SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den všem
Mohl bych požádat o radu? Chystám se pořídit si TIG svářečku.
Narazil jsem na stroj ESS Uniarc 5. Věděl by mi někdo poradit jestli je to dobrá volba?
Děkuji všem za reakci...
Zkuste si projít diskusi na https://www.werkzeug-news.de/forum/view … hp?t=41457
Pokus se do ni narazit ještě jednou ,jestli tam není cena . Jinak podle vzhledu jsou to osmdesátá léta nebo se pletu? cenu bych tipl tak do 5000
pat napsal(a):
........ Jinak podle vzhledu jsou to osmdesátá léta nebo se pletu? cenu bych tipl tak do 5000
neviem, ci je to ten spravny vykres, ale datumy v tabulke by zodpovedali....
cenu si neodvazim odhadnut - pri starozitnostiach a veteranoch sa to berie trochu inak
Editoval rcp (24-11-2019 08:53:18)
No je pravdou ,že do muzea je to dobrý a nebo někomu do garáže na hraní. No já bych to nechtěl ani zadarmo. Ale kdy bych neměl nic a doma garáž tak na takové hraní do 5000 možná.
Z dnešního pohledu je to relikvie, na úrovni tak KS250. Já bych to nechtěl.
Děkuji Všem za odpovědi
Nuž,zvážim ještě koupi takové mašinky....
Spíše bych se tedy zeptal na další radu:
Plánuji TIGem svařovat více méně jen černou ocel. Pohledové sváry a pod.
Nic ve velkém. Spíše jen speciální situace na montážích (kde je potřeba pracovat čistě).
Mužete mi poradit nějaký slušný a osvědčený stroj ????
děkuji předem
Ty chceš opravdu svařovat speciálni situace? Mám pocit ,že Ti včera někdo řekl ,že existuje tigové svařováni. Optej se RCP.........ten Ti rád poradí
No,tak nějak to taky je....
Z TIGem teprve začínám. Takže proto potřebuji poradit. A toto je místo kde radu najdu ne?
Thanks!
ja ti viem dat iba jednu radu - kup si znackou masinu, ktoru ti penazenka dovoli
za mna fronius...
na cierny material (aj nerez, titan, med, ...) ti staci jednosmerny zdroj - rada fronius transtig
podla predpokladanej hrubky materiali vybrat bud zdroj bez vodneho chladenia so "suchym" horakom (transtig 1750 puls), alebo zdroj s vodnym chladenim a vodou chladenym horakom (transtig 2200 job, transtig 3000 job, ....)
zacinas na cca 40000 Czk, ale su to kompletne vybavene zdroje vratane plne konfigurovatelneho pulzu pre pohladove zvary aj na velmi tenkych materialoch, atd.
myslim, ze fotiek tu mam dost.....
v pripade technickych otazok ohladom nastavenia velmi rad odpoviem
Editoval rcp (24-11-2019 20:58:51)
Ještě bych dodal že 2200 lze provozovat i se suchým hořákem.
pat napsal(a):
Ještě bych dodal že 2200 lze provozovat i se suchým hořákem.
vsetky idu teoreticky kupit a aj pouzivat so suchym horakom bez vodneho chladenia - otazkou je ale, ci to ma vyznam - uvarit horak vysokym prudom
ale mas pravdu, ze 2200 sa este bezne predava aj bez vodneho chladenia so suchym horakom
Editoval rcp (24-11-2019 21:31:19)
Jak že to bylo to chlazení s těmi láhvemi od okurek?
jo, jo - milan a jeho chladenie