SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, před nedávnem jsem sem umístil dotaz ohledně zkušeností s omikronem a zatím nikdo neodpověděl, tak to zkusím jinak.
Jakou by jste doporučili novou svářečku nejlépe podle vlastních zkušeností s přibližnými parametry:
Max. svařovací proud kolem 250A
Cena zdroje kolem 20000, když za míň jedině dobře
Radši invertor kvůli váze. ale trafu se také tolik nebráním
Děkuji za odpovědi
Vždyť je tady spoustu takových témat, zkuste hledat. Třeba pan Rellík dělá recenze na levné svářečky a jednu tam dával 250.
Nie je tu takych tem vela ? On sa pyta v inom vlakne na tusim trojfazovu omikron gamastar 2550 ls co je 40kilogramova 250amperova invertorova synergia masina a v inych vlaknach sa riesia len jednofazove prenosne multifunkcne strojceky do 200amper
Budu citovat a pak odpovídat:
Citace: " Max. svařovací proud kolem 250A, Cena zdroje kolem 20000"
Odpověď: Za tu cenu nic nového neexistuje. Max bazar starších odbočkových mašin...
Varok: ano dělal, ale to je svářečka za cca 34k..
Editoval Rellik (29-02-2020 16:10:38)
Jasic mig 250(J 04)? Mám ho krátce,zatím spokojenost.Není to synergie což je pro mě spíš výhoda.Dá se za 17 500kč i s hořákem.
No ty dvě věci moc nejdou dohromady. Buď cena nebo výkon.
Rellík: no já spíše myslel tu mašinu do 250A, cenu jsem nějak opomenul řešit.
No na Jasic mig 250 (J 04) a Jasic mig 250 (n210) jsem koukal, jenže cenově srovnatelná a parametrama o dost lepší např. omicron gamastar 2550ls mi přijde lepší. Jenže ať jsou parametry jakýkoliv, ta hlavní otázka je jak svařuje? Neprská? Jde hezky a provařuje správně? Funguje synergie jak má nebo je nepoužitelná? Proto hledám hlavně osobní zkušenosti. Jinak svářeček s takovými parametry jaké bych si přál tady ve fóru moc není.
No myslím že zrovna u Jasic nebo Omicron tyhle věci řešit nemusíte.
Dobrý den
Pokud se nebráníte odbočkové svářečce , budete ji používat v dílně a ne někde vozit a nevadí vám vyšší váha mohu doporučit Fronius Variostar 2500.
Nová už se nevyrábí ale starší je reálné sehnat do vašeho limitu 20 000,- Já jsem v uplynulých dvou letech kupoval dvě, jednu téměř novou a obě byly do 20 000,-Jsou to profesionální svářecí stroje určené do výroby a budou svařovat i za dalších 20 let. Jinak provozuji také od roku 2002 další odbočkovou svářečku Alfa in 180 která svařuje stále velmi dobře. Vyráběly se samozřejmě i větší s vyšším max . svařovacím proudem ale tu přímo nevlastním. Takovou použitou svářečku je reálné koupit třeba za 10 000,- Svářečky alfa in nebo třeba Kutreiber této odbočkové konstrukce se stále prodávají ale nevím jaká je kvalita dnes ,jestli jen části a nebo třeba celé je to vyrobené v Číně . Vlastní zkušenost s tím nemám a doporučit nákup takové nové svářečky tedy nemohu. Pokud chcete svařovat ocel tak ten Fronius variostar 2500 svařuje opravdu bezvadně . Samozřejmě ale nemůžete u těchto svářeček počítat s nějakou synergii. Přepínačem nastavíte napětí a potenciometrem posuv drátu a to je celé. Je to jednoduché a pro svařování ocelí naprosto dostačující. No nebo vlastně trochu ano na vnitřní straně krytu cívky s drátem je u toho froniusu tabulka s orientačním nastavením svářečky pro různé aplikace ve směsném plynu i čistém CO2. Zdravím Štěpán.
https://www.svarecky-obchod.cz/akcni-se … -horak.htm
Editoval Štěpán (01-03-2020 00:49:36)
Doporučuji Laston 300V.
Kdyz slevis z toho max. svarovaciho proudu, tak tohle je skvela volba.
https://www.naraditechnik.cz/svarecky-m … r-mig-200m