SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj potreboval bych poradit , chci si poridit prvniho tiga a nejak jsem nejisty v tech znackach a nechtel bych naletet jako kamos . Potreboval bych neco do 30000 a koukal sem na Jasic TIG 200P AC/DC (E201) mate nejake zkusenosti ? Diky
Koukni po JET TIG MINI nebo JET TIG II... Určitě to bude lepší než ten jasic...
Jen pro pořádek - to zařízení se jmenuje invertor.
Rellik napsal(a):
Koukni po JET TIG MINI nebo JET TIG II... Určitě to bude lepší než ten jasic...
Na fotkach jich mate hodne i prodavas?
Editoval Strougiobe (21-01-2020 19:11:38)
Neprodávám, jen nezávisle testuju... Nic z toho nemám... Jen tu možnost testu... Jinak svařuju cca 12 let a to jak TIG, tak MIG/MAG a i to MMA se občas objeví... Nicméně ten JET TIG II jsem kupoval dokud jsem neměl tu možnost testovat různé svářečky. Pokud bych to privilegium měl, tak vyberu ten JET TIG MINI. Výkonově je na tom stejně, jen má některé funkce omezené nebo je nemá. Co se týká funkcí které nemá, tak je stejně nevyužívám. Je to podobné synergii u jiných svářeček. Stačí nastavit proud a svařovat... Nicméně to není ono. Zkoušel jsem... Ten JET MINI má omezenou základní frekvenci AC/DC do 100Hz... Pro většinu svárů hliníku tohle naprosto stačí... Vyšší frekvence jsou spíš pro materiály pod 1mm tloušťky... V jiných křivkách AC/DC má zase naopak vyšší frekvenci než JET II. Nicméně to při normálním sváření není potřeba nastavovat...
Za mě teda JET MINI nebo JET II
Jde mi o to jestli ma jet tig II casy opetovneho proudu a naopak pri svarovani ?
Vysvětli co tím myslíš "casy opetovneho proudu a naopak"... ?
Je to funkce easy setup - v pameti zarizeni jsou preprogramovane zakladni svarovaci hodnoty frekvence 120Hz balance 25% prefuk a cas narust a pokles proudu atd ... Jde mi o to ze je to prednastavene a jestli si to mohu vypnout a prenastavit sam konkretne balance a frekvence cas narus poklees proudu atd ...
strouugiobe -> V loni jsem koupil tuto hračku na hobby použití "http://www.chobola.cz/svareci-invertor-jlt-200-acdc-vcetne-tig-horaku" , má za sebou 30. 50l flašek argonu, a jede jak z praku 5mm hliník už měla teda trošku na hraně ale jinak spokojenost. Má i 9 programů ovšem ve všech byly nastavený úplně stejný hodnoty. nejvíc se mi líbí přímý přístup k balance ,frekvence AC mají extra knob, vše ostatní obsluhuje centrální knob
Jestli to má být na hliník, tak si hned sežeň i to vodní chlazení a vodní hořák co tam má Rellik, bo jinak je to tak do dvojky plechu.
Antihero napsal(a):
Jestli to má být na hliník, tak si hned sežeň i to vodní chlazení a vodní hořák co tam má Rellik, bo jinak je to tak do dvojky plechu.
bez zkušeností a v cenové relaci dost zbytečnost, časem jako investice dejme tomu ale do začátku ne
Co se tyka Easysetupu, tak to ma JET II. Jde nastavit jen svarovaci proud. Rekl bych, ze je to funkce spis pro rychle nastaveni svarecky pro nejakou rychloopravu, nebo pro zacatecniky, kteri nevi co a jak nastavit. Jinak to nemusi byt zapnute a da se rucne nastavit cela krivka. Toto nastaveni se pak da ulozit do pameti pro pozdejsi vyuziti... Je tam celkem 9 pametovych pozic. Co se tyka vodniho horaku, tak se da u toho JET TIG domluvit primo jeho dodani namisto sucheho. Cena povyroste jen o 1000,-kc...
ctiteljan napsal(a):
Antihero napsal(a):
bez zkušeností a v cenové relaci dost zbytečnost, časem jako investice dejme tomu ale do začátku ne
jakej vliv na to mají zkušenosti???
právě na začátku bude zkoušet všechno možný a pokud to není na nějakej konkrétní kšeft na kterým se mu ten cajkl zaplatí, brzo zjistí, že se s tím nedá dělat.
Jednoznačne ewmtetrix 230 nebudeš ľutovať