SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nedaří se mi nikde najít, k čemu je přesně určený drát označený ve výlisku na konci "1760". Je poměděný a magnetický. Pravděpodobně TIG na černou.
Zná někdo výrobce/určení?
Pomedeny magneticky vzdy na cerne.
Hmm, katalog Welco T1760 Tig drát na kobaltové bázi pro extrémní rázy a otěr při vysokých teplotách Co66 Cr28 W4,5 C 1.....zdravím
Evita napsal(a):
... katalog Welco T1760 Tig drát na kobaltové bázi pro ...
No to Welco jsem jako jediné našel, moc se mi ale nechtělo věřit, že pár darovaných drátů bude taková speciálka. Už je ale nezkusím, před chvílí došel Ar.
Evita napsal(a):
Hmm, katalog Welco T1760 Tig drát na kobaltové bázi pro extrémní rázy a otěr při vysokých teplotách Co66 Cr28 W4,5 C 1.....zdravím
Tady mi nehraje to, že pan kolega uvádí, že ten drát je poměděný a magnetický!? To tahle Cobaltová slitina magnetická není...
Zdravíme pan Franka za Velkou louži, ano, máte pravdu, proto jsem uvedla kde jsem to číslo našla i chem.složení, mám tu jen pár katalogů a málo času, připravujem jarní zkoušky.
Evita napsal(a):
Zdravíme pan Franka za Velkou louži, ano, máte pravdu, proto jsem uvedla kde jsem to číslo našla i chem.složení, mám tu jen pár katalogů a málo času, připravujem jarní zkoušky.
Také zdravím, Evito, ani nevím, zda stále působíte s vaší školou v Uhlířských Janovicích... Já vím, podle toho katalogu je to OK, vám nic nevytýkám, Evito. Mě jen připadá divné, že kolega davor uvedl, že ty dráty reagují na magnet a jsou poměděné. Věřte, že s tou Cobaltovou slitinou Stellite mám opravdu letité zkušenosti, tudíž jsem se nad tím pozastavil... Chtělo by to udělat PMI a zjistit přesně o jaký příd. mat se opravdu jedná. Jinak přeji hodně úspěchů a rád čtu zdejší příspěvky a řešené problémy.
Nebude to Esab 12.60? Ona ta 2 bývá taková hranatá.
Editoval Ládes (14-02-2019 12:20:49)
Ládes napsal(a):
Nebude to Esab 12.60? Ona ta 2 bývá taková hranatá.
Ano, je to Esab Tigrod 12.60, už jsem se doptal... Ale i pod lupou mi to včera připadlo jako "7".
no vidis, tak si nakoniec moc nezbohatol ....
v rubrice nerez kdosi nabízí obalený elektrody, celkem přesně specifikované složení.
Dotaz: daly by se použít (po omlácení obalu) jako přídavnej matroš k Tigu? Průměry 3,2 a 4mm.
bourač napsal(a):
v rubrice nerez kdosi nabízí obalený elektrody, celkem přesně specifikované složení.
Dotaz: daly by se použít (po omlácení obalu) jako přídavnej matroš k Tigu? Průměry 3,2 a 4mm.
Myslím, že ano. Většinou nerezky nejsou dolegovávány ve svaru z obalu elektrody. Takže velký prohřešek nehrozí.
akurat ze 3,2 a 4mm ? no neviem, na moj vkus hrube - u mna je najoblubenejsia 1,6 max. 2,0mm - az sa naucis podavat drot, pri 3,2 nebudes vediet, kam s prebytocnym materialom
ale ako drziaky na gril, alebo kotlik super
obcas je treba okrem prace aj mensi reset.... trosku volneho casu v praci... nejaky prebytocny material..... a uz to frci....
Editoval rcp (22-05-2019 00:05:57)
čoveče vidiš tak to mě nenaadlo ale postrádá to trochu logiku, naco si budu kupovat drahou svářečku s tig funkcí + drahé plyn, když mužu otočit vypínačem na triodyně a svařiti to elektrodou
rcp napsal(a):
akurat ze 3,2 a 4mm ? no neviem, na moj vkus hrube - u mna je najoblubenejsia 1,6 max. 2,0mm - az sa naucis podavat drot, pri 3,2 nebudes vediet, kam s prebytocnym materialom
ale ako drziaky na gril, alebo kotlik super
To tedy máte pravdu. Spíš než jako přídavný na TIG, na ten gril je to super matroš Vzpomínám, když jsem ještě makal v ČSSR na ocelových potrubích, když jsme vegetovali v přírodě v maringotce, kilometry od civilizace a dostali nápad si něco ogrilovat, co bychom za to dali mít tam čtyřky nerez eldy a spíchnout si takový držáky... My to lepili tehdy z otlučenejch 3,15 černejch, jo, to bejvaly časy...
