SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj jsem tu nový. Prolezl jsem celé forum, hledal ale nenašel. Chci si jako kutil koupit plazmu a stanovil jsem si nějaké kritéria pro výběr stroje. Předně potřebuju vypalovat výpalky tak do 20mm, stroj chci jenom 3fáz..zapalování HF nebo pilot. Do užšího výběru se mě dostali: Sherman 70 , stamos s70 3ph a nebo zmiňovaný Paris 700 od vector welding. Nikde jsem na to nenašel recenzi tak nevím co je to za kvalitu a pod. Už jen třeba vzhledem k hořákům a spotřebáku. Tak například u té Paris 700 píšou hořák AG 60pilot kabel 4m, u Stamosu je hořák P60, a u shermana je hořák trafimet 81 6m. prosím chlapi skuste mi trošičku poradit do čeho spíš jít...Díky Petr
Na 20mm jsou uváděné plasmy podle mě slabé,hořák P60 to určitě nezvládne.
Možná lepší i levnější než kupovat plasmu na 20mm by bylo naučit se kreslit v autocadu a nechat si to pálit na laseru, sám plasmu tohoto výkonu mám ale nechávám si výpalky hromadně dělat, i na profi laseru ta dvacítka bývá taková křivější
..tak fakt je že kolikrát když naháním nějaký výpalek tak už mi to dodají i s matrošem, ALE...jako kutil potřebuju..to a tamto..semtam někde vypalít díru...držák apod. i při opravách techniky co mám tady svoje ku obživě..auta nákladní apod.. Jinak 20mm síla materiálu to je tak jednou za rok 10cm..vesměs..6..8..10mm
Už jsem to tady psal mám cutmaster 20, kterej má při plným výkonu tu dvacítku uříznout jako čistej řez, s podkosem až 32mm, jako desítku dvanáctku podotýkám ručně to řeže velice pěkně ale tu dvacítku a ručně od toho si nic neslibuj. Ještě bych doplnil, že tuto mírně výkonnější plasmu jsem zvolil z toho důvodu že při řezání do 10mm včetně jede jako čert, nevypíná prostě furt krájí a tu maximální hodnotu mám jako zálohu když potřebuju něco umajznout a taky to ta mašina dá.
Editoval nellospeed (20-01-2020 20:41:32)