SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny svářeče a musím říct, že jsem se po dost dlouhé době konečně registroval na velmi užitečném webu :-)! Hned se Vám svěřím s problémem a rovnou na Vás jdu s prosbou o pomoc. I když už jsem s MIGinou leccos posvařoval, tak co se TIGu týká, jsem naprostý amatér, co to nikdy nedržel v ruce. Mám možnost koupit novou WSE 200 AC DC TIG, ale nikde jsem nenašel nějaké zkušenosti nebo recenzi na tuto mašinku. Chtěl bych jí používat při karosařině a sem tam při opravě karavanu. Prosím tedy, pokud tady někdo máte nějaké zkušenosti, něco o tom víte, nebo mě můžete někam poslat (zrovna tam raději ne, protože tam momentálně jsem :lol ), tak budu vděčný za každou informaci!
Zatím díky, jdu se tady dál vzdělávat a ať Vám to nepraská !
Stará dobrá čína, na naučení bude dobrá
Jo, to je tak jediné, co o tom vím a tak jsi mě nevyděsil :-) ! Co takhle něco o servisu, o náhradních dílech a o kompaktnosti s prodávaným příslušenstvím na nečínský aparátky? To bylo-li by nebylo?
Servis bych hledal u českých výrobců/dovozců stejné mašiny s jinou barvou, samozřejmě mimozáruční, díly na čínský hořák by měly pasovat standartní ale viděl jsem i typ, kde nepasovala standart. hubice a krytka elektrody, jinak přestavba na klasický binzel/trafimet hořák je možná po úpravě (konektor na spínač, přechod. šroubení na proud. kabel), stačí?
na tyhle čínské stroje dávají jejich hořáky "WP26" hubice,kleštiny i domeček kleštiny pasůjí od Binzela ale kryt elektrody není vyřešen a těsnění na krytu nedosedne na hořák...avšak taky to jde vyřešit když se na závit krytu nacvakne ten bílej blbec pod hubici (nevím jak to nazvat pardon) dotěsní to mezeru mezi krytem a hořákem
Jsem z toho trochu rozvrkočenej, protože do teď mi stačil drát na cívce a lahev CO2 :-) ! V každém případě jsem moc rád, že s případnýma potížema si v republice poradí! A tohle je zase co na mne ušitýho, binzel/trafimet, hořák hubice, kleštiny a domeček kleštiny :lol ?
Poslední dotaz, než upadnu v opovržení . Za nějakých 12500,-Kč koupit nebo nekoupit?
Binzel a trafimet jsou největší výrobci dílů na hořáky a hořáků, to ostatní jsou spotřební díly do hořáku, podobné jako hubice, šroubení nebo průvlak pro co2.
Ta cena neni nijak vysoká
Cena je příjemná je to svářečka s kabeláží nebo pouze stroj?
Jo, ta cena se mi taky líbí! Jestli je to komplet, nebo jen aparátek, to bohužel zatím nevím a musím to zjistit. Zatím vím jen to, že je to z Německa a že to mám od baráku nějakých 350 kilometrů. Němcovi budu psát a pokusím se z něj vytáhnout další info.