SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
No ja neviem, navaroval som brit na lopatu 125cm a trvalo mi to viac ako pol dna, a nebolo to zvarackou ale tym ze treba cakat kym to schladne inac to bude vlnovka.
Cize zatazovatel 60% bez problemu.
Morpheus625 napsal(a):
Koľko odbočiek má WLSP 315 ??
Ano,Juggernault má pravdu pro každý stupeň hrubého nastavení(A,B,C,D) tam je odbočka.Ta mašinka pořád není vůbec marná.
Žvaním jen co mám vyzkoušeno při nastavení hrubého stupně to vaří slušně vždy když je ukostřeno na jednom (A/1,B/2,C/3,D/4) výstupu.Když se to proházelo dělalo to rotyku(je to necelých 14 dní co jsem to známému seřizoval a ladil na svařování jeklů se stěnou 2mm.Že jsem nepoužil výrazu výstup z tlumivky tak se snad nebudem dohadovat jak ocasi v parlamentu(pardon interpelovat).
Ládes napsal(a):
asi každý pochopí že 70-80% kvality sváru tvoří součást mezi hořákem a svařencem
Čau Vláďo! Ale mezi hořákem a svařencem je jen kus drátu ne?
Na Baťu se nezlob, je to pan Vachmajstr - ti umí všechno, ale né komunikovat s lidma.
Ahoj Jirko,já se určitě na nikoho nezlobím.Kus drátu tam taky určitě je,ale to jak velký a položený kolikrát řídí"kus cypa"(nemyslím nikoho konkrétního).Manuál mám vytištěný,dokonce jsem jeden výtisk dával tomu kamarádovi,ale evidentně ani to někomu nestačí a já jdu cestou že návody a manuály jsou pro zbabělce většinou si s nějakou dávkou teorie chci přijít sám na to co jak funguje a hlavně proč to tak funguje.Práci beru pořád jako "výzkum" jak něco udělat lépe a co nejefektivněji s ohledem na dostupné prostředky.
Editoval Ládes (10-06-2019 19:00:18)
tak to jo, já myslel že rychlejší je přečíst si pět-deset stránek, činost hodina? (jak pro koho žejo..) než týden někdy i měsíce laborovat naco by asi tak mohly bejt ty "ďoury" na konektor, nebo které číslo či písmeno u jakéhosi točítka které ani nevím co znamená nebo naco vlastně je, jako samozřejmě nato to tam je ty přepínače a ty ladící tlumivky aby se to zkoušelo ale musím vědět co to dělá a co se stane když tohle, nebo když tamto a co udělat abych todle nebo tamto, já si to podle návodu přečtu, podle tabulky zjistím co mám nastavit na todle nebo tamto a pak při svařování jen pohnu vypínačem nebo maličko potočím kolečkem a hotovo, žádný dlouhý zkoumání kurvení výrobků a dlouhý prostoje s výzkumem který nakonec stejně zkončí tam kde to výrobce před padesáti lety vymyslel a vyzkoušel
a když už teda radíte tak to raďte tak aby to pochopili všichni a ne tak jako vaření ala Babica: nemáteli cukr dejte tam sůl nemáteli sůl dejte tam něco bílýho a nemáteli ani nic bílýho dejte tam klidně něco hnědýho a nebo tam nedávejte vůbec nic
Vidíte a někomu ani to studium šehokoli(manuály počínaje skripty konče) nepomúže aby neměl v hlavě nas.áno.