SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
nejsem si jistý, zda sem toto téma přesně patří, ale potřeboval bych sehnat schéma bodovky KM 12 C, kterou bych potřeboval opravit. Zkoušel jsem googlit, našlo mi to pár diskusí, kde se po ní kdosi dožadoval, ale schéma žádné.
Předem díky, pokud se nějaká dobrá duše ozve.
Michal
Svářečka se nechá ovlládat přímo ručně,nebo obsahuje jednoduchý časovač. Zkusim otevřít , jestli nemá vlepené schéma. Silové obvody prostřednictvím časovače , nebo přímo spínače ovládá stykač asi 25A.
Díky i za toto, schéma se asi najít nepovedlo, že ? :-)
Editoval ubew (06-08-2012 10:55:40)
Zohnal som v zbernych surovinach bodovku KM 12C je na nej zlomena jedna hlinikova čast ktora ma držat mosadzenu tyč s elektrodou.A dalši problem je že mi tam chybaju tie mosadzene tyče ktore držia elektrody a potreboval by som vediet ake maju byt dlhe.Ak niekto z vas ma taku bodovku tak by som chcel poprosit o dlžku tych tyči a ešte by som chcel vediet či tam ma byt ma kabli krabička s časovačom a aky hruby plech sa s tym da bodovat.
Editoval TOMY199 (08-12-2012 19:27:02)
Délka tyčí je 150mm. Síla mat. asi 2+2max. V krabičce není důležitý časovač,ale stykač.
Chcel by som poprosit ak niekto z vas ma doma bodovku KM 12C,potreboval by som vediet hrubku a dlžku elektrod a kde su umiestnene elektrody v akej vzdialenosti od hlinikovej uchytky ktora drži tyč vopred Dakujem.
[/url][/url]
[/url]
[/url] Průměr ramen-22mm,délka ramen-170mm,průmer elektrody-10mm,délka-100mm,průměr klínu-10mm. Ramena jsou oboustranná. Jedna strana je kolmo,duhá má odklon 15*-je to vidět nafotkách.
Editoval kemppin (15-01-2013 21:25:24)
Ďakujem.
Zdravím majitele bodovek KM 12, mezi které jsem se nedávno také zařadil, protože jsem si koupil tuto malou bodovku na takové to domácí bastlení. A hlavně, kvůli čemu sem píši je to, že jsem s ní obdržel i kompletní výrobní dokumentaci, kterou jsem nafotil a mohu ji poslat případným zájemcům mailem. Tak když tak písněte.
Mějte se Kříža
Kříža - prosím Tě o zaslání schémátka na KM12C, odešel mi tan tranzistor a má smazaný popis chladičem, tak nevím co tam patří....zkoušel jsem KF507,ale nevydržel....odešel během pikosekundy do křemíkového nebe...Díky moc!!!!
Zdravím, vedel by mi niekto poslať dokumentáciu a schému ku tejto zváračke? Ďakujem
To už je z oblasti humoru. Něco jako: "Dědečku se..te si na kšandy. Co kšandy? Na ty já se.u!
pokud by někdo měl schema/dokumentaci k bodovce KM 12C, prosím o zaslání na email: a_litera@email.cz
Děkuji
Tommy děkujeme ti . Ale jedna prosba , legenda u obrázku propojení není čitelná . Dal by se sem dát snímek jen té legendy ? Děkuji i za jiné .
V rozlišení cca 650 x 450 bodů tam toho moc vidět nebude. Nevím teď z hlavy, jaké jsou liity pro uvádění obrázků tady ve fóru, ale určitě původní rozlišení bude mnohem větší.
Hoď to třeba na server "Ulož to" a zaheslované a tady uveď adresu a heslo.
A jestli si chceš s tím hrát, tak uprav v grafickém editoru nebo nadstavením skeneru a novým oskenováním šedivý podklad těch výkresů na bílý a formát obrázků převeď na pixelový s beze ztrátovou komprexśí. Třeba starší GIF nebo novější PNG, ne formát jPG. Ten je optimalizovaný na fotky s postupnými neostrými přechody, má ztrátovou kompresi a hlavně při vyšší kompresi neumí dobře zobrazovat hrany a čáry ve výkresech.
Není proč , ostatní je čitelné ale právě ta dvoustrana je problém . Když vyfotí jen ten roh , bude super . Kdyby všichni dali svá schemata alespoň takto .....
Nemám návod v papierovej forme, mam to len v počítači.
https://ulozto.sk/folder/vtm5oN5UR8C5#! … E+qGp2AD==
Urobil som z tých jpg-čiek jeden .pdf, upravil a hodil naspäť na ulozto.cz:
https://ulozto.cz/file/KHVdVYpkEITZ/km- … EOIIH0LzEz
Je čitateľná aj legenda.
Editoval senior (06-01-2022 22:58:26)
Děkujeme ti tomy .