Nejsou otlučené nerez elektrody, aby na nich ten obal držel, drsné? Potom by se musely otlouct a ještě aby ty chemikálie z obalu nešly do masa, tak pořádně ošmirglovat.
Jestli není dnes lepší na gril vzít rovnou holé nerez TIG dráty? Ty by měly být hladké. A bývají dnes coby kusovky v každém druhém, třetím lepším krámě se svářečskými potřebami.
ked priroda zavola, nie je cas behat po obchodoch .... - ako napisal Frank, aj cierna elektroda je niekedy dobra
samozrejme mas pravdu s tym zbytkom obalu - ja som tie elektrody po oklepani este prebehol na pasovke
tig drat je dobry, ale nie kazdy pouziva tieto hrube draty (3,2 alebo 4)
rcp napsal(a):
ked priroda zavola, nie je cas behat po obchodoch .... - ako napisal Frank, aj cierna elektroda je niekedy dobra
Tak, tak, kolego! Kdo by hledal tehdy takové detaily!? My jsme tehdy pracovali na potrubní shybce pod takovou řekou, už nevzpomenu jméno. Ta práce spočívala v tom, že se udělal obtok té řeky zhotovením nového koryta, to původní se dočasně přehradilo z obou stran a voda se vyčerpala, bagrem se vyhloubilo přes to koryto rýha, aby mohla být ta shybka uložena a znovu zasypána. No a při tom vyčerpání vody se vylovilo spousty ryb a ty nám byly jako bonus na gril.
Na ryby stačí klacík co jsem se jich jako kluk napekl na ohníčku potok byl pstruzi taky a chytat do ruky sme uměli dobře a v oudolíčku v lese byl klid tam porybný nechodili :-)
Frank napsal(a):
rcp napsal(a):
Tak, tak, kolego! Kdo by hledal tehdy takové detaily!? My jsme tehdy pracovali na potrubní shybce pod takovou řekou, už nevzpomenu jméno. Ta práce spočívala v tom, že se udělal obtok té řeky zhotovením nového koryta, to původní se dočasně přehradilo z obou stran a voda se vyčerpala, bagrem se vyhloubilo přes to koryto rýha, aby mohla být ta shybka uložena a znovu zasypána. No a při tom vyčerpání vody se vylovilo spousty ryb a ty nám byly jako bonus na gril.
caro montazi....
ked som pred 3-4 rokmi "zakotvil" na dielni, bolo to super..... v poslednej dobe si ale uvedomujem, ze mi zacina ta "divocina" a kopec srandy chybat..... predsa len na dielni/vo fabrike ma clovek tie mantinely trosku tesnejsie
Editoval rcp (26-05-2019 20:20:36)
rcp napsal(a):
ked som pred 3-4 rokmi "zakotvil" na dielni, bolo to super..... v poslednej dobe si ale uvedomujem, ze mi zacina ta "divocina" a kopec srandy chybat..... predsa len na dielni/vo fabrike ma clovek tie mantinely trosku tesnejsie
Tak to také cítím. Dlouho mi scházela ta volnost... Naštěstí jsem zde poměrně brzy sehnal dobrý job, kde nebyla taková robotárna jako někde u pásu... Mohl jsem se dostat i zde na montáže na Alaska Pipeline, lákalo mě to, ale to už jsem byl ženat a starší... tak z toho sešlo. No a teď jako starej dědek na ty staré zlaté časy jen vzpomínám...
Kura hoši já mám 52 let a pořád pocit ,že mám vše před sebou.
Já mám o 23 víc mám a také takový pocit. Nevím sice co to bude, jenom tuším.
Famater napsal(a):
Já mám o 23 víc mám a také takový pocit. Nevím sice co to bude, jenom tuším.
Sakra, to jste ještě o rok starší než já... no jo, pocit to je dobrá hnací síla. No bejvalo to v těch 52 lepší, kluci, to jsme ještě i jezdili na sever Kanady na čundry... https://drive.google.com/file/d/0B0tc-Q … sp=sharing