SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chalani,
chcem sa poradiť. Zvažujem kúpu co zváračky a čo som pozeral zaujali ma tieto Esab Caddy Mig C 200i , Lincol electric speedtec 200c , Kemppi minarcmig evo 200, alebo Fronius transteel 2200 ale tá sa mi zdá už drahá. Využitie bude príležitostné, keď budeme niečo potrebovať opraviť / zavariť počas údržby (vlastním autodopravu). Akú by ste brali, nemám s týmto typom zvárania vôbec skúsenosti, ich výhody/ nevýhody. Ide koniec roka a potrebujem niečo do nákladov.
Každá rada cenná rada
Ani jednou z nich nic nepokazis. Bacha na Kemppi nema klasicke koncovky na horaku. Teraz kukam ze ani esab.
V praci mame jednu velku esab masinu a jej ovladanie ( atypicke externy display ) mi moc nesedi.
Co som zvaral v praci nieco pre prapravcov ( napriklad ohnute iveco ) Bolo ho treba spevnovat a tam uz bolo treba 1.2 drat a vyssi vykon.
Bocnice plecharina a nejake drobne opravy drat 0.8mm - 1.00 mm.
Pokail nemas na firme zvaraca a vsetci sa budu ucit tak ani jedna z masin vas nebude obmedzovat a pokial sa tomu nebude niekto trocha viac venovat ani nepride na hranicu tej masiny. Ci uz esab za 800 eur alebo Fronius za 2 tisicky.
Ta uvedená Kemppina má myslím hořák na pevno, ne?
varok napsal(a):
Ta uvedená Kemppina má myslím hořák na pevno, ne?
Aj ten esab....
Fronius ma zase "vlastny" konektor - nie EURO
Jhanco napsal(a):
....Fronius transteel 2200 ale tá sa mi zdá už drahá....... Ide koniec roka a potrebujem niečo do nákladov.
Pre uplnost kukni este aj ewm picomig (kua, dnes som extra objektivny... )
Ale ked kupis froniusa, odpises najviac
Editoval rcp (29-11-2019 23:22:47)
U toho froniuse jde dohodnout klasická eurokoncovka - aspoň mi to tvrdil "poradce" na veletrhu... Ber toho Froníka má v celku dost výhod když jsem ho okukoval... A dokonce nad ním stále přemýšlím...
Mně by nikdy nenapadlo, že by ta koncovka byla až takový problém. Jediné co mi na 2200 vadilo byl hořák co byl totálni základ .Já si vzal MTG 320i a mám klid. Když se do toho hořáku mrkneš tak uvidíš ,že je diametralně jinde než ty Binzely. Musíš také koukat co za své peníze dostaneš a ne jen barvu a cenovku. Třeba na vaření hliníku což jde mimochodem s přehledem potřebuješ opravdu odolný hořák.
transteel a picomig su spicka s tym nic nepokazis. z toho lacnejsieho asi minarcmig, rozdiel k transteelu je asi 600 - 700eu, ja som toto riesil a minarcmig sa mi zdal drahy na doma na chvilku zvarania rocne/mesacne, esab som myslim nevybral kvoli tomu ze nevedel elektrodu, speedtec som zamietol na zaciatku, uz neviem preco, nakonec som zobral rallymig od migatronicu, je to len 160a, vie elektrodu a zvara paradne, navyse na dvor na 230v s pfc viem zvarat vsade....