SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
tak jsem potřeboval nové závlačky na zajištění korunkových matic na sekacích žabkách u rotační sekačky.
Protože jsem byl v nakupovat v Akrosu nějaký nerezový materiál a nechtělo se mi už do normálního železářství, tak jsem si řekl, že sekačce koupím nerez závlačky. Závlačky jsem koupil a liboval jsem si - super - už to nebude rezivět.
Dneska jsem to montoval a bác..., do teď si v duchu nadávám, že jsem pěkný debil. Ty nerez závlačky jsou tak tvrdé, že bez kleští to rukou vůbec nejde ohnout, s kleštěmi hodně blbě. Co Vám budu povídat, šest blbých závlaček o průměru 3 mm jsem mordoval přes půl hodiny. Až se ty žabky ztupí a budu to potřebovat vyndat, tak snad na to budu muset vzít flexu.
Takže nerez závlačky - jenom pokud opravdu musí být nerezové, jinak nikdy více. To je snad lepší tam ohnout hřebík.
Když jsou tak tvrdé, je otázka, zda při tomto použití nebudou ještě praskat
Nerez spojovací materiál se běžně dělá ve třídě (materiálu) A2 a A4. A2 je měkčí, až sračkovitý materiál. Na šroubech bych řekl ekvivalent třídy běžné oceli 5. Strhneš to jak nic. Takže pokud to maj v Akrosu, kupuju z A4. Ten materiál na závlačkách byl taky asi A4. Holt jsi popadnul to co ti nabídli a nepřemýšlel jsi o tom.
Nerezové závlačky A2 používám, jsou jak píše Pafik. Ale na zajištění ocelové korunkové matice ( i když někdy dříve zinkované) bych použil ocelové pozinkované.