SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Tady ještě ze servisního manuálu z boku:
Co se týče přístupnosto součástek, tak to na tu klasickou bednu plnou vzduchu nemá. Tady když potřebuješ vyměnit tranzistor, tak celé rozkonektorovat, pak povolit 10 šroubů (9x tranzistor a 1x usměrňovač) a poté se dá sejmout i spodní výkonová deska. Ale během opravy jsem to dělal několikrát, pak už je rozhození skoro celého invertoru na prvočinitele otázka minut
A kde je potom strcene trafo a vystupna tlmivka ak tam je? Ci tieto veci sa nechladia?
To je v tom chladícím kanálu, samozřejmě. Zkusím udělat fotku opět z toho dárce orgánů, ale mám ho v práci, tak až po weekendu , kdyžtak udělám totální rozkuch a nafotím ;-)
Ale tam už se nejedná o drobotinu typu smd, kde by to nějaká vdechlina mohla nárazem poškodit.
Apropós, někde jsem tady četl, že byl poškozen invertor pádem zbytku eldy dovnitř invertoru. Dokážu si představit zapadnutý kus ještě rozpálené eldy někam do útrob, ale kudy? Leda by někomu visel na kabelech vertikálně a potom tedy skrz mřížku...náhoda je blbec. Vůbec to ale nezpochybňuju!
Stránky: 1 2