SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý deň,
používam WSLP na také garážové zváranie a sledujem, že pri doháraní drôtu mi ostane "prilepený" do zvaru a pomerne dosť vysunutý. Tak okolo 25mm.
Parametre mám: drôt fi 1, A, 120 A, horák Binzel, plyn CO2.
Káble, svorky, kontakty skontrolované. V čom to môže byť?
seštelovat na podavači "dohoření drátu",pokud to nejde zkusit změnit techniku dovaření sváru.Jak starou tam máte špičku(průvlak)- kolik má odsvařováno?
Editoval Ládes (04-02-2020 18:38:43)
Spička je nová, mám s tým navarených pár metrov drátu. Zváračka je celkovo viac skladovaná ako používaná - bez zásahu "údržbára". To odhorenie drátu sa nespomína niekde v návode? Nereguluje sa to niekde na doske trimrom?
Minule tu mal niekto taký problém.Ale už sa neozval,či to pomohlo.Skús vymeniť špičku, prúvlak.Skús cucr.Není špička ako špička.Mne to tiež robilo problém,
vymenil som špičku a ok,
Máte na 1,0 drát 1,0 špičku?Zkuste dát úplně novou,jestli jste nekápl zrovna na zmetek nebo poškozený kus.
Je tam 1. Zamením, za pokus nič nedám.
Seřídit se dá ve zdrojove skříni.
Vypadá to spíš na vadnou brzdu motoru podavače, nejsem si jistej, ale myslím že je na týhle svářečce ta brzda dělaná přes relé. Motor se sice vypne kdy má, ale je dost velkej a setrvačností se ještě dotočí, a tomu by měla zabránit ele. brzda. Jen ten motor hodí do zkratu.
Editoval smiki (03-02-2020 23:51:53)
U toho WLSP 315 jsou dvě verze brzd s relátkem a s tyristorem. V regulátoru ROT 150 nebo na hlavní desce.
Zjistěte kterou variantu máte ve Vašem stroji.
Editoval JaroslavPavel (04-02-2020 16:53:55)
Dobrý den.Mám též WLSP 315 v garáži s původním podavačem na "ležato"
Lze stáhnout návod na ulozto.cz-manual-WLSP-315-pdf.se na stránce cca 58 dočtete jak nastavit dohoření drátu.Já to absolvoval.Dodnes to chodí tak jak má.Souhlasím s tím že příčin může být víc.
Mělo by to být napsané na té cívce, ne?
Relé je na 24V.
Stránky: 1