SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, mám lahev na CO2 z hasičáku. Tušíte někdo kde v Ostravě by mi ji naplnily?
Děkuji
Je spoustu plníren, jen se stačí poptat. U Choboly prý plní jen jejich láhve. Ale možná ve firmě VEBO ve frýdku vám naplní i vaši vlastní. Já teď jezdím k nám do suché, pobočka Linde. Pán sice takový..., ale ochotný a naplní vám v podstatě cokoliv.
HTB vítkovice ul nádražní ostr. plní na počkání..
u choboly mi vymenili flasku z hasicaku za plnou. my jsme ji meli pekne spravenou a dali mi nejakou rezavou ..., ale problem s tim nebyl zadny. a treba budes mit stesti a dostanes tu nasi peknou
To se mi taky nelíbí. Když někde plní výměnou, tak jim dáte pěknou a oni vám dají hnusnou otřískanou.
A to nikdo nekouká na rok výroby. Od určitého stáří se totiž flašky vyřazují. Už jsem se setkal s tím, že ...,,lahev má více jak 40 let, sorry, dovi, dopo...,, Naštěstí ji vzali jinde.
Tak mě se to zdá normální že svoji flašku nedostaneš to by jsi si ji musel doma přepouštět to. Co2 ti napustí jak opravují hasičaky Třeba HP Kunín
Ale dostaneš. Pokud na tom trváš a máš lahev označenu, vrátí se ti. Není na tom nic vyjimečného.
Tak jasně ale jedeš dvakrát,tak že já to mám kus za kus
Ja dávam plniť do predajne hasičákov, na fľašu napísali moje meno a vracajú mi ju. Dal som si aj vybrať trubku, tak mi spravili aj tlakovú skúšku na 10 rokov za 9 euro.
jo jinak kousek od choboly je v ostrave-privoze firma WELMET a tam chodim plnit argon, a tam mi flasku taky popisou a vrati mi pak tu moji. jedu teda dvakrat a trva to klidne tyden az 14dnu, zalezi asi kdy se jim flasky nasbiraji a kdy je nekam jedou naplnit. pry ale nejezdi do polska, specialne na to jsem se ptal, takze ta me ok. ale nevim jestli plni taky CO2, ale rekl bych ze asi jo, kdyz prodavaji i MAG svarecky
Je tam těch obchodů více. Hned u Choboly přes cestu je i p. Holingr(kdysy dělal právě u Choboly) a ten taky prodává láhve. Tak se zkuste zeptat i tam.
Já plním u Choboly v HK. Mám 1x10l od Choboly na výměnu, jednu 20l, kterou si nechávám plnit a zase se mi vrací. U přímé výměny mě nevadí, že dostanu odrbanou, příště jim ji zase vrátím Mně vadí, že nemám zaručeno, že tu lahev nemělo předtím prase, které ji vydudalo úplně a dostal se do ní vzduch.
Děkuji mockrát za rady, dnes naplněno u HTB https://www.htb-po.cz/ . 6kg za 240Kč.
Nikdo nečte... 3 přísp, na počkání znamená že ji naplní za cca 10 min a vaši vlastní.
Ano, naplnily moji vlastní lahev na počkání.
Zdravím, prosím zkušenější o názor. Lze do oficiální láhve od mixu Ar/CO2 (láhev má platné zkoušky) plnit čistý CO2 ? Je to možné technicky ? Naplní mi tu láhev i u oficiální plničky ?
Děkuji
ano
Bez úpravy nenaplní.
smiki napsal(a):
Bez úpravy nenaplní.
Ventil?
smiki napsal(a):
Bez úpravy nenaplní.
Jakou úpravu máš na mysli ? Láhev od MIXU tedy nepůjde připojit k plničce CO2 z důvodu jiného ventilu, závitu ?
Děkuji.
Ale někdo tady nedávno psal, že nové láhve už mívají stejný ventil jak pro čisté CO2 tak pro směs, ne? Myslím p. Rellík?
varok napsal(a):
Ale někdo tady nedávno psal, že nové láhve už mívají stejný ventil jak pro čisté CO2 tak pro směs, ne? Myslím p. Rellík?
Ano, našel jsem to, Rellik psal, že nové láhve mají pro Co2, O2, Ar a mix Ar+Co2 stejný závit W21.8 .
Asi zkusím dotaz na nějakou plnírnu blízko Kyjova jestli s naplněním CO2 do láhve od mixu bude nějaký problém. Jen mě ještě napadá, co barevné označení láhve, nebude se muset předělat? Mám šedou láhev se zeleným hrdlem a CO2 láhev je šedá ?
davor napsal(a):
smiki napsal(a):
Bez úpravy nenaplní.
Ventil?
Ano ventil, nejde o závity, ale přetlakovou pojistku, která na argonových (směsných) neni.