SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím tě, kdysi se píše po S s měkým i!!!!
Aha, děkuji
varok napsal(a):
..... ta gama 1900 svařuje nádherně i elektrodami. ....
Můj první invertor byla Gama 1550. Svařoval jsem pouze elektrodama a vařila perfektně. Teď mám MIG/MAG Lincolna, ten svařuje elektrodama o malinko líp řekl bych. (Používám ho jako cočko, ale elektrody jsem samozřejmě testoval). A pak mám EWM TIG, a ten kupodivu svařuje elektrodama o malinko hůř, než ta Gama.
Takže nějaké apriori odsuzování svářečky kvůli značce je krátkozraké. Aspoň co se týká jejich svářečských vlastností.
P.S. KDYSY JE PODLE VZORU SYSEL
Editoval pafik1605 (05-11-2019 13:28:24)
EWM mě napadlo vyzkoušet Picomiga, jak vaří MMA. U nás je cestovní multifunkce Gamastar a ten svařuje MMA úplně v pohodě, tak jsem rád, že bude možná lepší než ustájené EWM
KDYSY je podle vzoru KRYSY
zahajskej, varoka mám rád, to že občas napýše něco s chybou, to asi uděláme každý, zkrátka už nechodíme na základku, jestli chceš opravovat chyby, tak běž dělat učitele za pár šušňů, my "svářeči" si radši vypijem. Škoda jen, že varok víc pýše než fotí.
Kdyby varok napsal tohle slovo s tvrdým jen jednou, neřeknu ani popel, uklepne se každý. Ale psát ho takhle furt...jak se říkáká, tisíckrát nic....
A bejt učitelskej, tři měsíce v roce doma za peníze, ze šichty ve tři doma na gauči a platy taky nemají zas tak nízké, jsou v teple, nečuchají smrad ze sváření.
Varoka mám taky rád, pro jeho většinou dost úsměvné příspěvky.
jirkalesik napsal(a):
zahajskej, varoka mám rád, to že občas napýše něco s chybou, to asi uděláme každý, zkrátka už nechodíme na základku, jestli chceš opravovat chyby, tak běž dělat učitele za pár šušňů, my "svářeči" si radši vypijem.
Škoda jen, že varok víc pýše než fotí.
Neviem ako ceska gramatika ale pride mi to ako varokov brat - Co delat proti "pýše" /Co robit proti pýche ? Bababa-iŠ
Varok vies si predstavit ze by ten vozik bol nakloneny dolu - by si to stiahol dolu takto sa ti sklzne na flasku a tam drzi
Preco maju niektore stroje sikmo LCD ? lebo majitelia maju rovny voooziiiiikk
Ty si si kupil zvaracku s kolmym LCD takze potrebujes sikmy vozik uz chapes ?
Ale gama na ten luxusny plechac nepatrii... by som tu zlatu kravu co si si kupil viac ako mas koleno nedvihal...
joe66 - co to hovoris ja a cebejedna ako navijak neee taketo veci ja neee aj ked v tatrach LR s kotvou sa musel tahat von
Editoval ihlan (06-11-2019 14:20:35)
ihlan napsal(a):
...... by som tu zlatu kravu......
Kua ihlan, v prvom momente ma oblial pot, musel som to precitat 4- krat, aby som s istotou pochopil, ako to myslis..... spadol mi kamen zo srdca, ze tym nemyslis nikoho konkretneho.....
Editoval rcp (06-11-2019 14:58:53)
Takže to je čistě jen kvůli lepšímu pohledu na panel? Dobře, nevěděl jsem totiž jestli tam není jiný důvod.
Ke gramatice českého jazyka se nebudu vyjadřovat. Každý může udělat chybu. A kolikrát tady čtu mnohem horší věci.
A já myslel, še je to proto, aby z koho čeho z toho verglu, nevypadla kolečka. :-)
Dobrý večer, prosím o radu. Začal som vyrábať vozík na CO2 zváračku typ rudlík. Ponúkajú sa mi 2 varianty:
1. zváračka vpredu, tlaková nádoba za ňou
2. zváračka a tlaková nádoba vedľa seba.
