rychlospojka na vymenu nedrží tam rychlospojka treba skontrolovať dosky ci je všetko dobre zapajkovane a ci sú konektory dobre zastrcene (nebolo a neboli) inak je v poriadku a reze pekne