SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Používám co-čko omi180 a tig alfa150. Nikdy jsem s ničím jiným nevařil tak nemám vůbec žádné srovnání. Vzhledem k tomu že jsem čistě samouk tak jsem si na tyto stroje zvykl. Jednoduše jsem potřeboval svařovat, jak má svár vypadat jsem taky věděl, tak jsem s těma knoflíkama tak dlouho šteloval až to začalo dělat co potřebuju:-)) mig jsem koupil před 5lety a tig před 4rokama a bohužel při dnešním srovnání cen bych dnes asi koupil o třídu lepší stroje. Ještě teda mám autogen a trafo. Jak se dostanu ke kamošovi tak sem přihodím fotku laserové mikronavařovačky. není moje ale je to zajímavý stroj. Teď se chystám na výrobu home made ac tigu tzv. z Bau Bau trafa, vzhledem k tomu že jsem původně elektrotechnik tak zapojení naprosto chápu. Pro začátek by to mohlo pomoct sem tam něco smrknout a jak se člověk trochu rozjede a zavede tak něco koupim.
Je to sice starý topic, nicméně co ta laserová navařovačka? Má ji kamarád ještě? Docela by mě to zajímalo.
Má ji pořát svařuje, jak se u něj objevím a nezapomenu na to vyfotím ji
mikroskop ? k comu to vlastne pouzivas ? gravirovanie ?
laserová mikronavařovačka, jak jsem slíbil tak jsem splnil, je to kamošovo mašina. Myslím že je to celkem vzácný stroj.
Ake materialy to zvlada ?
Mam jeden obal kompresora z auta. Je poskodena jedna hrana. Material Al zliatina.
Vdaka za informacie.
pouziva ji na opravy forem pro vstrikovaci lisy na vyrobu plastu, tech materialu co to zvlada je cela řada, kalitelné, ampco, mluvil i o litině, jediný problém je že se jedná o mikronavařování sváry jsou velké okolo desetiny milimetru, ale můžu sem dát kontakt na email a podrobnosti zjistíš sám.
zkuste email David Dědek : david@2ds.cz majitel firmy sídlo Kuřim.
nellospeed napsal(a):
moje aparatůra už dávno neni skromná...
No jo, ale teď na tom bude třeba dělat. Solidní vybavení do "dílničky".
a čo na tych strojčekoch robiš?
Výroba pro motorsport, výfuky, rámy a strojní výroba, nejvytíženější je ohýbačka a svářečky, ta už je za tu dobu co ji mám zaplacená rozhodně minimálně stokrát, pak soustruh s frézama na těch dělám jednak různý přípravky pro sebe - bez toho bych už delší dobu nemohl vůbec pracovat a potom speciální součásti po konzultaci se zákazníkem, toho sice neni tolik jako třeba v porovnání s ohýbánim, ale vhodně se to doplňuje. Nakonci jsou zatím brusky a obrážečka tyto mašiny jsem momentálně koupil stím že stojí u kamaráda ve firmě protože na ně nemám sice místo, ale rušila se část brusírny a mašiny byly za hodně dobrou cenu. Trochu jsem sondoval v kraji kde jsem umístěn a s broušením zde bude respektive i je problém, tak jsem se rozhodl zařídit broušení. Obecná snaha je mít postupně na všech mašinách svoje produkty, jde to pomalu ale jistě.
Editoval nellospeed (17-08-2019 13:10:30)
kde si bol, ked tu Tom_ riesil kolektor?
mozno stale este riesi.....
No, tak to mu přeju hodně štěstí...
Z těch výfukových trubek jsem vždycky celý hin, to je parádní geometrie.
Možná, ...někdy v budoucnu až motorsport půjde úplně do kytek a začnou jezdit elektrický šaliny sem dám menšího průvodce ohýbáním, jak nastavit mašinu, jak si vyrábět takzvaně home-made všechny nástroje, atd. Ale vidím to tak až za 5-7 let, ...nuže kdo si počká ten se dočká...