Čo je z praktického hľadiska výhodnejšie. Môžete mi poradiť? Ďakujem
image=./uploads/8693_20200131_164109.jpg]
[/url]
Důležite je dát mašinku co nejvýše. Když se to převráti a to se jednou převráti tak si koupíš novou. Ještě to dostane ránu tou flaškou. Mě to stálo 9 tisíc za novou kartu.Teď už jen mašinu co nejvíce u země.
Mrkni na můj příspěvek #79
Mám teda 20 litrovou flašu... Ale bez šance to převrátit.
Pravda mám trošku jinčí Geometrii vozíku
Editoval JimBeem (31-01-2020 20:46:41)
No nevím mi sjela posuvná brána ta drbla do svářečky s vozíkem . Tak že to by žáden vozik neustal brána má 200 kg. Kdy by svářečka byla nad kolama mohl jsem ušetřit. No já jsem vyškolenéj ,ať si každý dělá jak chce. Když se mi svářečka válela po zemi chtělo se mi brečet no ještě že mě nejeblo praskne ti cévka a máš klid
Jano1@
Dal bych variantu (mám), kde je svářečka rovnoběžně s osou koleček.
Poňvač, občas je potřeba dát kvůli místu stroj ke zdi a to kolmo, abys viděl na panel.
S tou druhou variantou to půjde hůře.
A to se pořád díváš na panel? Já tedy jen při nadstavení jinak ho potom vidět nepotřebuji. Ochrana mašiny je přednější.
Dívám se když potřebuju změnit proud. Není to pořád, ale často.
Např. když hliníkový jekly říznutý na 45°, svařuješ do pravýho úhle, máš na tom spoji 3 dost rozdílný proudy (kouťák, na tupo, roh).
Pravda, tohle Jan1 s tím migem řešit asi nebude.
No já má řízeni na pistoli. čím to vaříš TIG a nebo MIG?
pat napsal(a):
No nevím mi sjela posuvná brána ta drbla do svářečky s vozíkem . Tak že to by žáden vozik neustal brána má 200 kg. Kdy by svářečka byla nad kolama mohl jsem ušetřit. No já jsem vyškolenéj ,ať si každý dělá jak chce. Když se mi svářečka válela po zemi chtělo se mi brečet no ještě že mě nejeblo praskne ti cévka a máš klid
Když ti sjede 200kg brána přímo do svářečky tak je jí jedno kde zrovna je, jestli nahoře nebo dole (potřeba u práce přemejšlet co by se mohlo podělat a co bude ohroženo a podle toho se zařídit, chápu ne vždy na to člověk myslí). Holt si měl smůlu a v tvém případě by pozice asi pomohla. Ale já ji mám radši víc nahoře než u prašné země.
Řekl bych že spoustu lidí si teď inspiroval dávat si majzla kam postaví vozejk když dělá bránu Byla to drahá zkušenost
Nedostala přímý zásah je to shoda náhod. Posune se to potáhne to za bovden ten škubne za svářečku a už to letí. Ta mašina byla v rohu u zdi. Neboj dávam si majzla a přemýšlím u práce jen každý ač nepředvidalny pohyb nedomyslíš. Prostě se takové věci stávaji. Jak jsem teď dělal tu korbu musíš to sundat dolu závlačku jsem odstranil ale na čepu to stále dost drželo. Trochu se to při povolení zhouplo ,ale to jsem předvídal.Někdy ale nemáš štěstí. (A svuj den)
Tak se taky přidám s mým vozíkem na multifunkci: https://imgur.com/a/bqpWdcm
Taky jsem si postavil vozíček, není to žádná hitparáda ale udělal jsem si ho sám a mám z něj radost.
Editoval SITMIR (05-07-2020 13:50:10)
Dobrej vozejk, i něco lepšího než Powermat by na něm mohlo ležet
Akorát jsi měl držadlo (předpokládám, že nemáš ohýbačku) seknout rohy pod 45 stupněma, aby to připomínalo zaoblení. Což oceníš, až si ten roh držadla píchneš do .... někam
Jooo díky. Tak jak píšu, jsem amatér a dělám jak se dá. Vím že to má nedostatky ale to je i omezenou výbavou v dílně. A místo Powermatu se něco lepšího chystá mám takovej pocit .
Editoval SITMIR (05-07-2020 14:01:33)