SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
vkalina napsal(a):
Ten kyslik je mnohem lepsi, staci ho vypustit a alespon 3x natlakovat tak na 8at a znovu vypustit. po ctvrte uz by to mohlo byt pouzitelny. Mam doma jeden predelanej a proplachlej hasicak. Uz jsem s nim varil a bylo to ok. Ted je prazdnej, sehnal jsem origos flasku na argon. Pokud by mel nekdo zajem, tak ji prenecham. V plnirne Vam ji nevemou, ale na prepousteni je dostacujici. Vic jak 100at stejne nikdo nedokaze prepustit. vkalina@volny.cz
to Vic jak 100at stejne nikdo nedokaze prepustit.
Dokaže a na to pozor !!!!
při použití 50 litrové 200 at lahve argonu (dělají se i 300 at) na přepouštění do menší nádoby třeba 20 litrové je tlak po přepuštění
zhruba na 140-145 at
Zde je to popsáno díky adminovi v pěkném článku o přepouštění i s výpočty http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008042201
Má někdo zkušenosti s přespouštením plynu ze zdrojové láhve která má lahvový ventil tzv. ALTOP? žádný kohout ale jen páčka takže po otevření okamžitě naběhne na plný tlak...je možný tohle nějakým způsobem obejít aby to šlo jako u klasického kohoutu pomalu otevřít a přepouštět?díky za pomoc
Nikdo neporadí jak na přepouštění s páčkovým ventilem?
Tak to netuším podobnou láhev mám na Corgon akorát tam není možnost nastavení plynulého rozsahu (výstup 4bar), ale nejspíš máš natvrdo zabudovanej malej redukčák ve zdroji? Asi taková blbuvzdorná věcička.
Taktéž teď dělám 2 malé 2L přenosné láhve na argon a mám z toho sevřený pulky už teď ,když pomyslím že by mi snad pukla či to vytrhlo ventil...
Tak je to ozkoušeno a přepouštět jde. lahev byla od air liquide s páčkovým ventilem,přepouštěno spirálovým přepouštěčem do tlakovky od hasičáku - vše naštěstí v pořádku.
No já našel www.e-plyn.cz/?p=productsList&iCate … Name=Argon
při nakupování na vánoce jsem zabrousil i do obchodu halfords (doplňky pro auta a kola). a při procházení oddělení svářeček , najednou vidím láhev velkou asi jako 1l pepsi cola , argon - cena cca 300 kč . na víc jsem se zapoměl podívat. ale snad to někomu pomůže.
TooM-As napsal(a):
při nakupování na vánoce jsem zabrousil i do obchodu halfords (doplňky pro auta a kola). a při procházení oddělení svářeček , najednou vidím láhev velkou asi jako 1l pepsi cola , argon - cena cca 300 kč . na víc jsem se zapoměl podívat. ale snad to někomu pomůže.
ahoj, tieto jednorazove flase sa tu uz riesili, skor je to nepouzitelne -- par minut zvarania....
ja mam flasu, teda aj vybaveny prenajom od SIAD uz rok a mam plnu 20l flasu. vo februari by som to chcel prepustit (nebudem im uz platit prenajom) do hasicakov takze mi zostane argon v povodnej flasi. tak ak by niekto chcel aspon trochu prepustit tak sa bude dat...
Škoda že bývaš tak ďaleko ...
Náhodou jsem nakoukl na http://www.allegro.pl a nestačil se divit. Bez problému se tam dá koupit argon, co2, ar+co2, kyslík, acetylen. Hodně prodejců má v nabídce desítky lahví.... jenom ta dálka....
Nie len fľaše ale doslovne všetko zoženieš v Poľsku .
Inak čo som pozeral na mesta odkial su predajcovia , našiel som blízko Moravy a aj trošku ďalej od Liberca ,ale da sa to
Editoval m.evil (08-01-2010 16:52:20)
alofok napsal(a):
Náhodou jsem nakoukl na http://www.allegro.pl a nestačil se divit. Bez problému se tam dá koupit argon, co2, ar+co2, kyslík, acetylen. Hodně prodejců má v nabídce desítky lahví.... jenom ta dálka....
