SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
taky jsem neviděl hliníkové dutinky na malé průřezy, je to pocínovaná mosaz
Slovi napsal(a):
Zdravím pánové.vím že to tu zas až tak nepatří,ale můžou se konce drátů na prodlužju cínovat,nebo je fakt lepší dutinka,jelikož je nemám a nemám ani ty kleště na dutinky,jeví se mi lepší řešení ten cín.Díky za názory.
Dutinky jsou bezkonkurenčí, snad jen jeden případ kde je nepoužívám jsou vidlice kde je kontakt zajištěn pružinou, jinak je dávám všude a když přijdu ke svářečce za rok tak se šroubek ani nehne
Jak se šroubem ani nehne???
Cín je při určitém zatížení jako vosk,sklo nebo hliník amorfní a teče.Následný spoj je pak volný a dochází k přehřívání spoje.Dutinky na koncích kabelů jsou dobrá věc.Já používám jak izolované tak neizolované.Je to většinou Cu materiál, který je opatřen povrchou úpravou cínováním nebo stříbřením a to proto, že Cu vytváří při reakci se vzduchem na svém povrchu oxid mědi "měděnku", která je špatným vodičem el. proudu.
Hliníkové dutinky jsem ještě neviděl.Snad jen spojky silových kabelů a ty používaji jen u el.vedení v zemi nebo v silových rozvaděčích.
Editoval roman (09-02-2010 19:01:56)
Jo,ale pod tou dutinkou to stejně časem tu měděnku chytne,ne?Já myslím že je ale dobrá že se spoj šroubem nepřežeře když se víc dotahne.
Slovi napsal(a):
Jak se šroubem ani nehne???
Jako že se za rok šroub nepovolí
V dutince je lanko jako vodič s plným průřezem.Když je chycen pod polovinou šroubu, šroub je napřužen a spoj je tak dokonalý.Je to jako by jsi tam dal kabelové oko mezi mosazné podložky a jistil spoj pod matkou pružnou podložkou.
Stránky: 1 2