SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar chlapy chtěl bych se zeptat na názor přímo na tuhle svářečku a jestli ji někdo z vás vlastní a co vše dokáže svařit ptám se hlavně na metodu mig/mag s co2 plynem já zatím svařil svářecí stůl a vozík na svářečku ale už se mi nějak začal rozpadat zemák a jestli by jste neporadil nějaké úpravy/vychytávky.
Díky za odpovědi a jestli tu mám nějaké chyby v příspěvku tak se omlouvám píšu na telefonu.
Vyhodiť ten zemak, aj s káblom (hlinikovy) kúpiť klasicky zváraci medeny kabel 25mm2, kablove oko 25/10, k tomu kliešte KS315
Hades20 napsal(a):
Vyhodiť ten zemak, aj s káblom (hlinikovy) kúpiť klasicky zváraci medeny kabel 25mm2, kablove oko 25/10, k tomu kliešte KS315
4 metrový kabel by neměl být problém ne? Protože hořák má 4 metry a z důvodu bezpečnosti svářečky chci vařit dal od ní.
Kleště zemáku můžete klidně nechat jestli chcete. Bajonetovou zástrčku taky, jestli chcete ušetřit. Jen tu měděnou dutinku dovnitř musíte koupit novou. Kabel si dejte dlouhý jak chcete. Jestli ho budete kupovat osobně někde v kamenné prodejně, poproste jestli by vám tam nenacvakly očko 10/25, nebo podle šroubu na kleštích a kabelu.
Keď máš horak 3m tak zemak 4m, osobne by som dal dlhší zemniaci kabel aspoň o ten meter oproti horaku a tie kliešte KS315 stoja do 4€ je to na tebe časom ich aj tak vymenis, bajonety ako hovory kolega kľudne nechaj tie by mali byť ok
o tomto "stroji" je tu uz jedno vlakno...dobre ze si zalozil dalsie,neviem ci sa tu najde jediny clen ktory dokaze pochvalit nieco od powermatu,preco ta zaujal prave tento "stroj" nebolo by rozumnejsie kupit daco overeneho/odskusaneho ?
relik tu ma vlakno a v nom vela strojov s ktorych by si mal vybrat kazdy hobik
Pavol.sk: Nebude to cenou?
podla mna skor niecim inym ale o tom sa da dlho diskutovat
Já od té svářečky nečekám zázraky ale na takové to domácí vaření stačí a já kromě zemák tedy jsem nadmíru spokojen za tu cenu jsem čekal kvalitu jako gude ale powermat vari mnohem lépe a cenou to určitě není limit jsem pro koupi svářečky měl 15tis.
Srovnávat invertor se starou odbočkou a ještě pomalu tou nejhorší na trhu. No dobré.
varok napsal(a):
Srovnávat invertor se starou odbočkou a ještě pomalu tou nejhorší na trhu. No dobré.
Vím že se nedá srovnávat trfo s invertorem já srovnávám jen s tím co jsem měl nebo s čím jsem vařil, v práci když vařím tak alfou magem ale na tu cenově nedosáhnu nejsem milionář a jinak díky za radu už mám věci na zemák objednaný
Trafo není nic špatného ale dneska na tom šetří a je tam velikostně 1/3 trafo.
Taky jde o to jestli je to odbočka / tyristor / tranzistor ... atd.. atd.. .
Psal jsem odbočku jednu z nejhorších na trhu. Kdyby napsal nějaký Migatronic, Fronius, Omicron, AlfaIn apod. tak v pohodě.
Stránky: 1