V Polsku (orientační ceny) kyslík stojí 200,-Kč, acetylen 8 kg = 1000,-Kč argon 20 kg láhev = 500,- kč a všechny láhve lze zlegalizovat nebo si udělat redukce na plnění např. kyslík v Polsku má 3/4 závit atd. Vše je legální, levnější a prozatím na stálo. Vše se dá domluvit i nemožné.
jacek993 napsal(a):
V Polsku (orientační ceny) kyslík stojí 200,-Kč, acetylen 8 kg = 1000,-Kč argon 20 kg láhev = 500,- kč a všechny láhve lze zlegalizovat nebo si udělat redukce na plnění např. kyslík v Polsku má 3/4 závit atd. Vše je legální, levnější a prozatím na stálo. Vše se dá domluvit i nemožné.
Všude to jde zařídit, jenom u nás máme hov..!
Dalo by sa určite dohodnuť aj zaslať kurierom,len koľko to bude stať taka doprava .......
m.evil napsal(a):
Dalo by sa určite dohodnuť aj zaslať kurierom,len koľko to bude stať taka doprava .......
No keby sa ti podarilo zohnať dve fľaše išiel by som do toho. Dopravu by sme si podelili a mne by si ju poslal kuriérom a to si zaplatím ja.
Sego : To je len čiste teoreticka úvaha , že dovoz z poľska je možny.
Poliak by predal aj vlastnu matku , len žeby dobre zarobil .
Preto si myslim , že neni problem sa dohodnuť.
Osobne zatial žiaden nákup fliaš neplanujem , snaď až v lete niekedy....
2 m.evil, ak potrebujes argon chystam sa plnit moju prenajatu flasu, ak si prepustis do svojej mozeme to spiskat.
To by chcelo aspoň 20L fľašu,mam len 8L hasičák a navyše nemam prepušťaciu trubičku .
Ale ak v buducnosti zoženiem argonovu fľašu (asi kupim tu z poľska) , určite sa ti ozvem pokial budeš ešte ochotny prepustiť argon .
m.evil napsal(a):
To by chcelo aspoň 20L fľašu,mam len 8L hasičák a navyše nemam prepušťaciu trubičku .
Ale ak v buducnosti zoženiem argonovu fľašu (asi kupim tu z poľska) , určite sa ti ozvem pokial budeš ešte ochotny prepustiť argon .
taky budu kupovat flašku argon nebo korgon z polskeho aukra jiz jsem nejake veci koupil z aukra, ale pladba je lepsi poslat z pošty slozenkou to se osvecilo jinak pladba do polske banky stala vice než slozenka.
2 m.evil mam v plane kupit aj tu prepustaciu trubicku, takze ak budes potrebovat ozvi sa, do PO to nemas az tak daleko. Ja si platim prenajom flase takze cim viac ju pootacam tym lepsie.
semancko : Jasne do Prešova zajsť nieje problem .
Až budem potrebovať určite sa ozvem.
Ja som na to už myslel aj skôr , keď si v jednej teme písal o argone , ktory berieš z linde .
Pre ostatných som našiel inzerát na nejake fľaše na predaj v česku :
http://nastroje-naradi.hyperinzerce.cz/ … ecky-kraj/
Snaď to niekomu pomôže
čaute.nevie niekto o lacnom argone v okolí Martina??? Dik
Tak z cenou veľmi nepohneš.
Argon je drahy plyn.
Riešime tu skôr "Ako vlastniť tento plyn a neplatiť drahy prenajom fľaše".
Preto že argon ti do vlastnej fľaše v plniarni nenapustia.
Jediny spôsob je prepustiť si u známeho ktorý ma prenajatu fľašu , plyn do vlastnej fľaše.
jacek993 napsal(a):
alofok napsal(a):
Taky to asi tak v mem pripade skonci. Dneska jsem byl v Siadu v Ostrave a chteli po me Zivnostak a vypis z OR, bez toho pry at na Ar zapomenu. Z e-plyn.cz pry neni nic takoveho potreba, ze staci podepsat fakturu a do roka flasku otocit nebo vratit. Jenze na severnimorave maji jedineho zastupce a ten je nekde z Kruzberku .