SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj Vsem
koupil sem svářečku Gude MIG 155/6w a první problem byl v prilozenem ventilu který byl na argon takze jiny zavit.???????
Ale to se da vyresit redukci.Jenomze když sem si prozatím pujcil spravny ventil od známého zámečníka tak mi neustale lahev tlakuje pritok plynu k horaku i když je svářečka vypnuta a lahev zavrena a zkoncilo to bouchnutim hadicky.
Jsem absolutni zacatecnik takze je mozne ze delam něco spatne ale nic me nenapada.
Nemá Prosim někdo podobnou zkušenost?
Přítel na tel.by byl idealní 606670580 Moc Díky Vsem za reakce
Editoval stimpi (17-11-2019 07:32:07)
Není jiný závit... Od určitého roku má závity stejné jak čistý Ar, Co2, jejich směs a i kyslík (W21.8). Pokud máš teda jen "starý hasičák", tak tam je teda távit jiný (G3/4). Jinak jaká svářečka, takový redučák - obojí naprd... Za tu cenu jsi mohl mít oproti tomuto velmi slušnou invertorovou svářečku...
EDIT: budík by neměl po redukci dál tlakovat...
Editoval Rellik (17-11-2019 08:01:01)
Ahoj diky za reakci.
Jenom pro porasek ten origo ventil nepouzivam(ano mam hasicak) mam pujceny dvoj budik na tlak v lahvi+prutok a prave ten na prutok i když jsem nesvaroval mi vyletel az na 45,odfouklo to ze zadu za budikama a pak mi bouchla hadička.
Bohuzel na drazsi svářečku jsem nemel a chtěl sem co2 na doma.je mi jasny ze to není zadnej svareci zabijak.
Dobra rada by bola, ze sa toho zbav kym mozes. Najlepsie vratit do predajne. Na vianoce napis ze chces o 2000CZK viac
Sa mi zda ze pan ZDENAL stale ma na heslo za 3000czk masinku alebo urcite by nieco v sklade nasiel
Uz mi je jasne preco to ludia kupuju,......
Editoval ihlan (17-11-2019 08:54:33)
Stačilo přidat 500,- a byla by z toho o moc lepší [urlhttps://www.naraditechnik.cz/domu/833-svareci-inventorovy-zdroj-powermat-pm-img-210s-mmamigmag]svářečka[/url]... https://www.youtube.com/watch?v=aIwsmHnl8Mo&t=7s
Ale.k věci, má lahev vyndanou stoupací trubku? Asi ne, zamrzne redukčák a neredukuje.
No vidiš, to mě zrovna nenapadlo i když jsem ten hasičák zmínil. Pokud je to originál hasičák, je v něm trubka, které bere kapalné Co2, to pak zmrazí redučák a tím v něm stoupá stále tlak dokud nebouchne hadička, případně ten redučák...
Takže při svařování s hasičákem, je nutné ho dát dnem nahoru, případně ho položit šikmo na bok, tak aby dno bylo výš než ventil...
Cca nějak tak https://rellik.rajce.idnes.cz/Moje_diln … 163515.jpg
ihlan napsal(a):
....Uz mi je jasne preco to ludia kupuju,......
Uz aj v tvojich oblubenych potravinach
https://www.lidl-shop.sk/p/guede-zvarac … C3%A1hrada
Chcel si napisat v tvojom oblubenom eshope ? Zasadne tam nechodim kupovat potraviny.
Podla mna by Varok mal tomu nestastnikovi predat toho powermata co spominal Rellik ma teraz 2 MIG/MAG jeden zbytocny
Keby to kupil z eshopu tak im to do 15-30dni moze vratit takto sa bude trapit trapit prerabat podavac atd....
Ludia SF citaju az ked kupia blbost dovtedy citaju max heureku... alebo cenovku...
Slusna predajna ani take stroje uz nedrzi... (preco asi...)...
Editoval ihlan (19-11-2019 04:05:46)
Já nemám problém, Powermat je k mání. Nejlépe osobní předání. Ukážu jak to svařuje v MAG a elektroda, tig hořák k tomu nemám. Prodám to jak jsem koupil, tedy mašinku, kabel kostry, kabel s držákem elektrod a hořák pro MAG MB15 4m. Kdyby někdo chtěl. Na ceně se můžeme domluvit.
To je svarecka za vsechny prachy. Nicmene problem je v bombe a ventilu
Ahoj všem,
mám problém, na svářečce Mig 155/6W potřebuji vyměnit 6 stupňový přepínač, bohužel jsem si neudělal fotky jak to bylo zapojené a už si to nepamatuji. Mohl by mi někdo prosím zaslat fotky tohoto zapojeného přepínače? Abych to z toho vyluštil a dal dohromady.
Děkuji moc předem.
Martin75
Trochu se ztrácím v představě jak podle fotek přepínače a připojených drátů rekonstruovat zpětně zapojení.
Co takhle raději najít schema, někde je zde umístěné a podle toho to znovu zapojit?
Nebo to raději někomu svěřte k zapojení. Jako lekce to bylo určitě dobrý, ale též to svědčí o malých zkušenostech. Na přepínači je nebezpečné napětí a to zabíjí.
Editoval Charon (20-04-2024 07:35:23)