SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim pani,
Doma mam unimig 400s cca uz 15rokov a zatial ziaden problem, akurat raz sa museli vyfukat relatka LUN a potom zase dlho pokoj, spokojnost. Ale, radsej keby nebolo, lebo minuly tyzden som ju normalne vypol, do poslednej chvile som zvaral cca na 200A, potom som zvaracku vypol ako vzdy. Teraz som k nej prisiel, zapol ju, vsetko ide ( posuv drotu, plyn, ventilatory) ale vobec nechyta obluk. Uz som preistotu vymenil vsetky 4 relatka LUN za nove, ale ziadna zmena. Resp. Niekedy mi hodi drot iskru, niekedy nie, ale nezacne mi ho vobec tavit. Mam pocit, ze to bude nejaka prkotina, resp. Bezne vyskytujuca sa zavada, nechcem to hned vsetko rozvrtat a najskor by som chcel preverit bezne sa vyskytujuce zavady. Mam elektrotechnicke vzdelanie, cize nejake mensie vymeny zvladam, ale najskor by som sa chcel poradit, ze co hladat a kde.
Dakujem za pomoc
Miro
Nazdo pani, tak dnes som mal kus casu, tak som multimetrom pomeral zakladny plosak a nasiel som chybu, odisiel mi kt407, doma mam dve hlavne dosky zo srotaku, tak som ho skusil prehodit a zvaracka uz vrniii. Cize rada pre buducich trapiacich zvaracov..vela stastia!
Zdravim este raz,
hodim aj nejake foto, co bolo zle, ak by sa niekto rozhodol si zvaracku opravit doma sam. zaroven som este urobil aj mensi tuning, resp. relatka LUN maju zo za strany co sa picha do plosaku maly otvor a myslim, ze to je jedine miesto, skade by sa mohol do relatka dostat jemny kovovy prach z flexi, tak tento otvor som normalne zalepil izolackou, kryt na druhej strane relatka je relativne tesny, resp. nemal by sa uz do nich az tak velmi dostavat jemny kovovy prach, aby nahodou zase neopalilo kontakty.
samozrejme, ten jeden kondik na fotke, som radsej vymenil za dobry.
Praci zdar a robote pokoj!
Miro
Editoval hotday (26-02-2018 07:14:20)
Zdravim pani,
mam dalsi problem s mojim cockom a to je ten, ze mi nereguluje posuv, mam typ s predlzenym ramenom, a ked som minule menil drot, tak som si vsimol, ze akokolvek som pridal na potenciometri, tak posuv isiel stale rovnako...nemate niekto nejaky typ? co by to mohlo byt?
dik
Miro
Asi to nejjednodušší je zkusit vyměnit potenciometr za přesně ten samý typ. Jestli nepomůže, tak je problém někde v elektronice.
Varoku, při opravách se nejdřív měří a pak teprve něco dělá. Vždycky. Takové rady k nahodilému měnění něčeho, o čem nevím, jestli je to vadné, jsou k ničemu.
Dobře. Potenciometr stojí pár korun, tedy pokud to není nějaký speciální. Samozřejmě u dražších součástek bych dal přednost tomu co jste psal.
Nazdo pani,
vdaka za rady, mam doma komplet cely podavac, ale predtym ako ho vymenim, som si najskor chcel zistit, ci nahodou niekto uz nieco podobne neriesil...resp. zeby to mohla byt casto sa vyskytujuca chyba a pripadne ma navedie, ze co mam kde pomerat a co konkretne hladat...lebo samozrejme, aj ten nahradny podavac nie je novy...a tiez je to pozostatok srotaku...
ale ak vas cokolvek napadne, tak kludne piste, ja to skusim pomerat a potom dam info...
to: KMU
prepac, ale tvojmu odkazu nechapem, skus byt trochu konkretnejsi...
Dobrá, pro ty, co jsou i líní přečíst celou stránku. Jakákoliv místní stránka má úplně nahoře tři velké čtverce, hádej, co je v jednom napsáno? A co je na nepochopení za nadpis "mechanismy podávání mig/mag svářeček první až třetí díl? Co říct, když na spoustu lidí jsou tři kliky moc? Nebo když jsem úplný mimoň (sorry) tak co jsem poradil,stačí zadat do vyhledávače. Stačí se zeptat nějakého 6letého prcka.
Zdravim,
Vdaka za odpoved, ale zial ani v jednom z dielov som sa nedocital, ze aky je riadiaci obvod pre regulaciu otacok podavaca v unimig 400s a kde najcastejsie vznika problem aky mam napr. ja...
Zkuste napsat mail nebo zavolat p. Štěpánkovi. Tady býval jako ZDEŠTĚ. Opravuje takové staré mašiny, tak možná bude vědět. Stranky svařečky.com