SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
omlouvam se jestli to pisi nekam jinam a zakladam nove vlakno.....(prosim po zodpovezeni dotazu moderatora o snazani vlakna)
pri svem konicku..modelarine...jsem narazil na vec co ne teptve ted podkala s postupem casu...jde oto,ze potrebuji posvarovat(nejlepe pripajet natvrdo zelezne draty o prumeru 5mm. konstrukce neni nijak silou poc namahana..pocitam na tlat a krouceno do 5kg
potrboval bych teda poradit co nejlepe poridit za plynouvou pajku nebo neco takoveho a cim to dobre pripajet a to v domacich podminkach
predem dekuji za jakoukoliv odpoved
Honza
Kdysi jsem jako kluk stál před podobným problémem, protože autogen byl pro mne nedostupným přepychem. Stačí Ti na to běžná benzínová letlampa s objemem nádržky asi 0,5 až 0,75 L (má hořák odpovídajícího výkonu). Po rozehřátí letlampy je třeba pájet někde v šeru (třeba v garáži s přivřenými vraty), aby bylo dobře vidět barvu a tvar plamene, který je třeba seřídit tak, aby kromě vnitřní modré složky obsahoval na její špičce zelený okraj! Tam je nejvyšší teplota a tímto zeleným místem je třeba pečlivě ohřívat místo drátu, který chceš připájet mosazí. Samozřejmě před tím musíš mít dráty dobře očištěné a po mírném ohřátí na ně nanést borax, který se po dalším ohřátí rozteče a pokryje pájené místo antioxidační vrstvičkou. Až se dráty ohřejí do červena, trochu nahřeješ konec mosazného drátu a smočíš jej v práškovém boraxu. Pak již stačí mosazný drát s přilepenou boraxovou kuličkou přidat k pájenému spoji a mosaz se Ti krásně rozlije i vpije do místa pájeného spoje.