SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Háček na pstruhy ohnutý ze špendlíku, prut z nejbližší lísky, rošt ze staré lednice opálený z barvy nad ohněm... Jo kde jsou ty časy? V pr.... Ale krásně se na to vzpomíná!
Frank napsal(a):
Mohl jsem se dostat i zde na montáže na Alaska Pipeline, lákalo mě to, ... na ty staré zlaté časy jen vzpomínám...
Mohol by si otom nieco popisat to su ti borci co tahali ropovod krizom cez zamrznute mokre uzemie na pilonoch ?
ja si vzdy hovorim ako sa v tej zime da vobec robit aspon ked pozeram tie dokumenty o tahacoch v -40`C
a zelezo sa musi scvrknut cize nejake kompenzacne obluky alebo nieco take... (to su tie zakruty co vyzeraju ako opity geodet)
A opravy potrubia boli tiez zaujimave zamrznuty ventil nejaka ucpavka aby to nebuchlo a neudusil sa zvarac ....
potom tu ucpavku niekde pri dalsom ventile vytiahli sranda velika...
Editoval ihlan (27-05-2019 05:10:33)
Ihlan: Ano, byly tam kruté podmínky, dalo se tam v tu dobu vydělat i 120 tisíc dolarů za rok, což tedy byly velký prachy, tehdy mě to lákalo, ale podmínky byly asi fakt příšerné. V zimě mráz k 50ti pod nulou a v létě 30 nad. V naprostý divočině! Ten dokument na History Channel jsem viděl... Mimochodem ty ucpávky ventilů se vyměňují při plně otevřeném ventilu. Ty ventily jsou konstruovány tak, že při plném otevření ventilu se uzavře ucpávková komora a ucpávku lze vyměnit. Ovšem pokud ventil zamrzne, tak věřím, že to může být kopa srandy!
davor napsal(a):
Háček na pstruhy ohnutý ze špendlíku, prut z nejbližší lísky, rošt ze staré lednice opálený z barvy nad ohněm... Jo kde jsou ty časy? V pr.... Ale krásně se na to vzpomíná!
naco chladnicka?
bourac> to nie je vynimocne moja fotka, tato je z internetu
rcp napsal(a):
naco chladnicka...
No ony v té době takové košíky u supermarketu nebyly, ani ty supermarkety.
Zato ale ještě byly ryby v potoce, dokonce i voda v něm...
jj a není to ani tak dlouho,ale když si dnes procházím místa kam jsme chodili chytat pstruhy připadá mi,že to musí být setsakra velká řádka let.Drobnější potoky nikde,místo lesů holiny a tam kde voda ještě je chytíš spíš úplavici než pstruha.Jestli se mi někdo snaží vnutit že od dob "totality"se stav životního prostředí zlepšuje je podle mně lhář a manipulátor.....
Ládes: No prokazatelně se mnohonásobně zlepšuje čistota ovzduší a vody větších řek.
Ale horní toky, drobné potoky, prameniště, bažiny, drobné vodní plochy, jak to komunista zatrubnil, zmelioroval a odvodnil, tak to zůstává stále stejné. Pstruzi prostě mají smůlu.
Nebo dokonce ještě horší, když po sametu majitelé půdy dokončili drobné věci, které se za komunistů už nestihly. A nastávající klimatická změna to ještě zdůrazňuje, větší sucho a prašnost, když je sucho a větší povodně, když jsou povodně, než by mohly být.