SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, potreboval bych poradit s nastavenim svarecky. Mam Aweco B230 Smart a chci se s ni naucit svaret. Problem je, ze ji zatim neumim ani nastavit. Nepodarilo se mi zjistit k cemu jsou horni dva prave ovladace, rezim A, B. Muzete mi to nekdo vysvetlit? Dekuji za odpoved.
http://www.aweco.cz/produkty/b230-smart
Podle mě je levý přepínač A a B na přepínání mezi dvěmi větvemi. Pravý přepínač potom volí jednotlivé sv. stupně, neboli napětí, jak chcete. Takže lze navolit A1-A8. Nebo vyšší zatížení B1_B8. Horní potenciometry jsou levý na posuv drátu, tím tedy regulujete rychlost posuvu drátu. Pravé 2 nad sebou jsou pro nastavení bodování.
nahoře vlevo rychlost posuvu,tečky-délka bodu(svařovacího procesu),pomlčky délka pauzy mezi body,dole stupňovité hodnoty napětí,A B hrubé stupně,0 vypnuto,přepínač 1-8 jemnější nastavení napětí.To mi říká logika piktogramů na základě zkušeností s jinými zdroji.Rozdělte si hodnoty maxima zdroje na polovinu,nižší je A,vyšší B.Pro optimální proces je potřeba správně nastavit stupeň a doladit hodnoty posuvu.