SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
řeším dilema, jakým způsobem nanášet konzervační prostředky (Resistin atp.) do dutin karoseri osobního automobilu. Zkusil jsem v minulosti několik málo uspokojivých cest v následujicím pořadí:
1) Konzervační prostředky v aerosolovém balení - drahé, nemožnost aplikovat vlastní "zázračné" směsi, nicméně perfektní rozprach a tenká dlouhá hadička
2) Stříkací pistole na spodky a dutiny Erba z místního železářství - pistole byla sice levná, ale při použití přiložené tlusté krátké hadičky přestane pistole fungovat - místo toho aby pistole z nádobky nasávala, tak do ní tlakuje. I kdyby fungovala, tak se asi tlustou hadičkou nedostanu konstrukčními otvory do všech míst, které chci konzervovat
3) Svépomocná stavba přístroje na konzervaci dutin dle časopisu Urob si sám - i přes pokusy přístroj vyladit mi z trysky stále lítá sice mlhovina, ale nepravidelně přerušovaná - je to dáno nedokonalým principem směšování vzduchu a konzervačního prostředku
4) Přidělání hadičky na "motýlek" stříkací pistole dle rady z letáku národního podniku Drogerie - opakuje se bod č.2 - pistole nenasává ale tlakuje do nádobky
N.p. Kovofiniš údajně vyráběl prodlužovací nástavec s hadičkou MLP1, který se přidělal na (tehdy) běžné typy stříkacích pistoli a tak bylo možné ošetřovat i dutiny (zdroj této informace je několik automobilistických příruček a výše zmíněný leták n.p. Drogerie) - zdá se tedy, že cesta č.4 není ztracená.
Nemáte prosím někdo od tohoto nástavce leták či vzpomínku na to, jak vypadal? Pomohlo by mi to vyřešit problém.
Děkuji
To tlakování pistole na dutiny je způsobeno zalepeným odvzdušňovacím otvorem. Pozor, kartuš může bouchnout, či jí to vyrazit z pistole. Hadičku na ní můžeš vyměnit, dát delší. A není problém převrtat otvor na aplikaci a dát tam gumovou zátku, jako byly např. na šáde. Mám také pistoli na dutiny za pár kaček a naprostá pohoda, je je třeba dodržovat jistá pravidla.
A mohu ze zeptat na složení té zázračné směsi?
Kovofiniš už 20 let není a v následnických firmách v Ledči nad Sázavou už nejspíš ani nebudoui pamětníci.
tak jedině že by někdo doma dělal pořádek a prodával na Bazoši nebo Aukru.
Top v dnesnej dobe je pistol s prislusenstvom SATA HRS
Nadoba je pod tlakom rozprasenie je neskutocne a 1liter to vytlaci za okamih.
Cena je pravda niekde inde...
Ale domace kutenie ak ma clovek cas je na nezaplatenie :-)
Ahoj
tiez som sa trapil s lacnou no name pistolou a bolo to naprd skarede
potom som si kupil aircraft pistol co je uz celkom znacka dostal som aj hadicku na dutiny, az sa ti hmota v kartusi zda byt moc husta kludne si ju este zaried toulenom lakarskym napriklad ten sa zo zmesy aj tak odpary a ostane tam len konzervant. Cital som aj ja dost o tomto ale skoda spekulovat ako naplnit hasicak vazelinou a naftou a natlakovat a vystriekat, Ked staci troska kvalitnejsia pistol a kvalitna surovina ktoru budes striekat.
Kovofinis v Ledci nad Sazavou je pod novou znackou a chcu znova zafarbit svet, pokial mam spravne info ten podnik nikdy ani nezavreli ani po privatizacii len nejako prezival teraz sa uz volaju EST+ akciova spolocnost a zacina sa im darit maju nejake specialne novinky ktore ich postavili na nohy ale o co ide to uz neviem
http://www.strikacipistole.cz/strikaci-pistole-EST/
myslis toto s pretlakovanim pistole ?
http://www.strikacipistole.cz/vzduchove … pretlakem/
Editoval TaggerxXx (22-11-2017 18:59:15)
tak EST maju ceny na urovni tych co uz farbia skoro vsade... este aby to aj za nieco stalo.
Mam SATA a Devilbiss ale SATA je lepsia do ruky.
Já používal tohle http://www.a-c.cz/index.php?/dinitrol/a … e.tpl.html
dovnitř se da strčit UBS kapsle, nebo to nalejt :-).. nastavce různé trysky a hadice na dutiny... ten litr to vylilo tak za 2-3 minuty :-)
Z Kovofiniše po roce 1989 odešlo hodně odborníků a s sebou vzali i příslušné výroby různých zařízení v Ledči pak založili spousty soukromých firem živících se něčím kolem povrchových úprav. Samotný Kovofiniš pak dělal jen zbytky, které nikdo "neodnest" . Nanášecí zařízení jako stříkací pistole přešly právě do toho EST.
Časem potom některé firmy odešly z Ledče jinde, jiné tam zůstaly.
Jak je uvedeno v příspěvku 7, lepší způsob nenajdeš.lze ovšem koupit i levnější verze te UBS pistole a dokoupit hadičku s tryskou.na te ale nešetřit, chce to tu která má samostatne vedeni vzduchu a barvy a mísení probíhà až v te trysce na konci hadičky.
Díky všem za odpovědi!
Pořád doufám že se někde objeví alespoň fotka nástavce MLP-1. Zkoušel jsem hledat i v Národní technické knihovně a nikde jsem nenašel žádné bližší údaje. Především jsem chtěl katalogy Technomatu (distributor nástavce MLP-1), ale ty nevedou :-(
Pokud neseženu žádné informace, tak zkusím udělat nástavec na pistoli Kovofiniš tak, abych se přiblížil konstrukci pistole SATA HRS (díky SO 545 za tip!)
Ake su slusenosti z roznimi antikorozivnimi voskami a pripravkami? Mate nieco osvedcene?
Dinitrol,Tectyl
Dinitrol používám taky a spokojenost.
Rezistin ml? Zatial mam kupeny ten dinitrol 1000.
Stránky: 1