SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím , je možné při sváření tig a teplotě v dílně 5st. že jsou svary trošku jakobych měl víc ampér. Nemají zlatavou barvu. Nikdy se mi to nestalo, Fronius MAGIC WAWE 1700.
Teplota v dielni by na to nemala mat vplyv.
Plyn? V láhvi je 30atm. doposavad bez problému. Vařím pl.1.5mm 30amp. i když zvýším průtok plynu tak stejné.
přidej pár ampér(dal bych tak 36-42),cpi tam víc drátu a zvyš postupovou rychlost.Jak velkou máš "flašku"?30atm. třeba v malé 8 l není žádná hitparáda na nějaké větší pokusy.Ještě mně napadlo že by to mohl být projev kontaminace.Co to máte za argon?(kvůli možné kontaminaci špatně vyvakuované lahve kde mohly zůstat třeba zbytky mixu který bývá plněn do stejně označených lahví)
Editoval Ládes (11-01-2020 12:46:06)
Láhev je 20l, 200atm ted je tam zbytek cca 30atm. před tím to s touto lahví nedělalo. Postupová rychlost myslím je dostatečná. S tou kontaminací mě to taky napadlo,mám jěště malej invertor Power Max a mám dojem že je to to samé.
Kontaminace nemá se zdrojem nic společného-předpokládám že používáš plyn ze stejné lahve u které vznikly s poklesem tlaku zmiňované potíže.Zkusil bych si od někoho na zkoušku půjčit plnější lahev buď stejné nebo vyšší čistoty a provedl zkoušku na stejných parametrech se stejným základním i přídavným materiálem za co nejidentičtějších okolních podmínek kdy vznikl "problém".Jak moc tmavé to je?Hnědé, červené, fialové, modré, nebo úplně spálené s nelesklým povrchem? Jedna fotka by řekla víc.