SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
On je k dostání stříkací tmel. Ale polyesterový. Ty staré stroje byly tmeleny olejovými tmely a je nebezpečí je polyester(styren) zdvihne. Proto jsem se mu vyhnul.
Jafi + Famater neviete aj konkretny nazov? nech nehladam ihlu v kope sena mna to tmelenie nelaka radsej striekat.
Editoval ihlan (29-03-2019 16:56:04)
ani striekaci tmel nenahradi klasicky tmel ten striekaci len zatiahne velmi drobne nedokonalosti.
ja pouzivam na taketo dokoncovacie prace VOCplnic od Standoxu.
Sucha vrstva az 200mikronov. Cena trosku niekde inde ako klaiska polyester.
napr: https://www.efarby.sk/tmel-finis-pes-st … tmel-p2353
další díl renovace frézky. Vzhledem k tomu, že mám spoustu práce doma, různé opravy a stavby, tak trochu nestíhám točit o frézce, takže aspoň takový update kratší, co se děje, co jsem udělal a co mám dál v plánu.
Editoval klimbik (05-05-2019 18:41:24)
Ty řemeny se mi zdají hodně málo když to pustíš určitě nesmí kmitat.
Jj. Dik. Ja jsem to pak jeste pritahnul, ale mam strach prave aby to nebylo uz nekdy moc. Vim ze na to jsou nejake tabulky a ze vyrobce remenu, nebo spis vyrobce stroje ma udavat hodnotu napnuti, ale i kdybych je mel, tak stejne nemam merak napnuti, takze spis hledam nejakou radu jak to v domacich podminkach udelat co nejlepe
měřák je nastáhnutí na každej androjd telefon .
výpočet třeba od optibeltu .
Famater napsal(a):
On je k dostání stříkací tmel. Ale polyesterový. Ty staré stroje byly tmeleny olejovými tmely a je nebezpečí je polyester(styren) zdvihne. Proto jsem se mu vyhnul.
S olejovými tmely a barvami by měly být kompatibilní syntetické barvy. Jako plnič se dají použít, po pořádném vyschnutí, nejlépe základní barvy, protože mají vyšší plnění pigmenty než vrchní barvy a pigmenty a jsou tak na broušení vhodnější.
Třeba
https://www.barvy-laky-prodej.cz/barvy- … ol-primer/
nebo
https://www.barvy-laky-prodej.cz/barvy- … ex-primer/
nebo
http://www.laky-barvy.cz/zaklady-a-plni … lnic-1kg-/
Barva na dřevo nevadí, protože pokud se nanáší na barvu, ne na holý kov, antikorozní pigmenty nejsou třeba. Vyzkoušení, jestli barva starý nátěr nezvedá je vhodné, protože od používání olejových tmelů už uplynula nějaká m doba a složení ředidel se mohlo mírně změnit.
Jinak některé automobilky údajně používají vodouředitené nátěrové systémy, v jejich rámci i vodouředitelný plnič - stříkací tmel, ale dostat se k němu bude problém a cenově bude asi někde jinde.
cakam ze mi odpises na tie otazky - ale to digitalne odpocitavanie sa ti casom zide
Editoval ihlan (02-02-2020 16:51:53)
Radim: diky, uz jsem na to koukal, mozna to vyuziju az budu delat zbytek frezky. ale zatim to vyslo dobre i takhle.
Ihlan: casem bude DRO, neboj. i na soustruhu i na frezce.
Jak maká ta dělička?
pat: ja ji jeste ani nevyzkousel. chci spravit hlavu a pak si udelat projektik na te delicce, i abych ukazal lidem k cemu vlastne je
tak dalsi dil renovace frezky, ted uz osmnacty. konecne jsem sundal celou hlavu a pokusil jsem se taky dostat do vretena. nezastavila me ani strhnuta hlavicka imbusoveho sroubu uvnitr hlavy.
To je tedy řádná telenovela
Výska napsal(a):
To je tedy řádná telenovela
Nahodou bezny serial ma tak 21-25dielov a on sa uz blizi do konca
Telenovela je skor ako zapnut obluk TIG rezime a zacat zvarat na GAMA 1xxx pripadne Bourac spomina policku a branu ;D
to tusim pisal len scenar 5rokov a este sa nezacalo ani natacat
KLimbik je takmer vo finale len sa obavam ze potom zacne opravovat Zebraka
Soustruh zatim neni v planu. Ten si myslim ze by chtel hlavne nechat brebrousit loze, at kde suport krasne tesne v cele delce. A mozna lehce prozkoumat suport uvnitr, neco tam pri rucnim posouvani cvaka, to by asi nemelo. Jinak bych ho nechal jak je asi.
klimbik je vetřelec na těchto stránkách, není ani svářeč, ani řemeslník. Klimbik je mediální investor, yuťub už ho nabízí na vrchních pozicích. Jeho telenovely mají sledovanost.
Brzy se objeví TV Klimbik.