SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím ve spolek,
jsem tu nový, tak jsem snad nezaložil vlákno zbytečně, či v nepatřičné sekci.
Chci si koupit první svářečku a postupnou eliminací jsem se dobabral k dvojici Gama 1500A PFC X Omicron Gama 1500L HF TIG.
Mám to na domácí svařování. Jsem vzdělním strojař SŠ, VŠ už byla IT. Na střední jsem svářel, teď 27 let nic a až letos jsem byl nucen si svařit rám jímky před garáží, který sežrala rez. To jsem dělal transformátorovou svářečkou a celkem mne to bavilo = napadlo mne pár dalších věcí, co bych si "spíchnul". Současně vím, že na chatě budu v blízké budoucnosti opravovat drobnosti jako úchyty plotových dílců, dělat rám zasklení jednoho záhonku atd. = svářečku by se hodilo mít na prodlužce (220V).
Dotazy:
1) Jak moc je v praxi dobré mít PFC u svářečky? Je to do nějaké delky prodlužovačky nutnost? Je mi jasné, že není prodlužovačka jako prodlužovačka - průřezy vodičků, kvalita koncovek atd. dělá hodně..
2) Jedna z těchto svářeček má PFC, druhá je mnohem vhodnější pro TIG, který bych rád taky zkusil a přijde mi, že u 1500A je TIG tak nějak do počtu (absence elmag. ovládání ventilu...), zatímco u 1500L už je v tomto směru pro drobnosti použitelná. Používá tady někdo 1500L-ko i na prodlužovačkách? S jakými zkušenostmi?
Díky moc za rady!
Editoval DanCZer (17-08-2019 00:12:08)
Zdravim, tiež by ma tieto informácie zaujimali a uvedeny omicron sa paci aj mne.
Len škoda že nikto nenapisal svoje skusenosti.
Už si ju kúpil?
Hmm, další co našel pseudo-echt českou svářečku mezi rohlikama, už jste rozhodnut tak co zázrakům z Třebíče děláte reklamu, to Vás šlechtí,hi, jen to vzdělání mi k tomu nějak nekonvenuje, no ale úroveň učňů tomu odpovídá.Kupte si to když jste si vybral. Šla bych do multifunkce,zdravím
Evita a tu nic neprispejete ? http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 57#p145557
aspon trosku poradte ako vzdelavat ked sa vas v tej skole tak boja ze ani nezavolaju (viac ako mna )
inak som Vas spominal ohladom zltej rieky moravy lebo tom-tom ma este jedno vlakno
Hadam prispejete do oboch tem niecim k zvaraniu a nie nedelne menu zdraviiim hýýýýý
aspon Karlowi napiste ze to nieje marne a doucko za par kolikov to napravi. Kolko by to v jeho pripade stalo ?
Editoval ihlan (29-09-2019 09:23:50)
Stránky: 1