SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím. Nedávno jsem si na drobné domácí práce pořídil staršího Berlana BMIG 140. Na moje použití vaří obstojně. Po rozebrání hořáku mě překvapil bowden, který vede přes ventilek až k průvlaku. Chci se zeptat,zda to má takto Berlan vymyšleno,nebo si to takto někdo upravil již přede mnou ? Pokud je to domácí úprava,tak velmi kvalitní.
Hlavne si tam dorob, druhe trafo na napajanie posuvu. To potom je celkom ina praca stym.
Pracuje se na tom. Je to ve fázi schánění trafa.
Kupte někde na bazoši, sbazaru apod. starší 24V stačí i 50VA, ale je lepší silnější. Nové mají třeba v e-shopu omicronu, ale je dost drahé, má 80VA.
Taky jsem ho kdysy dal do své svářečky a hned se dá na sváry dívat. :-)
Přesně tak taky jsem se namontoval do svařeček přídavnych traf ajinych dílu..
Tak jsem tam dal trafo 60VA a usměrňovač a je to o poznání lepší. Upozorňuji, že jsem nikdy nesvařoval. Tohle je asi 3 pokus,tak mě hned nehaňte.😀
Editoval Pikola (22-01-2019 18:36:42)
Ta zvaracka zvara pekne, len ma kratky horak. A nema synergiu
Dobré odpoledne!, PiKola
Děkuji za fotky
Teď uvidím lepší fotky
Velký objetí
Deska PCB se trochu liší, má pouze jedno relé, zítra pošlu obrázky mého stroje Berlan Bmig 140, příspěvek zde ve fóru. ok
Jo a dodelat softstart jinak vyhazuje jistic 16A.Pripadne by to sneslo i lepsi usmernovac - nekolik diod mi tam umrelo a jsou tam nalisovany natvrdo(ale da se to zase "vyresit" ucvaknutim privodu).Uz ji nemam ale navaril jsem s ni celkem dost kolem baraku...schodiste ,cely venec a kde co...
Jo a ten zemnici kabel mne strasne s.al - doporucuji prodlouzit !
Editoval Ikovlabs (02-10-2019 16:19:21)
see link (video and img)
https://www.mig-welding.co.uk/forum/thr … st-1416189
sranda Portugalcan s google translatorom no mame dobre forum
Where is upload images button ??? (svarforum.cz) [img]
Kde je tlačítko pro upload obrázků ????? img or fotografie ???
Pikola
Líbil se mi váš transformátor trafo 60VA s usměrňovacím můstkem
mít diagram připojení a odkazy na součásti
jestli mi můžeš pomoct
děkuji ti
linuxmadeira napsal(a):
Where is upload images button ??? (svarforum.cz) [url]Kde je tlačítko pro upload obrázků ????? img or fotografie ???
V menu ,,Index - hlavní stránka,, třetí pozice vpravo je ,,Moje obrázky,, tam klikni a otevře se ti ,,Nahraj obrázek...,, Tam klikneš na tlačítko ,,Vybrat soubor,, následující postup asi znáš.
Další možnost je úplně dole na této stránce kliknout na ,,BBCode:on,, a na stránce která se ti otevře si najít ,,Odkazy a obrázky,, a něco z toho použít.
Use the external image hosting services such like imgur.com or similiar
"img" tag is enabled but you have to type it manually. For you as the foreign visitor is better use external imgur
and copy and paste standard BBCode into the post. If you are prefere harder way you can use local upload link
Welda bude rad ked to z translatora pochopi... ono je to problem aj pre CZ/SVK najst tie obrazky.
alebo si nastuduje bobobo skolenie to je s obrazkami
Editoval ihlan (05-10-2019 14:48:12)
ihlan napsal(a):
Welda bude rad ked to z translatora pochopi...
A hele.....pochopil, je to chytrej chlap.
Hey linuxmadeira you're a smart guy. You know about it?
Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale to trafo je vytáhnuté z té černé krabičky vedle? jestli ano, tak bude slabé.
Mysliz ze nepotiahne jednu ledku a jedno relatko na doske v pohode...
Varok: Už podle velikosti místa po původním trafu na desce, je toto minimálně o 1/3 (až o 1/2) větší. Takže nemůže být slabé... To spíš jestli tam půjde někde napasovat...
Aha, on to chce jenom na napájení samotné desky s elektronikou? Já myslel i podavač atd.
Ano, uvědomuji si, stále mám další obrázky, dobře ok